Reklama

Reklama

Žandár v New Yorku

  • Československo Četník v New Yorku (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zo skromného policajného oddelenia malebného letoviska St. Tropez priamo do srdca veľkého prehnitého jablka menom New York smeruje vskutku svojrázna šesťčlenná delegácia – nie však za zábavou či relaxom, ale na medzinárodný policajný kongres! Nanešťastie vôbec netušia, že spolu s nimi cestuje i mimoriadne pôvabný čierny pasažier – mladučká Nicole (Geneviève Grad), jediná dcéra ich cholerického šéfa Ludovica Cruchota (Louis de Funès)! Preto nečudo, že sa v New Yorku veľmi rýchlo po ich príchode rozpúta nekonečne zábavná hra na skrývačku medzi dcérou a otcom, ktorý si myslí, že určite trpí nevysvetliteľnými akútnymi halucináciami, keďže neustále niekde vidí svoju nepodarenú dospievajúcu dcéru! Krajina neobmedzených možností sa tak vďaka zrazu zmení na neobmedzený chaos – a zdá sa, že Cruchotovi a jeho chlapom sa raz a navždy podarí zničiť i povestný „American Way of Life“! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • Úvod filmu na natáčal v Saint Tropez, nalodenie v prístavnom meste Le Havre a zvyšok snímky sa nakrúcal v New Yorku. (dyfur)
  • Jedná se o jediný film z četnické série, ve kterém nejsou scény zběsilých jízd ctihodných sester. (SONY_)
  • Gerber (Michel Galabru) Italům řekne, že ho moc zaujal jejich výklad o tom, jak chytají pytláky. Oni na to, že to je jen maličkost proti tomu, jak oni chytají nudisty. To je odkaz na film Četník ze Saint Tropez (1964), kde se takový hon odehrál. (SONY_)
  • Na zahájení četnického kongresu v New Yorku lze na tablu s vlajkami zúčastněných zemí vidět v pravém horním rohu vlajku Československa. (Nocturno culto)
  • Kvůli dalším pracovním závazkům Jeana Lefebvra (Lucien Fougasse) musel být na poslední chvíli pozměněn natáčecí plán i samotný scénář. Proto se tedy ve filmu nakonec objevila zápletka s Fougasseho nemocí. (Pierre)
  • Nikdo z herců představujících četníky (vyjma Christiana Marina, představitele Merlota) v USA do té doby nebyl. Všichni tedy byli z New Yorku nadšení a na natáčení panovala velká pohoda. (Pierre)
  • Jeanu Lefebvreovi, představiteli četníka Luciena Fougasse, vadilo, že Louis de Funés na sebe díl od dílu strhával stále větší pozornost a natočené scény ostatních herců často mizely ve střižně. (Lynette)
  • Scény na zámořské lodi, kdy četníci cestují z Francie do USA, se točily za plného provozu. Cestujicí si mysleli, že představitelé četníků jsou celníci a filmovému štábu uvěřili až když jim Girault a spol. promítli Četníka ze Saint Tropez (1964). (fandalehy)

Reklama

Reklama