Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinu amerického obchodníka Jacka Dwyera (Owen Wilson), ktorá sa presťahovala do juhovýchodnej Ázie, zastihne násilný štátny prevrat. Američania sa ocitnú priamo uprostred krvavého násilia, chaosu, represií, popráv a všadeprítomnej smrti. Z mesta, ktoré čelí útokom nemilosrdných povstalcov, sa zúfalo snažia dostať na bezpečné miesto a zachrániť si život. Nebude to však ľahké. Sú totiž v krajine, kde povstalci okamžite zatknú a popravia každého cudzinca. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (357)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prvých 30 minút za plný počet a to napriek Wilsonovej žene mužatke a že si tam ako vzorný otec hádže s dcérami jak s plyšovými hračkami. Nadupaná polhodina bola vystriedaná ale poklesom do šedi a priemeru, čo bolo ešte zhoršené scénami s roztrasenou kamerou, ktoré pri scénach v noci spôsobili totálne neprehľadné situácie. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavejší námet pre realistický survival si už vlastne ani neviem predstaviť, byť s rodinou v cudzej krajine odkázaný prakticky len na seba, keď je navyše kvôli odlišnosti rás možnosť splynutia s davom takmer nemožná a ešte k tomu kvôli prebiehajúcemu prevratu početnosť potenciálnych zabijakov prakticky nevyčerpateľná, takže na No escape som bol veľmi zvedavý a určite nesklamalo. Jedine ma mrzí, že film svoj vrchol dosiahne už čoskoro, po ideálnej rozbehovej fáze, kedy sa dá zoznámiť s celkom sympatickou rodinou a ich novým priateľom sa to už rozbehne a celá časť v hoteli je s prehľadom tým najlepším, čo film ponúkne, je to dosť intenzívne, napínavé, nápadité, celkom drsné a dokonca čiastočne aj zábavné, to hádzanie detí nemalo chybu, takže ma to veľmi bavilo. A tak škoda, že následne sa tomu film už ani raz nepriblíži, dej sa odohráva len v noci a neponúkne už žiadny nezabudnuteľný okamih. Ale nie je to zase až tak veľký problém, keďže stále si to udržuje výbornú dynamiku, slabé miesta tu prakticky nie sú a tak sa na to veľmi dobre pozerá až do konca. Akcia je tiež úplne ideálna, tvoria ju očakávane hlavne samé naháňačky, keďže film sa snaží pôsobiť realisticky čo sa mu až na pár momentov aj celkom darí, takže tu nemám väčší problém. Čo sa týka obsadenia, Owen Wilson je ten správny sympaťák, takže som mu nemal problém fandiť, rovnako ako aj celej jeho rodine, len dosť rozporuplne pôsobí Pierce Brosnan. Jeho úloha je zaujímavá, ale v rámci deja nie vhodne zvolená, buď mal mať mnoho viac priestoru a tým film viac podať tradičným akčným smerom alebo naopak ho z filmu úplne vystrihnúť, lebo takto mi jeho pôsobenie v deji prišlo úplne neprirodzené a kazilo inak celkom realistické spracovanie. A určite musím pochváliť technickú stránku, ktorá je vzhľadom na nízky rozpočet perfektná. Kiežby všetky film s takýmto rozpočtom vyzerali takto dobre. Takže znovu si to už asi nepozriem, predsa len film stojí hlavne na tom napätí, ako sa z daných situácií postavy dostanú, ale dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, vydarený survival s pomerne netradičnou tématikou. 76% ()

Reklama

Chermy 

všetky recenzie používateľa

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Owen Wilson s rodinkou, čistými úmysly a čistou vodou vs. východoasijská agresivní kavárna.. De facto zombie film, kde nemrtvé nahradili rozhořčení občané toužící po krvi zahraničních vykořisťovatelů. Výsledný dojem z jinak svižného survivalu negativně ovlivňují tři věci. Plačtivý majitel odporného frňáku, způsob nasnímání a skutečnost, že Dowdle nenabídl více scén typu akt tichého milosrdenství při průjezdu mopedem mezi rebely. Ocitnout se jako cizinec u státního převratu a mít pár bloků od hotelu ambasádu a hranice sousední země, kde můžete požádat o azyl, tomu se říká štěstí. Z prdele klika je pak to, že jako deus ex machina dvakrát sestoupí okoralý 007 Brosnan a jako člen „něčeho jako britská CIA“ začne konat uvědomělé dobro. Škoda, že na jeho místě nebyl Ben Stiller, zasmál bych se častěji. Tajně doufám v pokračování, kdy se Owen prostřílí pro rýžovar a ztraceného plyšového medvěda.. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (viac)

Reklama

Reklama