Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (814)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý krimithriller z prostredia newyorskej centrály tiesňovej linky 911, kde aj zdanlivo malá chyba operátorky môže mať fatálne následky. Film má dobrý rozbeh, slušnú gradáciu, poskytuje nové pohľady na využitie kufra v aute a v prvej časti by mohol mať názov Ako je dôležité mať dva mobily. Bohužiaľ po veľmi slušnej prvej časti sa začínajú vŕšiť typické chyby filmov tohto žánru. Naraz je zvládnutie celej situácie závislé na jednej operátorke, polícia je so svojimi možnosťami odsunutá do pozície nevýkonných štatistov a keď sa operátorka v rámci nadčasov vydá do terénu, prestáva byť film zaujímavý, lebo všetko ďalšie, vrátane nadstavovaného napätia, už divák videl. Záver už je iba na povzdychnutie a pocit ľútosti, lebo nechýbalo veľa a štyri hviezdičky by boli primerané. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

"Halóó´, tady Bobule, mám sice kapku trauma, ale pokud vás zrovna unáší nějaký úchylný, sériový vrah, máte štěstí, že jste na mě narazili, a nějak to spolu splácáme...". "Pomoc, pomoc, pomoc, tady je kapku hysterická, nehezká bloncka, zrovna mě má jeden takový v kufru!!". "Zůstaň kůl, bude to v poho, jsi v Pontiacu Grand Am sedan, rok výroby 2003, pravé zadní světlo drží jen na čtyřech emdesítkách šroubech, lehce ho vykopni ven, ječ a mávej přes vzniklou díru, ten úchylák je beztak nahluchlý a neuslyší ani hovno.". "OK, díky moc, Halle, pak se stav, něco provedem s tím tvým traumatem a dáme mu to sežrat.". Až na pár přísně logických, technických detailů a několik "jak na sviňu" náhod je to jednoduché, svižné, napínavé, hezky to odsejpá a Bobule hraje tak, až ji z toho na konci zplihne afro. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Komorní thriller pro dvě herečky, který se nevyhne plochým postavám (oběť), klišé (hrdinčino trauma) a velkým náhodám (hrdinka kápne podruhé na stejného vraha). Úvodní třetina se opírá o zajímavost rutiny tísňové centrály, prostředek s unesenou v autě servíruje slušnou porci zvratů, nápadů a napětí, což ale poněkud shodí hodně vychtěné finále. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem si naprosto jistý, že nic nemůže být otřesnější, než účes Halle Berry ála špatně sestříhaná ovce. To jsem ovšem netušil, jakou závěrečnou třetinu si pro mě připraví svěřenci Brada Andersona. Holt ne každý mančaft má na to, aby za sebe nechal hrát Boba s Bobkem a stejně vyhrál. Tohle ať si dělají Kanaďani, jinak bývá zvykem dohrát zápas tak, aby to mělo hlavu a patu, ne abych z toho měl pocit, že si na trenéra začal hrát Brouk Pytlík. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film nás zavádza do neopozeraného prostredia psychicky náročnej práce operátorov linky 911 a vsádza na emocionálne herectvo oscarovej Halle Berry, pre ktorú sa "jej prípad" stane veľmi osobným. Thriller sa slušne rozbehne, je drsný a napínavý, jazda obete v kufri auta ponúka nové momenty. Ale vo finále, ktoré mu malo nasadiť korunu, stráca veškerú invenciu a servíruje iba klišé na klišé, s fádnym zakončením s nulovou katarziou. Výsledok je tak rutinnou jednohubkou, ktorá nemá čím vyniknúť medzi desiatkami podobných honičiek po vrahovi a záchranách unesenej obete. Mlačanie jahniat a Se7em sú nedostižné, o niekoľko svetelných rokov ďalej. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • Pracovným názvom snímky bolo označenie The Hive. (MikaelSVK)
  • Když Halle Berry (Jordan Turner) natáčela jednu scénu, tak spadla velmi tvrdě na betonovou podlahu a udeřila se do hlavy. Halle upadla do bezvědomí, natáčení bylo na celý den přerušeno a herečka odvezena do nemocnice, kde lékaři naštěstí nezjistili žádná vážná zranění. (Duoscop)

Reklama

Reklama