Reklama

Reklama

Na núdzové číslo 911, americkú verziu našej 112, za rok príde okolo 188 miliónov hovorov. Tentoraz je to ale osobné. Jordan Turnerová  (Halle Berry) je skúsená operátorka. Jedného dňa však následkom zlého úsudku skončí telefonát katastrofou. Jordan je otrasená a nevie, či vôbec ešte môže pokračovať vo svojej práci. Potom ale šialenec unesie v kufri svojho auta tínedžerku Casey Welsenovú. Keď Jordan príjme hovor uneseného dievčaťa, jej život sa razom zmení. Uvedomí si, že únos má na svedomí vrah, ktorého už raz mala na telefóne a chce urobiť všetko preto, aby dievča zachránila. Jordan sa rozhodne na vlastnú päsť pomôcť dievčaťu a postaviť sa tvárou tvár vrahovi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (814)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Film bohužel obsahuje hodně nevěrohodný dovětek, kterému patrně neuvěří ani největší naiva. Nicméně do té doby se jedná o hodně vydařený thriller, který je nejsilnější v hororových momentech. Úkryt pod postelí nebo krčení se za skříní. Tady Brad Anderson pracuje s napětím přímo učebnicově. Je s podivem, že přestože zde nehrají zrovna herečtí mistři (Abigail Breslin je doslova na ranu), filmu to ničím neškodí. Halle Berry podobné role docela sluší a záporáka bych hodnotil jako zajímavého úchyla. Když nad tím tak přemýšlím asi je dobře že zde nehrají Brad Pitt s Jennifer Aniston. 75% ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Halle Berry mám moc rád, a to je ostatně taky hlavní důvod, proč jsem se na tento thriller podíval. První půlka filmu naznačuje, v čem přibližně spočívá práce na centrále 911 a poměrně zajímavě představuje hlavní hrdinku, která si bere práci, takříkajíc, s sebou domů. Druhá půlka je už samozřejmě velmi přikrášlená a moment, kdy se hlavní hrdinka vydá oběť hledat na vlastní pěst, je dokonce značně přitažený vlasy. Celé dohromady to však dohromady tvoří poctivý thriller a určitě vás až do konce, pod tíhou napětí, nenechá vydechnout...70% ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Dávam filmu 4*. Občas to skĺzlo jemne do klišé (najmä v záverečných momentoch filmu), no inak musím povedať, že ide o vynikajúci thriller, ktorý vás atmosférou skutočne pohltí od začiatku až do finišu. Halle Berry v role Jordan je skvelá, rovnako skvelý výkon dáva aj mladá Abigail Breslin, ktorej človek verí každú sekundu, čo je uväznená v aute a snaží sa odtiaľ dostať. Michael Eklund ako šialený zabijak vyniká rovnako a celkovo chválim fantastickú réžiu. Ja som si film veľmi užil, čakal som dobrý thriller a ten sa mi tu aj dostal. A je super konečne zase vidno Halle Berry v dobrom filme. Lebo to je často pre mňa príklad talentovanej herečky, ktorá si len nevie vybrať dobré filmy. Tu je to pravý opak. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Thriller ako má byť. Len málo filmov má toľko napätia ako táto vecička. Od začiatku do konca som bol našponovaný ako guma od trenírok. A hlavne malo to rýchly spád a to hneď od začiatku, žiadne nudné pasáže. Riešenie konca sa mi moc nepáčilo, ale to je len otázka vkusu, niekomu možno sadne, mne sa zdal nedomyslený. A ja osobne by som volil inú herečku v titulnej úlohe, H. Berry mi tam akosi nepasovala. Neviem čím to je, možno tým jej účesom? :) 89/100 ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Richard D'Ovidio / Príbeh: Nicole D'Ovidio, Jon Bokenkamp, Richard D'Ovidio | Hudba: John Debney | Produkcia: Bredley Gallo, Jeffrey Graup, Michael A. Helfant, Michael Luisi, Robert Stein | Distribúcia: TriStar Pictures | Štúdio: Troika Pictures, WWE Studios, Stage 6 Films | Rozpočet: 13 miliónov $ | Tržby: 58,938,768 $ || Anderson vie upútať a vytvoriť napätie. Je to film, kde neurazí ani teen predstaviteľka unesenej, čo je celkom výnimka - väčšinou to dopadá katastrofálne, no tu Abigail Breslin podáva slušný výkon. Z priemernosti tento film nevie vytiahnuť akurát scenárista, ktorý navzdory sľubnému priebehu naháňačky servíruje "fakt šokujúci" záver, ktorý by som si nevymyslel ani v najtemnejších predstavách... Opäť škoda. Inak som sa bavil. 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (16)

  • V scéne, kde vtrhnú policajti do domu únoscu a rozprávajú sa s jeho ženou, je na stole možné vidieť figúrku generála z filmu Malí bojovníci (1998). (fefee)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, a to v autentických mestách Los Angeles a Santa Clarita. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené