Reklama

Reklama

Bývalý tajný agent Phil Broker (Jason Statham) sa rozhodne odísť do civilu po tom, čo sa nepodarí jedna špeciálna akcia. Je presvedčený, že malé vidiecke mestečko mu zabezpečí pokoj na výchovu jeho dcéry a so svojím dávnym kamarátom tam chce začať podnikať. Netuší však, že miestny drogový mafián sa ho chce zbaviť tým, že informuje bývalých nepriateľov Brokera o jeho pobyte. Na policajta vo výslužbe tak čaká ďalší z bojov o život, tentoraz ale zároveň aj o život jeho dcéry. (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (438)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Parádní akčňák s opět přesným Stathamem. Hrozně mě baví koukat na to jak mlátí lidi. Máte z něj fakt pocit, že by vám urazil palici. Stallone se scénářem docela vytáhl a napsal dobré záporáky, hlavně se mi líbila linie s tou feťáckou sestrou, která to nevědomky všechno zapříčinila. Režie je taky fajn a některý lokace vypadají, jak z True Detective. Winona Ryder vypadá i po čtyřicítce velmi použitelně. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Kdyby tuhle vypalovačku natočil a zahrál Stallone před cca 20-25ti lety, půlka fandů akčního žánru by si sedla naprdel a měla by na světě další filmovou klasiku. Dneska už to působí trochu archaicky jak scénářem, tak vizuálním provedením, ale jako pocta jednoduchým akčních osmdesátkovým filmům je to gut. Těch klasických trademarků je tady mraky - stará auta, rednecks kam se podíváš, neskutečně vyfetlou Kate Bosworth (!), stále sexy Winonu Ryder, stará rockové fláky a hlavně ultimátně silovou a nekompromisní akci - bravo !. V rámci žánru přírůstek, který neudělá ostudu, jen je trochu ztracen v čase. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Je mi to jasné. Trpíte tu jemnou dyslexií a pustili jste si to jen proto, že vás zmátl název "Homofronta", pročež jste doufali, že to konečně bude něco dle vašeho gusta. A ejhle, ona se z toho místo další Zkrocené hory vyklubala klasická, povedená Sylvestrovská Stethemovka, po které si tu teď neuroticky rozmazáváte mejkapy a prskáte přes tlustou vrstvu rtěnky něco o slaboduchých béčkách. Tak si to shrňme! Áčkový rozpočet, áčkové obsazení, které navíc podávalo dost slušné výkony, vezmeme li v úvahu, že všichni museli hrát s rukou na šrajtofli, aby je náhodou během natáčení nevykostila Vinona, no a já osobně od něčeho, co má v anotaci "Akční" a v kolonce scénář "Stalone", zrovna Heideggerovský útok na esencialismus tradiční metafyziky dvakrát neočekávám. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nielen mizerná ponuka dobrých filmov ma donútila upraviť kritériá hodnotenia. Ide najmä o to, aby som hodnotil filmy podľa žánrov a nie podľa nejakých univerzálnych kritérií. Tento Stalloneho-Stathamov film môže poslúžiť ako príklad. Nepredstavuje žiaden scenáristický, filmársky ani herecký zázrak, neprináša prakticky nič také, čo by sme už predtým nevideli, ale na druhej strane je dobre pozerateľný a to tiež nie je málo. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný thriller s Jasonom Stathamom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom agentovi, ktorý bol počas poslednej akcie prezradený a tak sa so svojou dcérou presťahuje do malého mestečka, kde už chcú žiť pokojným životom. Lenže tu sa dostáva do problémov s miestnym drogovým výrobcom a jeho ľuďmi, ktorý má nanešťastie kontakty aj na človeka, ktorého bývalý agent dostal a pripravil o syna a tak musí znovu bojovať o život seba a svojej dcéry. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Zápletka ako celok pôsobí veľmi dobrým dojmom, keďže tu sú až dva moje obľúbené výrazné žánrové prvky, či už schopný muž s bojovou minulosťou, ktorý prichádza na vidiek, kde mu robia problém miestni, ale aj bývalý agent, ktorého identita je prezradená a tak musí čeliť problémom z minulosti, kvôli čomu ma to už na začiatku začalo veľmi baviť, ale potom to už predsa len trochu upadne. Aj takto sa na to pozerá dobre a napríklad ten vzťah s dcérou mi prišiel ako výrazný klad, ale napríklad taký dôležitý prvok, ako dôvod, kvôli ktorému sa hlavný hrdina zapletie s hlavným záporákom mi prišiel úplne mimo, čo môj dojem dosť narušil a určite by to chcelo aj postatne dynamickejšie prevedenie, tu som len celý čas čakal, kedy sa to naplno rozbehne, ale to sa prakticky nestane. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale mohla byť aj o niečo lepšia. Súboje majú slušnú choreografiu a síce sú dosť zostrihané, ale cítiť, že kvôli tomu, aby boli dynamickejšie, čo sa aj podarilo a navyše pôsobia aj správne surovo. Okrem toho sa tu nájde aj pár slušných prestreliek a naháňačiek, ale opäť je tu hlavným problémom dĺžka. Chcelo by to nejakú dlhšiu akciu a najlepšie zloženú z niekoľkých fáz, toto je opäť len o tom, že hlavného hrdinu obkľúči skupina protivníkov a za okamih je koniec, čo ma veľmi mrzí. Ale aj tak sa na ňu pozerá dobre a poteší hlavne zneškodnenie protivníkov na benzínke, súboj so zviazanými rukami alebo aj útok zabijakov na dom. Herecké obsadenie je veľmi dobré, ale čiastočný problém mám s niektorými postavami. Jason Statham je tu výborný, presne tento typ postáv mám v tomto žánri veľmi rád, bavila ma aj jeho dcéra, ale James Franco sa pre hlavného záporáka vôbec nehodí a ženské duo, teda Winona Ryder a Kate Bosworth mi prišli nadbytočné. Ale poteší aj pár vedľajších postáv, ako Clancy Brown alebo Frank Grillo. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, páči sa mi vizuálna stránka, oceňujem aj výber prostredia, tu nemám problém. Takže mrzí ma, že nemôžem dať lepšie hodnotenie, kladov je tu dosť, ale chcelo by to viac akcie, dynamickejšie prevedenie, alebo aspoň lepšiu motiváciu hlavného záporáka. Ale aj tak u mňa prevládajú kladné pocity, síce posledný Redemption bol podstatne lepší, ale stále ma to bavilo viac, než ľubovoľný film so Stathamom za posledné roky. 66% ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Súvisiace novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (viac)

Reklama

Reklama