Reklama

Reklama

Smrtelná aliance

  • Kanada Enemies Closer (viac)
Trailer

VOD (1)

Bývalý příslušník amerického námořnictva Henry se uchýlí do lesů na americko-kanadských hranicích, aby se vyrovnal se svojí minulostí. Ta ho ale dožene v podobě Claye, který má s Henrym nevyrovnané účty a chce ho zabít. Oba muži však budou muset čelit i jinému nebezpečí. Lokalitu, ve které se nacházejí, totiž plánují využít pašeráci drog v čele s Xanderem. Henry a Clay se tak musejí rozhodnout, jestli překonají vzájemný spor a postaví se společně nepříteli, nebo se nechají pohltit vlastním konfliktem... (TV Prima)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (101)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

No to byla tedy taškařice!! :-D Asi takhle ... velmi špatný akční film s dvouma velmi nesympatickými herci v hlavní roli. Navrch se film úplně celý odehrává v noci ve tmě a to nepokrytě proto, aby nebylo poznat, že ti dva šašci neumí vůbec žádný fighty ani nemaj pořádnou sportovní průpravu ... a že dědeček Van Dammů už taky nezvládá to co ještě nedávno a snad by mohl spíš umlátit nepřátele těma pytlama pod očima co se mu dělaj po šňupání koksu, když čeká na nějaký "dobrý" nový scénář ... :)) No ale každopádně se u mne tento film vytáhl stejně na ty 3*, protože co zde Van Damme předvádí herecky jako záporák, to by snad mohlo vejít do dějin!! Tak sympatickej, vtipnej, energickej a "wtf" hereckej výkon totálního psychouše jsem neviděl ani nepamatuju. A paradoxně vlastně akční herec hereckým výkonem naprosto válcuje všechny herce ostatní! Fakt mne bavil ten chlap a ještě ten šílenej účes, co mu posadili na kedluben, to bylo naprosto úžasný!! No a ještě jsou zde nějaký ty gore scény, který jsou vcelku dobře udělaný ... Taková jednohubka na rozesmání ... ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Van Damme konečně narazil na toho "správného" Hyamse a natočili si spolu roztomilý akční béčko ze starý školy.Scénář je sice jednoduchý a přímočarý ( jednoduchý neznamená hloupý, či kreténsky dementní...ahoj Seagale ) ale Van Damme si svoji roli psychopatického zabijáka užívá se zvrhlou radostí a vytvořil snad jednu z nejlepších rolí svého života, takhle herecky válet jsem ho viděl naposledy v Až do Smrti.Při scéně u hraničářů, kdy v plátěných lakýrkách svým betelným přizvukem mele něco o veganství a pak vymlátí celou jednotku, mi cukali koutky a slintal jsem si blahem, že můj HEROin zase jednou válí ve skvěle napsánem i odehraném béčku.Ostatní role v pohodě, dokonce i ten Fan Dammův autistický syn se snad naučil základy kočovnýho herectví.Snad jen škoda, že se celý děj odehrává v noci, ale když máte full hádéčko s tunou nastavení obrazu, jste v pohodě.Uvítal bych, aby dvojice old Hyams a old Van Damms spolupracovali dále, protože v roce 2013 dokázasli vytvořit plnohodnotné béčko devadesátých let a neztrapnili se, jako ty dvě seschlý krysy Stallone s Arniem ve svých posledních mental blok bástrech.Navíc Van Damme umí opravdu hrát a to je kurva výhoda.80%. ()

Reklama

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Hyams sice v Hollywoodu hrával druhé housle, přesto jako na rutinéra na něj byl vždy solidní spoleh. Po průseru s LOVCI DINOSAURŮ už to neplatí, rejža zakrněl, a když zase dostal šanci, vypotil tuto sračku bez jediného kloudného nápadu (film je velmi špatně napsaný). Nechápu, tohle béčko mohlo v klidu šlapat. Odevzdaná režie přitom není ani tou největší třískou v prdeli zaníceného boláku. Belgická guma v světlém přelivu se snaží o Jokera, ale v uniformě kanadské jízdní policie je leda za klauna (i když aspoň kouzlo nechtěného, budiž), baby belgická guma se nedokáže hnout od tátovy sukně (a asi ví, co dělá, protože ani na toto bahno nemá) a do toho všeho podivné herecké individuum jménem Tom Everett Scott, které se nás snaží přesvědčit, že je to bývalý ranger :-) Jop, je to síla. 30% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to priemerný akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vojakovi, v súčasnosti pracujúcom ako strážca lesov pri hraniciach s Kanadou, ktorého vyhľadá neznámy muž, aby s ním vyriešil účty z minulosti. Lenže práve sa v oblasti nachádza aj skupina zločincov na čele so psychopatickým zabijakom, aby si tu vyzdvihli zásielku drog a tak ak chcú obaja prežiť, musia spojiť svoje sily. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, zápletka na prvý pohľad pôsobí v rámci žánru veľmi dobrým dojmom a spočiatku to aj celkom nádejne vyzerá, ale tým to takmer aj končí. Hlavné duo si ma vôbec nezískalo, neveril som im absolútne nič, ani to nepriateľstvo, no hlavným problémom je, že dej je tak extrémne jednoduchý a priamočiary, že to už viac ani nejde. Tu sa jednoducho takmer celý čas len pár postáv prenasleduje po lese a v okolí, pričom to väčšinu času pôsobí dojmom, že sa to stále odohráva prakticky na tom istom mieste, takže aj ten dobrodružnejší potenciál vôbec nefunguje a čo to kazí ešte viac, takmer stále sa to odohráva v noci. Takže po chvíli to upadne do ťažkého stereotypu, z ktorého sa to už nedostane a tak už v polovici ma to prakticky prestalo baviť. Lenže je tu jeden veľký klad, samotný záporák v podaní Van Damma, ktorý všetky svoje scény veľmi povyšuje a tak len vďaka nemu sa to dá dopozerať. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale nie som ani úplne spokojný. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré majú slušnú choreografiu a aj celkom dobrú kameru, lenže kvôli schopnostiam väčšiny postáv si musí pomáhať mnohými strihmi a k tomu tá spomínaná neustála tma, takže ani akciu som si nedokázal plnohodnotne užiť. Najviac sa mi páči úvod na policajnej stanici, ale musím pochváliť aj viacero vydarených likvidácií. Čo sa týka hereckého obsadenia, Jean-Claude Van Damme si zaslúži veľkú pochvalu, síce v akcii si musí často vypomáhať, ale psychopata zahral perfektne, zaujal ma jeho charakter, skvelý šialený prejav, mnoho vynikajúcich hlášok, hlavne tá posledná a navyše sa postará o tie spomínané likvidácie. Nesklamali ma ani ostatní záporáci, len problémom je samotné hlavné duo, vôbec ma nebavilo. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vidno, že Peter Hyams už má nejaké skúsenosti, ale kvôli stereotypu a neustálej tme ich nemá moc kde využiť. Takže Enemies closer sa skutočne ťažko hodnotí, film sám o sebe ma vôbec nebavil, ale Van Damme ho na ten priemer povyšuje a iba kvôli nemu sa to oplatí pozrieť. 55% ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Film, kde JCVD je doslova famózní by měl být dobrej ne? Minimálně pro fandy žánru a jeho samotného. Nebo ne? No já tedy říkám ne. Musím říct, že role záporáka sedla Źánovi na jedničku a musel si to očividně užívat, stejně jako divák. Jenže co ten zbytek? Postavy trapné. Ranger je naprosto příšerný hrdina a přál jsem si aby zdechl. Černoušek i ta slečna naprosto předvídatelní. A ten děda? No vole to kde jsme? Takže jen za JCVD dávám dvě hvězdy, ale bohužel už žádnou za nic. 35 procent fakt jen za záporáka. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Yardak)

Reklama

Reklama