Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (125)

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku jsem jen tiše trpěla a přemítala, jak přežiju do konce. Ale stalo se nečekané, začala jsem se bavit. Pohled na chod naší civilizace očima neznalého mimozemšťana je vtipný. A satirou prošpikované téma slepé důvěry v tu či onu víru a v jejich samozvané vůdce se mi zdá v indických lokalitách přinejmenším odvážné. Takže kašlu na zpěvy a tanečky a hodnotím výše než bych původně čekala. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nepamätám sa, kedy naposledy som v nejakom filme videl tak nesympatickú hlavnú postavu. Buď to Aamir Khan tak skvelo zahral, alebo je naozaj ideálnym ksichtom na facku. Skutočne veľmi ťažko sa mi vžívalo do rôznych situácii, ktoré najmä vďaka nemu vyzneli akosi trápne. Skrátka, nie že by bola táto komédia úplnou tragédiou, no uznajte (!), keď Vás film nebaví, aký bude Váš celkový dojem po 153 minútach??? ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Originálny námet s množstvom pesničiek, ktoré ma síce až tak nedostali (skôr ma to dosť iritovalo), ale scenár je veľmi zaujímavý. Naproti tomu nerozumiem, prečo dostal film nálepku fantasy. Skôr ide o scifi komédiu s pekným melodramatickým koncom. Postava P.K. ma síce zo začiatku mierne vytáčala, ale bola to len otázka zvyku, zakrátko si ma Aamir Khan svojim zjavom a bláznivou povahou úplne získal. Prvá polovica fungovala ako perfektná komédia, hlavne niektoré kúsky súvisiace so zoznamovaním P.K. s tamojšími zvykmi boli bláznivé, pričom mi niektoré scénky poriadne prevetrali bránicu. Jadro filmu tvorí zaujímavá filozofická úvaha o náboženstve ako takom, ktorá je divákovi vysielaná prostredníctvom tejto bláznivej postavičky mimoriadne zábavnou a hravou formou, takým Sokratovským spôsobom - otázkami. V závere prišlo aj na emócie, takže u mňa veľká spokojnosť. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Chytrý a vtipný scénář si střílí z náboženství, vlastně spíš pověrčivosti a chamtivosti, které náboženství často provázejí. Aamir Khan v roli mimozemšťana na můj vkus moc poulí oči a chová se jako autista, ale za ty plachťáky, na kterých by domů na vzdálenou hvězdu mohl doletět snad i bez vesmírné lodi, mu odpouštím. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Tak za prvé, P.K. není žádná fantasy (a bohužel je to takto chybně označené i na IMDB), ale sci-fi. Za druhé, ten film ryje do zkorumpovaných náboženství, ale rozhodně ne do věřících lidí. Tak jsem se konečně odhodlal podívat na nějaký pořádný indický film (doposud jsem viděl zatím jenom dva, a to ty nejstarší, jeden z roku 1913 a druhý z roku 1919) a překvapivě to vůbec nedopadlo špatně. Pravda, chvílemi se ten film táhne jako prase a na dvě a půl hodiny to rozhodně nevystačilo, pár trapným scénám se to nevyhlo, ale jinak jsem se překvapivě celkem bavil, některé scény jsou zajímavé, postavy jsou celkem sympatické, Aamir Khan se opravdu celý film tváří jak z jiné planety (i když teda chvílemi vypadá jak Mr. Bean) a i když s PK nemohu souhlasit se vším, v něčem má pravdu a ten film má i co říct. Poslední půl hodina se mi hodně líbila, i když zbytečně příliš hrála na city. A taky musím uznat, že těch písniček tam bylo naštěstí méně, než jsem čekal (ale i tak by se některé daly v pohodě odstranit, ale to by to nebyl indický film, že ano). Celkově se mi ten film ale docela líbil, a to i přes to, že se to chvílemi neskutečně táhlo. Přemýšlím, jestli dát silné 3* nebo slabé 4*, ale budu hodný a zvolím hodnocení č.2. Což ale neznamená, že až se mi to rozleží v hlavě, hodnocení nezměním. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama