Reklama

Reklama

Blízko od seba

  • Česko Blízko od sebe (viac)
Trailer 3

Členovia rodiny Westonovcov sa po dlhšej dobe opäť schádzajú pri príležitosti pohrebu otca, umelca a alkoholika, ktorý spáchal samovraždu. Vzťahy v rodine nikdy neboli dobré a matka (Meryl Streep) ani pri tejto príležitosti neustupuje pred spormi so svojimi tromi dcérami. Tie to však tiež nemajú v živote jednoduché - jednej sa rozpadáva manželstvo, ďalšia sa snaží utajiť dlhoročný vzťah s vlastným bratrancom a posledná prišla na pohreb v spoločnosti pochybného snúbenca. Film, nakrútený podľa divadelnej hry Tracyho Lettsa, bol vďaka vynikajúcim hereckým výkonom Meryl Streepovej a Julie Robertsovej nominovaný na 2 Oscary a získal mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (51)

  • Pieseň v 2. traileri je „Stubborn Love“ od The Lumineers. (Pat.Ko)
  • Scéna, v ktorej autobus vysadí malého Charlesa (Benedict Cumberbatch), bola natočená v Pawhuska v Oklahome, len za rohom od budúceho obchodu Pioneer Woman Mercantile a hotela The Boarding House. (Pat.Ko)
  • Rolu Violet Weston pôvodne hrala Deanna Dunagan, ktorá za svoj výkon na Broadwayi získala cenu Tony Award (rovnako zastupovala túto rolu aj vo svetovej premiére v divadelnej spoločnosti Steppenwolf v Chicagu). Neskôr v priebehu predstavenia na Broadwayi ju vo funkcii nahrádzali Phylicia Rashad a Estelle Parsons. (Pat.Ko)
  • Počas úvodnej scény s Beverlym (Sam Shepard) a Johnnou (Misty Upham) je jedna z kníh, ktorá je jasne zaostrená za Johnnou, autobiografia Karen Blixenovej "Out of Africa". Meryl Streep (Violet) hrala v filmovej verzii - Spomienky na Afriku (1985) a bola vďaka role v tomto filme nominovaná na Oscara. (Pat.Ko)
  • Divadelná hra "August: Osage County" získala v roku 2008 Pulitzerovu cenu za drámu pre svojho dramatika Tracyho Lettsa. Sam Shepard, ktorý vo filme hrá Beverlyho Westona v tejto filmovej adaptácii divadelnej hry, ktorú napísal Tracy Letts, získal v roku 1979 Pulitzerovu cenu za drámu za svoju hru Buried Child (a bol tiež finalistom Pulitzerovej ceny v rokoch 1983 a 1984 za hry "True West" a "Fool for Love"). (Pat.Ko)
  • Tím produkcie kúpil dom a úplne ho zrekonštruoval. Miestne známy ako rodinný dom 'Boulangerovcov', bol postavený v roku 1918 podľa katalógu spoločnosti Sears & Roebuck s pridaním dvojposchodových stĺpov a okolitého balkónu. Členovia štábu vykopali 100-ročný dub za domom a presadili ho na prednú stranu. (Pat.Ko)
  • Natáčanie v dome prebiehalo cez jeseň. V niektoré dni bolo vonku chladno až 4,4 stupňov. Keď listy okolo domu začali meniť farbu, produkčný tím ich namaľoval zeleno. Keď listy začali padať, v postprodukcii sa pridali počítačovo generované listy. (Pat.Ko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15. októbra do 8. decembera 2012 a okrem finálnej scény, ktorá sa natáčala v Kalifornii, prebiehalo výlučne na viacerých miestach v americkom štáte Oklahoma. (MikaelSVK)
  • V DVD dabingové verzi, která je z roku 2014, nadabovala postavu Violet (Meryl StreepMilena Steinmasslová. Sama pak byla do této role v roce 2017 obsazena v Divadle v Celetné a je za svůj herecký výkon velmi kladně hodnocena. (funhouse)

Súvisiace novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama