Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (125)

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Nejsem zrovna na indické komedie, ani na ztřeštěné, hodně rychlé a svižné dialogy - ale na tohle jsem tak dlouho dostávala doporučení, že to prostě nešlo. Ty barvy, materiialistické narážky, život v úplně jiném prostředí a hlavně - je to úplně jiný životní styl. Plno věcem my, jako evropané neporozumíme, ale to nevadí. Více takových filmů, jelikož já si z něho vzala opravdu hodně a doufám, že i každý z Vás - ať už tu hudbu, pozitivní energii či myšlenky, které by v nás v rámci potřeb a zájmu měli zůstat....A safra - jak to ten Khan dělá, že vypadá na 30? :D ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

"Tancujúce autá", význam žltej prilby alebo testovanie funkčnosti boha, to sú nápady, ktoré si naozaj vyžadujú dívať sa na svet s určitým odstupom. Kto to všetko vymyslel, tomu patrí minimálne poklona, či iný východný výraz úcty. Jediné, čo mi tu vadilo, bola romantická línia okolo Sarfraza. Inak najlepší indický film, z tých piatich čistokrvných, ktoré som zatiaľ videl. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Keď sa z hmly vynoril Aamir Khan, tak som prevrátila očami. Keď zanôtili prvú pesničku, prevrátila som očami druhý raz. Tretí raz, keď som sa pozrela na stopáž filmu. Do polovičky sa to dalo v pohode pozerať, ale od polovičky to bolo fantastické. A na konci ma to chytilo tak, že dávam 5 hviezd. Dostali ma ... no a čo. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Rajkumar Hirani po skvelých 3 Idiots prináša po 5 rokoch ďalšiu parádnu dramédiu, a opäť s vynikajúcim Aamirom Khanom v hlavnej úlohe. Tentokrát však Rajkumar vsadil na parádnu náboženskú a spoločenskú satiru, ktorú zrealizoval prostredníctvom mimozemského muža nazvaného PK. Začiatok možno trochu rozpačitý, ale potom už to bola satirická dramédia ako sa patrí. Všetko to čo PK prezentoval ohľadom náboženstiev a viery je naozaj na zamyslenie a je možné, že mnoho ľudí v nábožensky rozmanitej Indii tento film trochu pobúri, ale naozaj tá prezentácia veľmi primeraným spôsobom argumentovala mnohé otázky ohľadom viery a cirkvi ako takej (btw. ďalší výborný indický film s podobnou témou náboženskej satiry je aj OMG). Každopádne, PK naozaj nesklamal - skvelý scenár, sympatické postavy, pozoruhodné posolstvá na zamyslenie, príjemný soundtrack (až na tie marťanské zvučky),... celkovo teda vydarený kúsok. 5* ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Indické filmy si dávkuji v patřičných rozestupech ne proto, že je považuji za příliš jiné, ulítlé a rozvrkočené. Je to naopak. Těch emocí a rozjuchanosti je vždycky tolik, že kdybych tyto filmy sledoval pravidelněji, nejspíš bych si na to časem zvykl. A to nechci. Dostávat takto intravenózně směs barev, chytlavých písní, krásných hereček, humoru, lásky a pozitivna, mi totiž dělá moc dobře. Byl jsem zvědavý, jak moc sci-fi to bude, ale nijak mě nepřekvapilo, že vlastně vůbec. Postava PK autorům posloužila především jako ukazovátko na mnohé nesmysly a podivnosti, které my lidé děláme. Velmi odvážně se otírá o náboženství, resp. modlářství. V zemi, kde je nejvíc náboženských uskupení a k nějakému z nich patří přes 99% obyvatelstva (Wiki), museli tvůrci nakrknout spoustu lidí. I když zazní věta, že Bohové jsou jen dva...ten, který nás stvořil a ten, kterého stvořili lidé, interpretovat se to dá různě. Tvůrci si očividně rochnili v porýpávání do mnohých náboženských praktik, ale je to na úkor dynamiky. Zbytečně tím zamázli slušně fungující a veselý úvod. Ale pravda, vše je zapomenuto díky veleromanticky dojemné závěrečné třetině, takže na mé hodnocení nebudou mít ani tyto slabší pasáže velký vliv. Naopak za vyzdvihnutí stojí skvělý A. Khan, krásná Anushka a překvapivě chytlavé písně...především v první půli. Na romantiku si vůbec nepotrpím, ale ta indická bezelstnost, nebo co to je, na mě působí jako čerstvě nakrájená cibule... . Ten film je tak dlouhý a pestrý, že i když má pár hluchých, nepovedených míst, dokáže nabídnou dvakrát větší hromadu těch vynikajících. Takže ve výsledku může nadávat snad jen někdo, kdo se podíval na PK bez toho, že by se na indický film předem naladil. Bez toho to většinou nejde. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama