Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láskyplný príbeh chlapca a jeho otca, ktorý bojuje v druhej svetovej vojne, rozpráva o hodnote rodiny a priateľstva a o rôznych filozofiách života a viery. Prostredníctvom bojových konfliktov vo vojne odhaľuje to, čo je skutočne dôležité aj v tých najťažších okamihoch života človeka. (Eoin)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (54)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Neviem či moje hodnotenie nebolo ovplyvnené tým, že som bol líznutý ciderom, každopádne podľa mňa je toto naozaj veľmi podarená snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je síce dosť chudobné na známe tváre, ale našiel som si tam obľúbenú Emily Watson, ktorá je skvelá a teda to isté platí aj o samotnom jej hereckom výkone. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba je obstojná a zaznejú veľmi pekné a aj vážne tóny. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Myslím že túto snímku môžem odporučiť všetkým nadšencom vojnového obdobia, kde sa ale nebojuje a tiež všetkým nadšencom Fantasy a práve tí túto snímku ocenia najviac. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„…VĚŘIL, ŽE NENÍ NIC MOCNĚJŠÍHO NEŽ SAMOTNÁ VŮLE. VŮLE ČELIT VLASTNÍMU STRACHU A JEDNAT…“ /// Pepper je malej kluk, kterýho nejlepší a jedinej kámoš musí do války. Ten jedinej a nejlepší kámoš je jeho táta. Klučina se nemůže dočkat, až se taťka vrátí. Bohužel se objevil takovej zádrhel, přijeli pánové v armádním vozidle… Film s vypravěčem (miluju filmy s vypravěčem!) o klukovi co pohnul horou. Snové (či fantasijní) flashbacky oživují vyprávění a ukazují taky něco jinýho, než vybarvený městečko. Těžkej život nemá jen kluk, ale i Japončíci, žijící v USA (tak to jsem teda nevěděl!). A tak vyprávěj vo klukovi, o víře v návrat táty, o panu Hashimotovi a já furt nevím, jestli to má bejt pro děti nebo pro mě. Sympatie ke klukovi taky nic moc (nemám nic proti dětem, ale nepřipadá mi jako zázrak). Nakonec se mě snažej (ZÁMĚRNĚ) neuvěřitelně dlouho citově vydírat. Na to jim (s prominutím) seru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Píšu si seznam, kterej mi vrátí tátu. 2.) Jmenuju se jako ta bomba. (jaká? Japončíci věděj…) 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je vsadený do obdobia druhej svetovej vojny do pekného mesta v Kalifornii.Do vojny bola zapojená celá Amerika a takmer každá z rodín. Aj v našom prípade narukoval otec, ktorý mal nádherný vzťah zo svojim malý synom, ktorý pevne veril v jeho návrat domov a bol ochotný preto spraviť čokoľvek, aj sa spriateliť s Japoncom. Film jasne poukazuje na silnú averziu voči Japoncom po prepade v Pearl Harboru. Pre informáciu Američania zavreli všetkých Japoncov žijúcich na ich území do koncentračných táborov. Tento proces premiestňovania prebiehal po dobu ôsmich mesiacov od 24. marca 1942 do 3. novembra 1942. Celkovo sa jednalo o 112 tisíc Japoncov. Dôvodom bolo zabrániť pomoci nepriateľovi – Japonskému cisárstvu. Dráma nevinným detským náhľadom na hrôzy vojny zdôrazňuje hlavné témy filmu vieru, lásku a nádej v tvári nepriazni osudu k malému chlapcovi. ()

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

O tomto filmu jsem musel dlouho přemýšlet, než jsem ho ohodnotil. Chlapci odjede milovaný táta do války a podle všeho se už nevrátí. Chlapec díky trikům oblíbeného kouzelníka zjistí, co je to víra. V kostele ho pak v kázání zaujme hořčičné zrnko - že tolik víry stačí... A tak začne chlapcova cesta víry. Problémem je, že jeho cesta je založena na víře v to, že se jeho otec vrátí, Boha z toho nějak úplně vypustil(i)... Takže shlédnutím člověk sice nic nezkazí, ba naopak pravděpodobně nad silou víry zapřemýšlí též, nicméně jako film šířící poselství lásky ho doporučit nemohu. PS:film vypráví o těch, co zůstali doma, nikoli o válce ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Little Boy má všechny ingredience, které se nachází v receptu na výborný film. A i když to místy trochu přehání s patosem, pořád zde bude převažovat pečlivě vysoustružený příběh, atraktivní lokace a sympatické herecké výkony, které se nenásilně prolínají s nevinným dětským náhledem na hrůzy války a všudypřítomnou averzi vůči Japoncům. „Do you believe you can do this?“ ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (5)

  • Pôvodne si mal vo filme zahrať aj Sean Astin, vedľajšiu rolu vojaka Carla, ktorú ale nakoniec strihači celú vystrihli spolu so Seanovou postavou. (Eoin)
  • Natáčanie prebiehalo v Mexickom štáte Baja California. (Eoin)
  • Kevin James (dr. Fox) si oblíbil scénář natolik, že ve filmu hrál zadarmo. (kellne)

Reklama

Reklama