Reklama

Reklama

Jasmínine slzy

  • Česko Jasmíniny slzy (viac)
Trailer 2

Jasmine je očarujúca elegantná dáma, ktorá má všetko, na čo si spomenie. Jej bezstarostný život sa však zo dňa na deň rozpadne na kúsky, rovnako jej zdanlivo idylické manželstvo s bohatým podnikateľom. Jasmine sa odsťahuje ku svojej sestre, s ktorou sa delí o skromný byt a nájde si zamestnanie v zubnej ordinácii. Keď sa po všetkom, čo musela prekonať, zoznámi s Dwightom, vyzerá to tak, že našla novú životnú cestu. Ale je to naozaj tak? (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (692)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Nechtějte po mně, abych byl kritický k novému filmu Woodyho Allena. Možná by pro jeho lepší vyznění bylo fajn, kdybych byl ženská, ale i tak jsem si náramně užil tu rozpolcenost, na kterou se naštěstí zatím jen koukám. Oči Cate Blanchett bych chtěl mít na zdi vedle televize, abych se měl na co dívat, když běží reklama a zbytek by klidně mohl ležet v mojí posteli, protože je pořád stejně krásná, jako Woody Allen schopný. Ještě taková perlička - kdo viděl v poslední době Lovelace, a pak Jasmíniny slzy, ten asi těžko uvěří tomu, že Peter Sarsgaard je v nich jeden a ten samý člověk. (Litoměřice 2013, 3/14) ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Tristné príbehy o životných stroskotancoch pozná väčšina ľudí, ktorá na Woodyho filmy chodí, takže ničoho prevratného sa nedočká. Vo Woodyho kruhoch však ide o ojedinelý trápny škandál, ktorý sa pretriasa ešte niekoľko nasledujúcich desaťročí. Existenciálne drámy vo Woodyho podaní pôsobia nechtiac silne sebaparodicky, čo tu nikto naokolo evidentne nevníma. Scenár nemá atribúty výnimočnosti, hoci to tu naokolo dookola čítam. Mal som chuť dať filmu tri hviezdičky kvôli krásnej Cate Blanchett, ale neurobím to, lebo mám ešte väčšiu chuť presvedčiť sa, aké to je dať nejakému Woodyho filmu prvýkrát hviezdičky dve. ()

Reklama

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Pro mě tématicky nejzajímavější Woody Allen za proklatě dlouhou dobu - možná ne tak strhující jako Match Point, ale zato o kus odvážnější. Hledání hodnot je v dnešní extrémní době vůbec jedním z nejšťavnatějších témat, do kterých se může autor zakousnout a Allen, který v sobě zase jednou rituálně probudil ducha pana Bergmana, k němu měl navíc vždycky dost blízko. To, co však nakonec povýšilo film z podnětného na jedinečný byla všemi po zásluze zmiňovaná a odměňovaná Cate Blanchett, která si tímhle hlasitě dupla na post, na kterém léta letoucí dosud zdánlivě neotřesitelně sedí Meryl Streep. 90% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja by som Jasmínine slzy nenazval ani tak novým filmom Woodyho Allena, ako novým filmom Cate Blanchet a Allen akoby ani nechcel svoj štýl drať do popredia, podstatný je výkon hlavnej predstaviteľky. Niečo podobné som kedysi cítil pri Stella Dallas od rovnako osobitého Kinga Vidora. Samozrejme je znalému divákovi jasné, že keď vstupuje nejaký pár do bytu a je tam párty, tak je v Allenovom filme a džezík jemne doplňuje znova dialógy, lenže v tomto prípade to bolo často v kontraste s tým, čo postava cítila a rovnako je to aj s dialógmi jednej skupiny ľudí v jednej miestnosti, ktoré vyvolávali v kinosále smiech a Jasmine v druhej, z ktorej pocitov nám bolo ťažko. Takže pre mňa sú Jasmínine slzy film kontrastov Allenových trademarkov. Dôvodom, prečo som natoľko spokojný je ale fakt, že film je kanonádne konverzačný, chytí hneď od začiatku a ženie sa pomerne rýchlo vpred a divák nemá šancu kontrolovať čas. Pokiaľ tento film berieme ako artový, tak je to dosť ojedinelé pozitívum. Jemná kritika by sa mohla týkať určitého zaškatuľkovania postáv na jednej strane ako snobov, ktorí sú bez výnimky povrchní a na tej druhej ako jednoduchších ľudí, ktorí sú vykreslení ako citovo vyzretejší. Pokiaľ ale Allen chápe tak dobre smer vývoja medziľudských vzťahov v 21. storočí a má pritom pomaly 80, tak klobúk dole pred jeho vyhýbaním sa dobiedzajúcej senilite. Už sme ju u neho pár krát zažili. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Blue Jasmine" je filmom, ktorý v mnohých aspektoch musím oceniť. V prvom rade herecký výkon Cate Blanchett je skutočne ohromný. Dala do toho úplne všetko čo mala. Film vyzerá dobre, je zrežírovaný dobre a je aj celkom originálny. No na druhú stranu mi hlavná hrdinka liezla počas celého filmu tak neskutočne na nervy, že som ju nedokázal absolútne stráviť. Jedna vec je podať skvelý výkon... no úplne iná je chcieť, aby mi postava nebrnkala na moje nervy. Film nie je veľmi príjemný na pozeranie. Komediálne momentky? Ja som sa na tom nezasmial ani raz. Neviem čím to bolo. Skôr som mal pocit, že film sa ani nesnažil nás nejakým spôsobom rozosmiať. Ak to mala byť seriózna dráma, tak potom je niečo iné. No je to klasifikované ako komédia. Tým pádom čakám nejaký humor. A tak ako hlavná hrdinka, ani ostatné postavy mi toho moc nepridali. Neviem na koho stranu sa vo filme postaviť, lebo reálne nie som asi na žiadnej strane. Tieto slzy mi hold absolútne nesadli a z filmu som si neodniesol vôbec nič. Nudilo ma to, deprimovalo ma to a zanechalo na jazyku nepríjemnú pachuť. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že som videl oveľa horšie filmy a minimálne je to veľmi kompetentne a kvalitne natočené. No nič viac si z toho asi nevezmem. Hodnotenie: C- ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (16)

  • Cate Blanchett (Jasmine French) si preštudovala rozhovor z TV relácie 60 Minutes (1968) s Ruth Madoffovou, manželkou podvodníka z Wall Street Bernieho Madoffa, aby napodobnila určité hlasové prejavy a reč tela, ktoré Ruth prejavovala, a dokonale zachytila ​​podstatu ženy, okolo ktorej sa rúca jej kedysi bohatý a privilegovaný svet. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

27.11.2015

Přímo v den osmdesátých narozenin Woodyho Allena – v úterý 1. prosince – odstartuje pražské kino Aero přehlídku filmů Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena. Od 20.30 uvede Allenův… (viac)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (viac)

Reklama

Reklama