Reklama

Reklama

Charles Reece (Alex McArthur ) je typický chlapec zo susedstva, sympatický, dobre vyzerajúci, mládenec, ktorý nemá problém prispieť na charitu či pomôcť matke. Jedného dňa si však kúpi zbraň a vydá sa na hororovú jazdu zakončenú niekoľkonásobnou chladnokrvnou brutálnou vraždou. Anthony Fraser (Michael Biehn) je liberálne zmýšľajúci štátny prokurátor, ktorý dostal tento prípad a má presvedčiť porotu, že vrah bol v čase vykonania skutku pri zmysloch. Očakávaný verdikt trestu smrti je však v rozpore s jeho presvedčením. Ako postupne vniká do prípadu, jeho postoj sa mení a on zisťuje, že v jednom sú si podobní - obaja nadobudli presvedčenie, že niekedy je na ľudský život nutné siahnuť... (beso74)

(viac)

Recenzie (7)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kiež by sa sfilmovania tohto skutočného príbehu, chytil samotný "Fincher". Témeticky podobné, momentálne populárnemu seriálu, Mindhunter. Škoda, že sa nešlo do väčšej hĺbky! Taktiež v samotnom závere mohli dostať väčší priestor postavy, stvárňujúce porotcov. Bolo by zaujímavé, sledovať ich formu dohadovania sa o príčetnosti vraha. Každopádne solídny, no presto všetko priemerný film. ()

jasse 

všetky recenzie používateľa

Michaelu Biehnovi sluší oblek stejně jako vojenská uniforma, takže za mě 4* - slušné krimi, řešící dilema, zda má být potrestán vrah, který je shledán nesvéprávným. Obhajoba v tomto případě tvrdila, že vrah je psychopat, a proto není odpovědný za své činy, obžaloba tvrdila, že i psychopat musí být za své hrůzné činy potrestaný. Rozdíl mezi těmito dvěma teoriemi je trest smrti (tedy aspoň v USA). ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Fakt, že bol film sfilmovaný podľa skutočného príbehu, mu pomohlo. Sám osve by to bola asi len tuctová fikcia o vrahovi zo susedstva, a pravdepodobne prevedená viac do trilerovského rázu. Tu dostala priestor skôr dráma, nielen samotného vraha, ale aj náhľad spoločnosti a práva na jeho osobu. Škoda slabšieho obsadenia a aj iba priemerného spracovania - pripomínalo skôr televízne. A potom sú tu nejaké drobnosti, ako keď sériovému brutálnemu vrahovi odopneme putá pri prevoze autom, v ktorom sedia iba 2 osoby, veď ako má chudák dojesť šišku. ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Je tok 2020 a tendle film z roku 1987 je stále pro většinu lidí velkou neznámou jen proto, že se nikdy nedočkal uvedení ani v TV ani na DVD. Otázka je proč. Takže mi nezbývalo než to zhlédnout ze špatného ripu v původním znění bez českých titulků. i když jsem nerozuměl každýmu slovu, smyslu filmu snad jo. No snad to někdy někdo někde uvede. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • Potom, čo doktor vypne prívod kyslíka, zavrie dievčaťu oči. Tie však už boli zatvorené aj predtým. (beso74)
  • Film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Richard Trenton Chase, nazvaný aj "The Vampire Killer," v januári 1978 zabil 6 ľudí v priebehu 4 dní. (beso74)
  • Film mal v Európe premiéru koncom roka 1987, v USA však až o 5 rokov neskôr. Distribučná spoločnosť De Laurentiis Entertainment Group totiž skrachovala. William Friedkin film prestrihal, zmenil koniec, a až takto upravený film uviedla v limitovanom množstve do amerických kín spoločnosť Miramax Films. (beso74)

Reklama

Reklama