Reklama

Reklama

Nezabudnuteľné prázdniny

  • Česko Nezapomenutelné prázdniny (viac)
Trailer 1

Štrnásťročnému Duncanovi (Liam James) sa vôbec nechcelo ísť na rodinnú dovolenku s matkou Pam (Toni Colletteová) a jej premúdreným priateľom Trentom (Steve Carell) s dcérou. Keď sa však zoznámi so správcom miestneho vodného parku Owenom (Sam Rockwell), vznikne medzi nimi puto, vďaka ktorému sa naučí prekonávať nástrahy života, lásky, rodiny i priateľstva. A napokon prežije úžasné prázdniny, na ktoré nikdy nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (464)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Námet je skvelý. Chlapec, ktorého serie vlastná rodina, i rodinní priatelia na dovolenke, si nájde bokovku - prácu vo vodnom parku, v ktorom panuje večná pohoda. Bohužiaľ skoro všetko ostatné je iba generické klišé desiatok ďalších indie tínedžerských filmov s nedôveryhodnými postavami (hlavne hrdina zhruba prvú hodinu dačo len čumí a nemá žiaden charakter). Ale koniec si ma celkom namotal a Sam Rockwell je frajer a má doslova dream job, takže 5/10. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Nat Faxon, Jim Rash | Hudba: Rob Simonsen | Produkcia: Tom Rice, Kevin J. Walsh | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: OddLot Entertainment | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 23,194,796 $ || Jeden z najrozpačitejších filmových štartovných 10 minút. Nič sa na plátne nedeje asi tak pól hodiny, a celková štruktúra deja je na 5 strán A4. A práve preto šialene prekvapí Liam James, ktorý ten film hodí do úplne inej dimenzie v priebehu druhej polovice. Len vďaka tomuto nečakanému zvratu, že aj z holého nič sa dá kúpiť papuča, za 3. 62% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

V pěti stupních nad nulou je vyloženě nutnost vydat se za teplem k moři - i když to má znamenat sednout si k prázdninovému letnímu filmu.. V první řadě musím říct, že asociální hlavní postava mi k srdci zrovna nepřirostla - klepajíc kosu jsem nedokázala pochopit, že dal před oceánem přednost vodnímu parku a tak mě vyhlídka na devadesátiminutové koukání na tobogány (místo krásných mořských scénérií a racků kolem) celkem zklamala. I tak to ale byla pohodička, která mi navodila příjemně nostalgické pocity. Herci fajn, průměr, neměli příliš šancí se předvést - ale potěšila mě přítomnost Rockwella, který celý film vyzdvihuje minimálně o jednu příčku výš. A díky němu a taky proto, že mi zima už klepe na dveře, ale já se alespon na chvilku mohla octnout v prosluněném Hamptonu - dám slabé čtyři hvězdičky. A mimochodem, jako komedie mi to tedy vůbec nepřipadalo. Spíše rodinné drama. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film mi vzťahom medzi uzavretým chlapcom a pohodovým chlapíkom, ktorý sa zoznámia behom prázdnin, strašne pripomína film Meatballs. Akurát Meatballs bola väčšia sranda a film šliapal po celý čas. Tu viazne prvá polovica v ktorej je chlapec až príliš uzavretý a prakticky vôbec sa neprejavuje. Čo ma miestami fakt strašne nudilo a sralo. V tejto časti sa film snaží vykresliť vzťahy v jeho rodine, čo sa mu darí, ale záchrana v podobe neskutočne cool Rockwella sa naplno rozparádi až v druhej polovici. Dovtedy si musíme vystačiť s neskutočne neznesiteľným Carellom ako chlapcovým otčimom, ktorý ho neuveriteľne sekýruje. Nie je to nejaký prvoplánový záporák. O to lepšie funguje a celý čas som mal chuť mu rozbiť hubu. Carell ale znova predviedol fantastický výkon, takže ho divák bude nenávidieť celou dušou. Najlepší je ale Rockwell, ktorý nonstop hláškuje a baví. Na chvíľu ma ale napadlo, že by som sa rád dozvedel niečo aj o jeho minulosti. Škoda, že nemal väčší priestor. Z ďalších hercov ešte zaujme Toni Collette ako chlapcova matka alebo mladučká nádherná AnnaSophia Robb. Takže film rozhodne stojí za zhliadnutie, ale keďže má film až príliš pomalý rozbeh, tak viac ako 3* si nezaslúži. Aj keď dojímavý záver ma trochu nahlodal aj na štvrtú, tak tentoraz ostanem nekompromisným drsniakom, hehe. 6/10. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Příjemná letní oddechovka, na který jsou sympatický zhruba tři věci. 1) Zbytečně nedojímá, 2) Letní láska se nepřepíná, jen se tak decentně nadhodí, 3) Steve Carell je v naprosto vážný roli zase jednou precizní. Co už bohužel ani zdaleka nebylo sympatický, byla ta kyselá prdel v hlavní roli, kvůli který jsem prvních 20 minut docela dobře protrpěl. Pak už to relativně šlo; zejména díky další nikoliv sympatický, nýbrž rovnou BOŽÍ postavě Sama Rockwella. Jeho Owen alias král pantu, parku i parketu si pro sebe suverénně ukradl veškerej humor a nebylo to vůbec na škodu. No nic - abych moc nekecal, jak by mě jistě Owen nabádal, zkrátim to: právě scény od tobogánů a výše jmenovaný tři body povyšujou tuhle nezávislárnu na zapamatováníhodnou (a snad i zapamatovatelnou) záležitost. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (17)

  • Zlé počasie prinútilo tvorcov natáčať najprv interiérové scény. (Astonko)
  • Režisér a scenárista Jim Rash v rozhovoru uvedl, že inspirací k úvodní scéně mu byl rozhovor s nevlastním otcem ve čtrnácti letech. (Jocker94)

Reklama

Reklama