Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinu amerického obchodníka Jacka Dwyera (Owen Wilson), ktorá sa presťahovala do juhovýchodnej Ázie, zastihne násilný štátny prevrat. Američania sa ocitnú priamo uprostred krvavého násilia, chaosu, represií, popráv a všadeprítomnej smrti. Z mesta, ktoré čelí útokom nemilosrdných povstalcov, sa zúfalo snažia dostať na bezpečné miesto a zachrániť si život. Nebude to však ľahké. Sú totiž v krajine, kde povstalci okamžite zatknú a popravia každého cudzinca. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (357)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Hodně napínavej akční thriller, kde jsou postavy prakticky od začátku až do konce v pohybu a ačkoli je to survival celé rodiny, jedná se o dost syrovou a nekompromisní záležitost, kde nechybí ani detailní popravy, ani házení dětmi ze střechy. Brosnan sice dostává méně prostoru, než bych si přál, ale Owen Wilson velice příjemně překvapil a i když je v xichtě trochu prkenný, tahle role mu padla dobře. V druhé polovině si scénáristé trochu budují oslí můstky a začínají se množit nelogičnosti, ale není to nic, z čeho by se mi otvírala kudla v kapse. A to ani v případě děcek, které podávají velice dobré výkony a jsou přiměřeně otravné. Dokonce i ta pointa nakonec není blbá a na američany docela sebeuvědomělá. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"No Escape" v jadre nakoniec celkom dobre funguje. Nemôžem povedať, že by to bol áčkový materiál, no na druhej strane som chcel sledovať našich hrdinov, vedieť ako to pre nich dopadne, a veriť, že sa dostanú do bezpečia. Okrem toho si myslím, že film vie aj vizuálne byť miestami celkom tvrdý, drsný a nekompromisný. Owen Wilson ma skutočne prekvapil. V dobrom. Chytil sa role, ktorá je pre neho veľmi netradičná a dal do toho absolútne maximum. A urobí aj maximum pre to, aby ochránil svoju rodinu. Pierce Brosnan má už svoje najlepšie roky asi za sebou, no napriek tomu si myslím, že jeho prítomnosť je dobrá. A keď sa dozvieme skutočný dôvod toho, čo sa deje... dáva to všetko zmysel a uvedomujem si, že toto sa môže stať kdekoľvek. Najmä ak krajina je schopná ísť politikou tohto krátkeho klipu. Potom to všetko dáva zmysel. Je to film na jedno pozretie, no je to podľa mňa dobrý film na jedno pozretie. Minimálne vie byť klaustrofobický, dáva nám pocit beznádeje a je super vidieť aj to, že sú v tejto krízovej situácii schopní logicky a správne uvažovať. A že sa nájdu aj ľudia, ktorí nemajú úmysly vraždiť cudzincov preto, že sú cudzinci. Z toho titulu film chválim. Hodnotenie: B+ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie, hlavne čo sa týka Owena Wilsona, ktorý sa mi už akosi podvedome spája s B. Stillerom a uletenými komédiami. Tu mi však dokázal, že vie zahrať aj vážnejšiu rolu, ba musím priznať, že bol dokonca mimoriadne presvedčivý. Vo filme vlastne dejovo nejde o nič svetoborné, je to tzv. priamy ťah na bránu, v tomto prípade išlo len o to, zachrániť krk sebe a svojej rodine, nič viac. Film má naozaj šialené tempo, akcia s nepretržitým napätím štartuje už po pár minútach a bez prestávky núti diváka strachovať sa o hlavné postavy až do samotného konca. Niekedy je to vážne ťažké, pretože čo sa týka rodinky, je to jedna veľká sympatia, hlavne obe dcéry, tie si získajú diváka takmer okamžite, najmä tá mladšia. Veľká spokojnosť, na nadpriemer toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (viac)

Reklama

Reklama