Reklama

Reklama

Balerína

  • Česko Balerína (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Malá Felicia vyrastá na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím najlepším kamarátom Victorom, ktorý sa chce stať veľkým vynálezcom, vymyslia riskantný plán ako utiecť zo sirotinca. Túžia sa dostať do Paríža, veľkého mesta plného svetiel, v ktorom práve vyrastá Eiffelova veža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší - stať sa primabalerínou v Parížskej opere. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 12

Recenzie (108)

brumbrum odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade sa zbavím oťaží a napíšem negatíva. Po animačnej stránke je to ľahučký priemer, niečo čo možno ani v kinách bežať nemuselo, pretože sa podobne technicky spracovaných animákov dočkáme aj v TV. Ale samozrejme, nejde o tragédiu. Ďalej scenár, od ktorého snáď ani netrebalo čakať niečo iné, alebo inovatívne, ide si to cestičkami klišé a je to vlastne rozprávka pre celú rodinu, takže vyhnúť sa osvedčeným príbehovým motívom, by si tu asi nikto nedovolil. Toť negatíva, no možno nie v tom pravom zmysle slova. Pozitívum je dobrá nálada samotného snímku, optimizmu na rozdávanie a drajv, ktorý snímok v sebe má. Nebol som uchvátený, ale na tú hodinku aj pol mi to stačilo. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Film s očekáváním, které se nenaplnilo. Co se stalo. Když opomenu, že příběh je hodně přitažený za vlasy (jemně řečeno), je tak průhledný a plný klišé. Tvůrci se během celého filmu nedokázali rozhodnout, zda točí klasický příběh z konce 19. století, nebo ze současnosti. Tato schizofrenie se táhne celým dějem a mě dosti iritovala. Použití písniček je nevhodné a kazí celkový dojem. Tvůrci pokládali za vhodné sem tam vložit něco hodně legrační, něco ve stylu Dreamworks (častý to nešvar evropských animáků). Závěr již přechází až do grotesky. Dokážu si představit omnoho lepší převedení. Zdá se, že tvůrci až takové vysoké ambice neměli. Škoda. Takto, je to jen umně vyrobený prefabrikát průměrné jakosti, který nezachrání ani opravdu pěkná animace. V rámci žánru za 3 (kvalita animace nehodnocena). ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)

Reklama

Reklama