Reklama

Reklama

Revolúcia

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Hrajú:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (203)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Postapo v háve westernu s military a nerdy prvkami, z ktorého mi v hlave najviac utkvela pekná kamera. Obsadenie je absolútne mimo, príbeh zúfalo nenápaditý a nezaujímavý. Príklon k rodinnému formátu škodí, kde sa dá. Dám mu ešte šancu, ale keď je pilot tak slabý, lepšie už to zväčša nebude. Pilot: 40% Po utrpení v podobe dvoch ďalších častí sa v štvrtej epizóde začali, na moje veľké potešenie, mihať čoraz silnejšie náznaky rozvíjania westernových motívov a potenciálneho prehĺbenia princípov fikčného univerza. Žiaľ, táto nádej sa udržala pri živote len po niekoľko ďalších dielov a bola postupne zadupaná do zeme narastajúcou melodramatizáciou a prikláňaniu sa k štandardnej telenovele, maskovanej za iný žáner. Tvorcovia sa inšpirujú v modele Lost - početné flashbacky v každej časti, postupné vynáranie ďalších otázok a (násilných a umelých) súvislostí - jadro je však tak banálne, že sa v tom našťastie nezamotávajú ani v prípade, že behom 15 minút jedna z hlavných postáv tri razy zmení stranu. Milostné zápletky a vzťahy medzi postavami ku koncu série pripomínajú tie horšie časti Esmeraldy. Prvá séria: 30% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

potenciál tu rozhodně je,takže strýček J.J. dostane šanci ukázat co v něm je.Nicméně bych celkem uvítal,kdyby se tentokrát nejednalo o další rodinné trampoty,které pak seriál posouvají do místy nesnesitelných vod (jako např.Terra Novu).Bohužel po pilotu to opětovně tak vypadá a všechny ty klišé z toho zatím úplně tečou.Uvidíme co další díly...60%...druhá a s největší pravděpodobností poslední řada skončila a hodnocení zůstává stejně rozporuplné jako při startu.Revolution několikrát ukázalo,že kdyby chtělo,mohl to být velmi dobrý seriál,ale tempo nastavené na konci první,stratu druhé a finále bohužel nedokázalo udržet a dobře půlka druhé řady byla jen jedna velká nuda.Na jednu stranu škoda,že už tvůrci nejspíš nevyužíjí slibně vypadajícího cliffhangeru druhé řady,ale nakonec asi Revolution nikomu dlouho chybět nebude. ()

Reklama

Lencha 

všetky recenzie používateľa

Po druhé sérii ubírám jednu hvězdu. A jsem i celkem ráda, že je seriál ukončen a nebude se točit třetí série. První byla super. I když se točila téměř celá hlavně kolem hledání bratra, kterého pak stejně zabili, bavila mě. Jen ta myšlenka, že je svět během vteřiny bez veškeré elektřiny... Zajímavý nápad. Druhé série - příliš nanotechnologie a patriotů. Nuda. Chvílemi jsem se musela nutit do koukání dalšího dílu. Podtrženo sečteno, první série 4 hvězdy, druhá slabší 2, výsledně tedy 3 hvězdy. :-) ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

70% Aj keď sa Revolution v priebehu oboch sérií nezbavil istých neduhov (niekedy zbytočná doslovnosť, prudké zmeny motivácií postáv), nakoniec predsa len o niečo viac prevažujú klady. Seriál si neustále drží slušné tempo, nenásilné vkladané flashbacky často aj dostatočne objasňujú úlohu postáv vo svete, baví aj istá nekompromisnosť - ani kladné postavy neváhajú zabíjať pre "vyššie dobro" po desiatkách a to aj v rámci jediného dielu. Záporné postavy sa im naviac plnohodnotne vyrovnávajú a niektoré ich aj prevyšujú (Monroe, Neville). A keďže mi druhá séria príde subjektívne o niečo temnejšia a dejovo zaujímavejšia, nemám problém hodnotenie zaokrúhliť smerom nahor. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Mala to byť náhrada za Lostov a vcelku to aj tak vyzeralo, len sa tam menili strany tak rýchlo, ako som ešte nezažil nikdy nikde. Fajn, že postavy boli komplexnejšie resp. minimálne komplikovanejšie, nikto nebol len čiernobiely, tu to hralo všetkými farbami dúhy. Nebáli sa zabíjania, ale žiaľ to bolo rozťahané. V dnešnej dobe už také niečo je prežitok, doba je naklonená kratším a hutnejším sériám. Ale neľutujem, že som to pozeral. Myšlienka sveta bez akejkoľvek energie a záhady okolo nej, to bolo fakt fajn. ()

Galéria (244)

Zaujímavosti (7)

  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)
  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)

Reklama

Reklama