Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinu amerického obchodníka Jacka Dwyera (Owen Wilson), ktorá sa presťahovala do juhovýchodnej Ázie, zastihne násilný štátny prevrat. Američania sa ocitnú priamo uprostred krvavého násilia, chaosu, represií, popráv a všadeprítomnej smrti. Z mesta, ktoré čelí útokom nemilosrdných povstalcov, sa zúfalo snažia dostať na bezpečné miesto a zachrániť si život. Nebude to však ľahké. Sú totiž v krajine, kde povstalci okamžite zatknú a popravia každého cudzinca. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (357)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Miestami celkom napínavé a dramatické (úvod v pred hotelom a v hoteli), no častejšie to pôsobí ako nechcená komédia o milej rodinke s dvoma malými deťmi, ktorá si poradí s tlupou ozbrojených rebelov. Tých viac ako dokončenie prevratu v ich krásnej domovine zaujíma, z nejakého neznámeho dôvodu, práve otecko rodiny, ktorý je bezvýznamným zamestnancom americkej firmy a sú doslova posadnutí túžbou poslať ho pod kytičky. Ak by to malo byť aspoň trochu reálne, tak by film skončil do pol hodinky, ale kto by chcel realitu od US akčňáku, že jo... ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

No vida, Dowdle se rozhodl natočit akční thriller, a ten je překvapivě lepší, než jeho dosavadní hororová tvorba, minimálně o třídu. Snad vůbec poprvé oživil postavy, kterým lze fandit a jejich osud vám nebude šumák. Takže když se jeho americká rodina ocitne ve sračkách, musíte jí držet mokré pěsti a jste násilně donuceni jim verbálně pomáhat - "Utíkej, vole, tam nelez a tohle nedělej, nebo všichni chcípnete!" Dá se říct, že Wilson si tu víceméně zopakoval útěkářskou roli, když sloužil Za nepřátelskou linií, takže těch pár přestřelek musí obstarat starej mazák, jemuž Jeden svět nestačil. Podívaná je to pak velmi svižná, místy až adrenalinová (střecha) a natolik realistická, že vaši letošní dovolenou v Thajsku nejspíš odložíte a místo toho si domluvíte něco bližšího. Třeba Šumavu. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Takový jarní film je to. Až tě v zápalu březnové romantiky pošle k šípku poslední pěkná holka v okrese, budeš potřebovat něco přesně ve stylu Převratu - náhodný tip, minimum informací, dobrodružnou svižnou jízdu, žádné kecy nazbyt, trochu šablon, trochu improvizace, prostě sto minut na plno a nazdar! No a pak hurá do vedlejšího města, třeba tam čeká další takové povstání... ()

Chermy 

všetky recenzie používateľa

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Koncept aky tvorcovia zvolili mi pripomenul Spielbergov War of the Worlds. Len z pohladu ustrednej sympatickej rodinky tu nesledujeme invaziu mimozemstanov ale mensi prevrat v krajine stvrteho sveta. Prva hodina je neskutocne napinava a nonstop sa nieco deje. Bohuzial v druhej polovici filmu tempo zvolni a scenaristom dôjde vynaliezavost, takze napinave chvile vystriedaju klise sceny ake sme uz videli v inych filmoch a miestami su podané dost otravne. Tiesnivu atmosferu kedy sledujeme utek rodinky zo sialenych situacii narusa Brosnanova postava, ktory sa raz za cas objavi, aby v poslednej chvili nasu milovanu rodinku zachranil. Jeho postava je neskutocne zabavna a bud mal byt film natoceny z jej pohladu ako klasicky spionazny akcny film alebo ju mali uplne vyskrtnut lebo pôsobi rušivo. Nakoniec este musim pochvalit technicku stranku. Na film za 5 mega to vyzera neskutocne dobre a vypravne. Vysledkom je film s originálnou zapletkou, ktory vdaka famoznej prvej hodine stoji za to napriek tomu, ze v druhej polovici mu dôjde dych a napaditost. 6/10. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (viac)

Reklama

Reklama