Reklama

Reklama

Blízko od seba

  • Česko Blízko od sebe (viac)
Trailer 2

Členovia rodiny Westonovcov sa po dlhšej dobe opäť schádzajú pri príležitosti pohrebu otca, umelca a alkoholika, ktorý spáchal samovraždu. Vzťahy v rodine nikdy neboli dobré a matka (Meryl Streep) ani pri tejto príležitosti neustupuje pred spormi so svojimi tromi dcérami. Tie to však tiež nemajú v živote jednoduché - jednej sa rozpadáva manželstvo, ďalšia sa snaží utajiť dlhoročný vzťah s vlastným bratrancom a posledná prišla na pohreb v spoločnosti pochybného snúbenca. Film, nakrútený podľa divadelnej hry Tracyho Lettsa, bol vďaka vynikajúcim hereckým výkonom Meryl Streepovej a Julie Robertsovej nominovaný na 2 Oscary a získal mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Videá (29)

Trailer 2

Recenzie (428)

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, že často jsou nám naši nejbližší naprosto cizí... Blízko od sebe má skvělé obsazení (Meryl je jako vždycky výborná a překvapila mě Julia Roberts a její "sestry" - super!), ale bohužel trochu doplácí na to, že je to divadelní hra upravená pro film - byť autorem samotným; někdy z toho ten divadelní prach přímo dýchá. Což mně v tomto případě nikterak nevadí, přestože už od počátku je jasné, že zrovna dějový film to nebude. Silně konverzační, leč stále dobře koukatelné. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Máte pocit, že vaša rodina nie je úplne normálna? Pozrite si tento film a v drvivej väčšine zistíte, že to mu tak určite nie je ! Príbeh tohto filmu svojím pomalým tempom rozohráva zaujímavú štúdiu vzťahov jednej rodiny z Oklahomy. Postupne spoznávame jej jednotlivých členov, ktorý nám pomaly začnú odhaľovať svoje dlho ukrývané tajomstvá, ktoré nám vysvetlia prečo sú mnohé veci také aké sú ....dlho ukrývané tajomstvá, roky vytvárali rany v dušiach vinníkov i nevinných, ktorý sa stali ich nechcenými obeťami avšak najbolestnejšími sa stávajú vo chvíli, keď uzrú svetlo sveta. Neprinesú oslobodenie ale len väčšiu bolesť. Komorný príbeh blízkych členov rodiny a predsa tak vzdialených stojí najmä na kvalitných hereckých výkonoch, ktorým kraľujú Meryl Streep a Julia Roberts a ktorý určite stojí za pozretie. ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Smutný film o malých i veľkých rodinných ťažkostiach, držiaci pohromade naozaj ako rodina. To preto, že je autentický až na dreň. Je tu niekoľko rovnocenných postáv, z ktorých každá je napísaná aj stvárnená absolútne presvedčivo a viaceré z nich pripomínajú typy ľudí, aké poznáme z reality. Zaujala aj Julianne Nicholson, ktorú som videl vo väčších rolách zatiaľ len v seriáloch, alebo Margo Martindale, smejúca sa na každom vtipe svojej sestry - Meryl Streep, až sa jej z toho natriasal hrudník obrastený tukom. Julia Roberts mi tiež bola výnimočne sympatická. Jediný, kto sa moc neprejavil, bol Ewan McGregor, ale to skôr pre menší priestor na plátne. Poďme však späť k príbehu. Rodina sa stretáva pri jednej nepríjemnej situácií, ktorá sa má neskôr ukázať ešte horšou. Pri tejto príležitosti vyjdú na povrch staré, novšie, dlhodobé, aj chvíľkové strasti, čo má za následok množstvo hádok, bitiek, výčitiek, rozbitých tanierov, zabuchnutých dverí a náhlych odchodov. Preto pokladám preložený názov filmu za celkom trefný. Je to už raz ťažké, keď máte kostlivcov v skrini s pokazeným zámkom. Jediné, čo mi tu trochu vadilo, bola občas možno až príliš veľká koncentrácia negatívnych javov na jednom mieste. Niekomu už potom stupňujúca sa tendencia všetkých možných nepríjemností môže pripadať vykonštruovaná. Ale nie je to predsa tak aj v živote? Problémy prichádzajú vo veľkých svorkách, ktoré majú chuť na mäso, nevyberajú si čas či miesto, a nepoznajú zľutovanie. 90% ()

mad_ness 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie nastalo na konci, vážne som si myslela, že to koniec nemá. Stručne, tieto rodinné trampoty chápem tak plne, ako len viem, preto neodsudzujem správanie ani jedného člena. No a keď som odhodila všetky svoje zaujaté predsudky voči Julii, s čistým svedomím ju uznávam ako naozaj kvalitnú herečku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mám rád, ak je východzia situácia "povedzme si končene po rokoch všetko" uveriteľná To sa dá dosiahnuť napríklad tak, že deti na svojich rodičov serú a stretnú sa na pohrebe otca. Nedá sa to dosiahnuť, ako som bol viac krát svedkom, jednoduchou návštevou na obede. Tam sa postavy stretávajú často a neverím im, že sa rozprávajú až tento deň o závažných veciach. Osage County začína, ale nekončí. To je ďalšia vec, ktorá z neho robí uveriteľný film. V podstate som mal pocit, že film bude ešte nejakú chvíľu trvať a všetko uzavrie, ale prečo by mal, že. Slávni herci skutočne hrajú a je mi trochu záhadou, prečo napríklad Julia ešte stále hrá aj v komerčných filmoch. Takýto typ filmu je presne jej parketa, ako krava pôsobí na plátne najprirodzenejšie. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (51)

  • Šerifovo (Will Coffey) auto má poznávaciu značku okresu Oklahoma. Oklahoma je však od Osage County vzdialená viac ako 2 hodiny, takže stály šerif v tejto oblasti by takúto značku nemohol mať. (Arsenal83)
  • Na začiatku filmu, keď Violet (Meryl Streep) zakopne o stenu, má ešte asi polovicu cigarety. V ďalšom zábere je však cigareta vyfajčená až po filter. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (viac)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Reklama

Reklama