Reklama

Reklama

Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná takmer každý. Len málokto však pozná skutočnú Dianu Spencerovú, len málokto v nej vidí obyčajnú ženu. Film Diana nie je klasickým životopisom, zameriava sa na posledné dva roky jej života, kedy opustila kráľovskú rodinu a tiesnivý život v Buckinghamskom paláci. Na roky naplnené novou chuťou žiť, neúnavnou charitatívnou prácou a ľúbostným vzťahom, v aký už ani nedúfala. Meno jej lásky bude pre mnohých prekvapením, rovnako ako vynaliezavé triky a preoblečenia, ktoré musela princezná Diana používať na schôdzky so svojím partnerom mimo dosahu štvavých fotografov a ochranky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (213)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Film z kategórie úplne zbytočných, ktorý neponúka nič, čo by mohlo diváka zaujať a čo by si mohol odniesť z tých takmer dvoch prázdnych hodín. Nikto nepochybuje, že N.W. je dobrá herečka, no na to, aby mala čo hrať potrebuje scenár a tento je na úrovni slovenských denných seriálov. Filmová Diana je jeden veľký fail, ktorý mne ako divákovi, čo o tej skutočnej Diane mal informácie na úrovni bežného prehľadu, neodovzdáva okrem nepríjemnej pachute, nič. 1,5/5* ()

strelenaL 

všetky recenzie používateľa

Dianin život byl do jisté míry životem mediálním. Tento film však na mne nepůsobil vůbec příznivě. Vykreslil Dianu tak nějak šalamounsky podivně. Film mi přišel místy, jak romantická komedie. Což je dle mého názoru škoda. Film mohl mít lepší námět, protože mohl těžit z jejího života spousty informací. Byla veřejně známou osobou, vyšlo o ní nespočetně autobiografií – hodně lidí ji podporovalo, ona sama mnohé ovlivnila. Tak proč mám pocit, že tento film je jeden velký průšvih. Naomi Watts jako Diana sice s přimhouřenýma očima vypadá,ale nějak pro mne nebyla dostatečně uvěřitelná. Určitě mi také přišlo divné, proč se ve filmu jen krátce objevili William s Harrym. Oni dva pro ni byli důležití. Pro mne je film zklamáním. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že Naomi Watts mi v roli Diany moc neseděla. Marně jsem v ní Dianu hledala a neměla jsem se čeho chytnout. Naomi Watts se určitě snažila lady Di přiblížit, ale pro mě ta snaha vyšla naprázdno. Raději dám přednost nějakému dokumentu. Příběh lady Di je jistě zajímavý, ale tenhle film moc ne. ()

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Byla to nebetyčná nuda. Naomi Watts mám ráda, ale jak už tu padlo, role jí opravdu nesedla. To nekonečné will they-won't they, což se zdálo jádrem filmu, bylo děsně natahované. Líbila se mi ale jedna věc a to, že Dianinu smrt tam neukázali. Nebylo potřeba. Předpokládali, že každý ví, co se stalo, když všem začal v noci zvonit telefon. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí filmu Diana ma napadá množstvo výčitiek, tak iba stručne. Prekvapuje ma korektnosť snímky, keďže sa nejedná o hollywoodsky film a natočil ho kedysi výborný Hirschbiegel. Jedná sa o film o žene a bohvie prečo si tvorcovia myslia, že to automaticky znamená film výlučne pre ženy. Lenže pre ženy jednoduchšie, ktorým stačí pohľad na exotického intelektuála v bielom plášti a sú hneď hotové. No a najväčšia výčitka smeruje k poňatiu hlavnej postavy. Diana je vykreslená proste ako krava, ktorá sa riadi v podstate iba emóciami, rozhoduje za druhých a kuje plány, ktoré ubližujú jej láske, ale vlastne majú byť veľkou obetou a divák potom ani nevie, čo si má myslieť. Človek, ktorý prespal posledných 30 rokov sa ani nedozvie, že mala deti. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo po dobu 9 týdnů, a to v Chorvatsku, Londýně, Pákistánu a Mozambiku. (jenik71)
  • Královská rodina umožnila natáčení před a v zahradách Kensingtonského paláce, v němž Diana bydlela. (jenik71)
  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama