Reklama

Reklama

Krátky príbeh rodičov a ich 9-ročnej dcérky, ktorí už 300 dní žijú v protiatómovom kryte. Prežívajú zo dňa na deň a skrývajú sa pred neznámymi stvoreniami, ktoré ich celý ten čas neúspešne hľadajú. Jedného dňa nehoda spôsobí, že je ich úkryt prezradený. Príchodom stvorení, ktorým hovoria "Breathers" ("Dýchači"), sa rodinka dostáva do nebezpečenstva. Dokážu utiecť a prežiť? A ak áno, bude tento útek znamenať aj šťastný koniec ich osudu? (xzajox)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (189)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Vcelku komorný subžánrový zárez, ktorý až na prítomnosť známych hercov a zbytočne komerčný záver pôsobí ako vyložený nezávislák. Síce pomerne dobre zvládnutý, atmosférický a štýlový, ale po väčšinu času obsahovo strohý, repetitívny a zbytočne ukrývajúci priveľa vecí za off-screen oponu. Čo je chvíľu akceptovateľné, ale už aspoň po vychádzke „mimo poklop“ si to samé pýtalo niečo viac. Vo finále sa to samozrejme pokúsi všetko ospravedlniť, ale to mi už paradoxne zaujímavé neprišlo. Vizuálne je to v pohode; tmavé pojatie sa akurát hodí k celkovému tónu filmu, občas síce do oka udrie nejaké to CGI, ale nie je to nič, čo by pokazilo celkový dojem. Z väčšej miery teda spokojnosť, ale z menšej zároveň zase škoda, že sa z toho nepodarilo vykresať niečo lepšie než len bežný prídavok do kvanta veľmi podobných filmov. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Môžem odporučiť. Po dlhej dobe konečne dobre pozerateľný postapokalyptický survival o zombíkoch. Aj keď vlastne to zas tak o zombie nie je. Začiatok je trošku pomalší, ale druhá polovica sa neuveriteľne rozbieha. A však najlepšou čerešničkou je celkom šokujúca twist pointa, ktorú sú vôbec nečakal. Herecké obsadenie tiež bavilo, pretože Alexander i Andrea sú dobrí herci. Za mňa veľmi slušné 4 hviezdy. Snímka rozpráva o manželskej dvojici s malou dcérkou, ktorí nájdu úkryt v starom protiatómovom kryte, keď vo svete prepukne smrtiaca nákaza, meniaca ľudí v divné stvorenia. Zaujímavé spracovanie témy vírusovej nákazy, ktorá decimuje ľudstvo. Tentoraz trošku inak a s veľmi originálnym rozuzlením. Inak film je dobre založený na tajomnom a stupňovanom napätí. Aj keď je to takmer komorné, žiadne veľkolepé scény, tak sa na to dobre pozerá. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Řeší, zda k obědu bude konzerva fazolí nebo broskví, i tak můžou být rádi, že v protiatomovém krytu přečkali tři sta dní. Vězení i domov. Denní světlo už dávno takřka neznají, desková hra, panenka a rozvážný otec jsou zdá se jediným rozptýlením, které tuhle rodinu drží pohromadě. Jenže jednou nahoru jít prostě musí. Občas se i vzpomínkami vrátíme zpět, kdy se to všechno začínalo sypat, aby divák pochopil, s čím má tu čest. Po pár desítkách minut se nicméně (samozřejmě) musí začít i něco dít, takže se po nešetrné likvidaci krysy dočkáme po komorním ladění vykloubení ramene, reakcí na nákazu, několika ostrých hochů, naděje i beznaděje. Alexander Skarsgård a Andrea Riseborough jsou solidní herci nižší svítivosti, neokoukaní, tvůrci slušně pracují s paranoiou, volí solidní vizuál.. a já se solidně bavil. Zhruba na ty tři hvězdy!! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

I když byla klaustrofobická atmosféra podzemního krytu vydařená a ani hercům nebylo co vytknout, první polovina se mi strašně táhla a bylo mi celkem záhadou, proč má Hidden tak vysoké hodnocení. Vysvětelní mi dala druhá část, která neměla chybu ať už se to týká akce, napětí nebo samotné pointy, která mě docela překvapila. Vydařený byl i vizuál, kdy temnota přítomnosti kontrastovala s barevnými flashbacky z doby před nákazou. Slušná práce. 75% ()

KeithMaxwell 

všetky recenzie používateľa

Možné spoilery. První hodina buduje skvělou atmosféru aby jí posledních 20 minut totálně posralo, u konce sem si připadal jak při sledování trapného zombie hororu (skákající nakažené děcko wtf) a ani zde se bohužel nedočkáme snesitelné děcké postavy. Ale za skvěle vypadající vojáky a super uvodní hodinu slušné 3* ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama