Reklama

Reklama

Sotva sa niekdajší pretekársky šampión Brent Magna (Ethan Hawke) rozhodol odísť na zaslúžený odpočinok a začať s manželkou Leanne (Rebecca Budig) nový, pokojný život v bulharskej Sofii, všetko sa neočakávane zvrtne! Leanne totiž unesie neznámy muž, ktorý vzápätí zavolá Brentovi a oznámi mu, že ak chce svoju lísku ešte niekedy vidieť živú... Musí si sadnúť za volant opancierovaného a množstvom technických hračiek vybaveného Forda Mustang a bez odvrávania splniť všetko, čo mu únosca prikáže! Keď si k Brentovi nečakane prisadne mladá hackerka (Selena Gomez) a namieri naňho zbraň, zdá sa, že je všetko stratené... Alebo to nebodaj tiež patrí k plánu zvrhlého únoscu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (234)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Akcia taká rýchla a plán natoľko mazaný, že z toho logika kĺže do stoky. Ako ja to vidím, v Bulharsku potrebovali rozbiť zopár áut, aby sa zvýšil domáci odbyt. Som si istý, že nie je málo takých, ktorí by za možnosť takejto testosterónovej fetišistickej nadradenosti ani nepotrebovali, aby im uniesol ženu organizačne vskutku nadpriemerný psychouš, ovládajúci všetky pravidlá Náhody, ktorý obľubuje Mission Impossible a jedného nehlbokého pretekára, čo zase radšej počúva príkazy, hlavne ak súvisia s riadením opancierovaného Mustangu bez potreby paliva. Na rozmýšľanie mu ostatne Pán Tajomný Hlas, ktorý zvláda z druhého konca zemegule organizovať 15 operácií čo by rozžeravili superpočítač, ale nedokáže si zapnúť mikrofón, ktorý mu do auta sám nainštaloval, obstará nechutne vychytralú dozrievajúcu šťabajznu s pištoľou. Tá nadáva ako dlaždič, ale súčasne je jej morálka natoľko vysoká, že čím vačšie nebezpečenstvo, tým oddanejšie zotrváva s našim vodičom a ten je z toho tak namakko, že už nezvládne zraziť ani pár grázlovských motorkárov, hoci mu nerobí problém uprostred sviatočnej premávky roztrieskať na padrť vačšinu vozového parku miestnej polície, a k tomu tak mimo, že zabúda na vybavenie svojej káry a uhýba pred guľkami, čo mu nemožu ublížiť. Holt keď ide o ženy... a na konci sú komplet všetci spokojní, aký to krásny vianočný film! A ja si túto podarovanú novú konzolovku s názvom "Tak si trochu na Vianoce zašoférovať", level 6: Sofia, asi tak skoro znovu nezahrám, ale raz som si tú rýchloprehliadku bulharskej metropoly celkom užil. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $18miliónovTržby USA $10,501,938Tržby Celosvetovo $11,813,989▐ prestrelené na plnej čiare, béčko ktoré nemá čo ponúknuť okrem bezduchých naháňačiek na autách, zlé obsadenie a réžia bez nejakého hmatateľného štýlu, dosť zlé /15%/ ()

Reklama

malylada 

všetky recenzie používateľa

Fuuu, tak tohle opravdu nechápu. Začátek filmu hned pekelně nastoluje tempo, které neutuchá až do konce. Proč, jak, co jde naprosto stranou a film se dá rozčlenit na dva střídající se body. Honička, dialog, přitroublejší dialog, nudný dialog, opět honička, dementní dialog (prosím zabít tu krávu), dialog, Hawke blbe čumí, honička, honička, střelba, uspávací dialog, akce kterou nevnímám, moment překvapení (WTF), minuta Jona Voighta. Takto bych ve zkratce shrnul film. Hledal jsem film s Walkerem a shodou okolností má stejný název, risk se rozhodně nevyplatil.......1/10 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ethan Hawke za Eleanořin volantem demoluje Sofii, na telefonu má Johna Voighta udílejícího pokyny a v patách bulharskou policii, jejíž Astry mají pozoruhodné výkony. Totální nenáročný výplach narvaný honičkama až po střechu, který nemá výraznější ambici vyprávět nějaký příběh. A mě to bavilo, protože přesně tohle jsem čekal a chtěl. Trošku mi sice vadila postava Seliny Gomez, která byla místy protivná za hranou snesitelnosti, ale i to se nakonec dalo přežít. Ukázkový exemplář ze škatulky se štítkem "vypnutý mozek". 60% ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Jsou prázdný výplachy co pobaví a jsou výplachy, co akorát naserou, jako třeba tohle, od začátku mě strašně vadil ten trapák na telefonu a jeho strašný hlášky jako :"Tohle nestíháš" nebo "Přidej" nebo "To sis myslel, že už jsme skončili?" a podobný hovadiny. Dabing Voightovi taky dvakrát nepomohl teda, nejvíc mi přišlo, že je to jen nějakej dement, co nutí Hawka lítat po městě zbůhdarma jen pro vlastní potěchu a aby měl důvod tunit to fáro, páč tak to nejvíc vypadá. A kdo to totálně zabil je neuvěřitelně otřesná Selena Gomez, hned jak poprvý promluví se člověku srst naježí a je mu jasný, že tam bude smrdět až dokonce a neumře, no to bylo pro mě nejhorší zjištění, vlastně ani nechápu, jak jsem to mohla dokoukat až do konce. Ech... ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (21)

  • Ethan Hawke (Brent Magna) navštevoval školu závodenia, aby sa naučil poriadne manévrovať ako profesionál. (Tony DiNozzo)
  • Shelby Super Snake Mustang je také zriedkavé auto, že Shelby ich muselo vyrobiť špeciálne pre potreby snímky. Pre film bolo zhotovených 7 áut Shelby. Veľa z nich bolo zničených niekoľkokrát a diely z nich sa použili na vytvorenie nového auta. Dokopy bolo vo filme zničených 13 Shelby áut. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama