Reklama

Reklama

Dlhá cesta dole

  • Česko Dlouhá cesta dolů (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Moderátor ranného televízneho programu Martin Sharp (Pierce Brosnan) mal všetko, čo si starnúci muž môže želať - deti, ženu, skvelý domov a prestížnu prácu. O všetko však prišiel - a samovražda je pre neho logickou reakciou na život, ktorý sa nedá žiť. Päťdesiatročná osamelá Maureen (Toni Colletteová) je svedomitá katolíčka, ktorá chce spáchať najťažší hriech - siahnuť si na život. Nedokáže sa totiž vyrovnať s tým, že jej milovaný syn Matty je v dôsledku mozgovej obrny ťažko postihnutý. Študentku Jess Crichtonovej (Imogen Pootsová), ktorá je dcérou vysokopostaveného politika, dohnali k rozhodnutiu zniesť sa zo sveta tri veci - zlomené srdce, sedem koktailov a dva silné ležiaky. Napokon aj mladý Američan JJ (Aaron Paul), ktorý vyzerá ako rocková hviezda, ale živí sa roznášaním pizze, klesá pod ťarchou svojich problémov, topí sa v zúfalstve a nevidí svetlo na konci tunela. Títo štyria stroskotanci sa zhodou okolností rozhodnú ukončiť svoje životy v rovnakom čase - počas silvestrovskej noci. Každý z nich má rovnaký samovražedný scenár, ktorý sa končí skokom z londýnskeho vežiaku Topper´s Tower. V mrazivej noci, na streche anonymnej kancelárskej budovy, sa stretnú, zoznámia a rozhodnú sa svoje sebadeštruktívne plány odložiť. Aj keď majú oveľa menej spoločného, ​​než sa spočiatku zdalo, dohodnú sa, že na obdobie šiestich týždňov vytvoria svojrázne spoločenstvo pripomínajúce dysfunkčnú rodinu a pokúsia sa nejako prežiť. Onedlho ale štvorica zistí, že skoncovať so životom nie je tak výlučne súkromná záležitosť, ako si pôvodne mysleli. Martin sa stane bulvárnou celebritou a šťavnatou potravou pre londýnske plátky je aj Jess, ktorej otec je tieňovým ministrom školstva a sestra Len pred dvoma rokmi záhadne zmizla. Kvartetu hrdinov tak nezostáva nič iné, len začať hľadať nejaké dôvody, načo a prečo zostať nažive. (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (119)

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Tak jak je Dlouhá cesta dolů asi nejslabším Hornbyho románem, je i jeho filmová podoba nejslabším filmem natočeným podle Nickových knížek (vedou Všechny moje lásky těsně následovány Jak na věc). V obou případech se však pořád jedná o skvělá dílka, kvalitní, které, budete-li chtít, vás strhnou od začátku do konce. Mínusem tohoto snímku je pro mě absence humoru, resp, v porovnání s knížkou tu docela fest citelně chybí a jelikož je film o čtyřech sebevrazích a dalších neradostných věcech, je to věc poněkud zásadní (a překvapivá, když na scénáři spolupracoval i sám Maestro), naopak knížka dokázala tyto situace trefně odlehčit. Naopak kvituju trefný soundtrack (jako vždy u filmů britské produkce) a skvělou Toni Collette, která nechává zbytek osazenstva daleko za sebou. Jako další bych si prosil zfilmovat román Jak být dobrý, eventuálně Julie, demoverze, vďaka :-) ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

Reklama

venison 

všetky recenzie používateľa

Na to, že se jedná o britsko-německou koprodukci to bylo hodně, hodně, hodně dobré :-D Spousta filmových fandů tenhle film zazdívá, ale mě osobně se líbilo více než Hornbyho klasiky "Jak na věc" a "Všechny moje lásky".. Hlavní zápletka mi přijde sice nereálná, ale originální - čtveřice nesourodých sebevrahů se na Silvestra sejde na střeše mrakodrapou a nakonec společně změní plány díky sázce.. V rámci jejich medailonků (kapitol) se nám postupně ukazují životní příběhy hlavních hrdinů, které zároveň provází celým příběhem.. Navíc jako kulisa je bezvadná (i když přeslazená) muzika.. Potěšena z kultivovaného humoru Pierce Brosnana, něžné roztržitosti Toni Collette, kousavé cool Imogen Poots a v neposlední řadě bezradného Aarona Paula.. Já se pobavila a doufám, že si v budoucnu při nějaké sentimentální relaxační chvilce, pustím znovu.. Film, který zahřeje :-D ()

V.Silver 

všetky recenzie používateľa

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

TommyDiamond 

všetky recenzie používateľa

Jedině průserem. Přesně takhle to dopadne, když se dá dohromady nesourodá čtveřice rádoby sebevrahů. Místo, aby se odrazili a skočili, tak radši trápí diváka svými liknavými žvásty o zpackaném životě a v situacích, které mají působit komicky ( ale nepůsobí), hledají nový smysl života.... Divím se, jak takovýhle kýč může mít přes šedesát procent. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (6)

  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (viac)

Reklama

Reklama