Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iba jediný muž dokáže zastaviť teroristov, ktorí chcú vyhodiť do vzduchu hokejový štadión natrieskaný divákmi počas finálového zápasu o Stanley Cup.
Otcovi sa počas finále hokejovej súťaže o Stanley Cup stratí malá dcéra. Spolu s ďalšími rukojemníkmi ju odvliekli teroristi, ktorí podmínovali štadión a žiadajú miliardu dolárov, inak exploduje celá hokejová hala aj s divákmi, a to ešte pred ukončením zápasu. Jedine požiarnik Jean-Claude Van Damme má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu.
Dejiskom dramatického príbehu je vypredaný zimný štadión, na ktorom sa má odohrať finálový zápas hokejovej súťaže o Stanley Cup medzi mužstvami Pittsburgh Penguins a chicagským tímom Black Hawks. Na hokejovom stretnutí sa okrem niekoľkých desiatok tisícov divákov zúčastní aj viceprezident USA so starostom. Štadión obsadí komando teroristov vedené Joshuom Fossom a čaká na doručenie obrovského výkupného. Všetko je dokonale pripravené - celý štadión je podmínovaný, spojenie prerušené, rukojemníci uväznení... Na scéne sa však objaví požiarny technik Darren McCord. Pred rokmi sa ťažko zranil, keď z horiaceho domu márne zachraňoval malé dievčatko. Vzdal sa miesta v zbore a prijal prácu obyčajného požiarneho technika, čo ťažko nesie hlavne jeho syn Tyler. Teroristi by jednoznačne vyhrali, keby jeden z nich nespravil chybu - ako jedného z rukojemníkov odtiahol do viceprezidentovej lóže aj Darrenovu malú dcérku Emily, ktorú otec vzal na zápas aj so synom Tylerom. A Darren sa veľmi nahnevá. Má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

dopita 

všetky recenzie používateľa

Pohříchu velmi nepovedená recyklace Smrtonosnej pasti. Akce ve filmu moc není a když už, tak za moc nestojí. Van Damme se filmem tradičně potácí jak chcíplej pes. Že neumí hrát by se dalo pochopit, ale že je nesympatickej až hanba, to už mě sere. Kulisa hokejové arény je docela originální (i když pokud jde o hokej, tak to je k smíchu) a titulní záporák se s tím příjemně nesere. Měl toho Van Damma na konci sejmout, hned by to bylo veselejší... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tak taková vykrádačka se jen tak nevidí. Tohle snad ani neni vykrádačka, ale spís kopie smrtonosný pasti. Ale co, jako akční pokoukání to poslouží dobře a o to přece jde. Ale i tak je tady Van Damme trochu z formy v těhle letech ještě točil celkem slušný filmy a tohle je o stupínek níž než třeba univrzální voják nebo Timecop ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Náhoda chcela, že som natrafil asi na jediný z tých"slávnejších" filmov od JCVD, ktorý som nevidel. Ako fandu hokeja ma prilákal hlavne fakt, že sa dej točí okolo štadióna, ktorý obsadili teroristi. Dejová linka je ako cez kopirák a podobnosť z filmom Prepadnutie v pacifiku je očividná. Záporák P. Boothe už má nejaké skúsenosti s hajzlíkmi, ale úroveň sklamania či nadšenia ovplyvňuje hlavne priehľadný a slabý scenár, podľa vzorca ktorých vzniklo množstvo podobných filmov. Remeselne, technicky i príbehovo iba na ledva-ledva priemernej úrovni, takže iba na jedno pozretie. Slabé tri hviezdy. 50%. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

No je to sice ptakovina to nezpochybnuju ale stejne se mi zda mistni obec k tomuto snimku ponekud prehnane kriticka Zan je tady jeste velkej pan hasic co zkope falesnyho tucnaka zneskodni bomby a jeste si vystrihne vedlejsak v hokejovy brance a zaporak Powers Boothe je proste bozi a pokud nekomu vadi kour staci rict ()

MarekT 

všetky recenzie používateľa

Díval jsem se vlastně jen proto, že se film odehrává v hokejovém prostředí, a navíc fandím Pittsburghu, který zde sehrává onen zápas o Stanley Cup. Ovšem vyklubalo se z toho typické béčko, jakých je na světě dost a jaké moc nevyhledávám. A ani ten hokej to nijak nezachránil, samotná akce taktéž za moc nestála. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Honorář pro Van Damma činil 5 milionů dolarů.Film vydělal 29 milionů dolarů. (M.B)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)
  • Luc Robitaille si ve filmu zahrál sám sebe. Hráč se zapsal do historie jako nejproduktivnější levé křídlo v historii NHL a v roce 2009 byl uveden do hokejové síně slávy v Torontu. (Luky-7)

Reklama

Reklama