Reklama

Reklama

Vzácne modré papagáje Blu a Perla žijú v brazílskom Riu pokojným mestským životom a v svojej usporiadanej domácnosti vychovávajú tri deti. Cnie sa im však za rodnou džungľou, a tak vyrazia na dobrodružnú cestu z čarovného veľkomesta do divočiny Amazonského pralesa na rodinný výlet. Papagáj Blu však začína strácať nervy nielen z nebezpečných nástrah neznámej krajiny, ale aj zo svojho najobávanejšieho protivníka - vlastného svokra. Navyše musí neustále odrážať zákerné pokusy o osobnú pomstu, ktoré proti nemu zosnoval lotrovský kakadu Nigel. (TV JOJ)

(viac)

Videá (45)

Trailer 1

Recenzie (199)

balcazar 

všetky recenzie používateľa

Popravde si jednotku veľmi nepamätám, lebo dvojku som pozeral dlho po nej. Dokazuje to najmä to, že to nebol nijako výnimočný animák. Dvojka dopadla podobne. Dlho to bolo podpriemerné, nakoniec sa to vyšplhalo aspoň na priemerné tri hviezdy. Neurazí, nemám problém si Rio dvojku pozrieť aj dopozerať do konca, ale tento animák veru nijako extra vyhľadávať nebudem. ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Rio 2 je křečovitý animák, který kopíruje kde se dá, nicméně zapomíná na to hlavní, bavit celou rodinu. Ti nejmenší možná nepohrdnou, avšak v momentě kdy začnete nad tím co se děje na plátně trochu přemýšlet, zjistíte jaká neskutečná a neoriginální nuda to vlastně je. A hromada barviček a exotických ptáků to vážně nezachrání. [30%] ()

Reklama

Leksland 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím co bych k tomu řekl..Animák co pobaví celou rodinku to rozhodně není.. Vlastně bohužel ani děti.. Kopírka všeho možného, natáhnutý děj s kterým evidentně byly problémy, zkrátka o ničem..Obrovská nuda.. Nejhezčí z toho asi byl ten kelímek co jsme dostali..Myslím, že i malá měla větší radost z kelímku, než z pohádky..Chvíli jsem myslel, že malý přesypu popcorn a budu muset udělat Mrs. Beana a dát si ten kbelík na hlavu, abych na to nemusel už koukat, jelikož to pro mě byl celkem taky horor.. Pak se mě jí zželelo, že jí nebudu dělat ostudu:-) Ne vážně ani jsme nedokoukali.. a šli si dál po svým... víc jak na 2 hvězdy to prostě nemá :-( Na spaní to bude pohádka zaručeně dobrá, budete do půl hoďky tuhý! Kdo ještě nebyl a děcko Vám nevyhrožuje, že pokud neuvidí Ria, že to nepřežije je zbytečnost na to chodit.. Ale co se dá dělat tvůrcům vydělal...a jím to stačí, ale mě osobně a co jsem viděl v kině tak se nebojím použít slůvko nám ne!!! Radši počkejte na Jak vycvičit draka 2.. Nevím zda dosáhne kvalit jedničky.. Ale bude to zaručeně větší jistota.. A my se s malou už moc těšíme.. :-) ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Don Rhymer, Carlos Kotkin, Jenny Bicks, Yoni Brenner | Hudba: John Powell | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Blue Sky Studios, 20th Century Fox Animation | Rozpočet: 103 miliónov $ | Tržby: 493,196,122 $ || Abstrakt jedničky. Klasické prísady vo forme pridaných rodičov a alfasamca vykreslujú schemtaický príbeh, ktorý je "oživený" talentovými súťažami v džungli, ktoré sú síce nápadité, ale i otravné zároveň. Spievané pesníčky sú slabšie než v prvom diely, stali sa príliž popvými odrhovačkami. Je to škoda, ale ako u pokračovaniach býva zvykom, je Rio 2 neprekvapivou rutinou. 50% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Na to, že Brazilia prehrala s Nemeckom vo futbale 1:7 je v tomto animáku prekvapivo pekne veselo. Ale keď majú aj vtáky vlastný fotbal tak im ten výsledok môže byt ukradnutý. Jednotka ma inak viac bavila. Tam sa mi to zdalo viac dobrodružnejšie, toto bolo len klasické stretnutie s fotrom drahej polovičky, ktorý všetko ofrfle a v závere sa to zas hraje na Avatara. Ten príbeh mi vlastne ani nevadí, takže to neberte ako mínus. Skôr mi vadí, že je to tuctové a nevýrazné. Dokonca aj humor, či nejaké tie akcie sú len priemerné, ale ako celok sa to dá pozerať. Aspoň tým mladším divákom sa to bude páčiť. 60% - 3* ()

Galéria (108)

Zaujímavosti (9)

  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama