Reklama

Reklama

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenzie (115)

Javert 

všetky recenzie používateľa

Až moc citelně chybí Hamburger Hillu výraznější postava, které by divák mohl fandit nebo ji naopak nenávidět, a taktéž postrádá scénu, která by ho alespoň na okamžik uzemnila . Velká realističnost se filmu sice upřít nedá, ale jinak se jedná o velmi "nemastný, neslaný" snímek jakých se za posledních 30 let natočila velká spousta. Průměr. A to mám pro válku ve Vietnamu ve filmovém podání velikou slabost... ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch lepších filmů o válce ve Vietnamu. 101. výsadková divize, která se proslavila ve druhé světové válce, bojuje o kopec 937 celých 10 dní s velkými ztrátami a po 11 srážkách ho nakonec dobíjí. Na svoji dobu skvěle natočené bitevní scény, obzvlášť nálety bombardérů byly působivé. Velice se mi líbilo, jak realisticky je to natočené, když se jednotka probojovávala na kopec ve všech těch sračkách. Určitě toto dílo stojí za shlédnutí. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku vyzerá film ako jasná vojnová tuctovka z vietnamských bojov - najprv užívanie si mladých vojačikov, ktorí následne vhupnú do drsnej reality na vojenskom poli. A aj keď sa neskôr sa z toho stane naozajstný vojnový krvák s realisticky nasnímanými bojovými scénami, predsalen mi tam chýbal silnejší príbeh ako len dobíjanie (ne)dobytnej hory a postupné úmrtia kolegov (kamarátov by bolo asi silné slovo). A aj väčšie sympatie k aspoń niektorým postavám. ()

lillien 

všetky recenzie používateľa

Zpracování za jedna, ačkoli Četě líže paty jen místy. Emocionálně vás tolik nerozstřílí, nicméně nálož pravé vietnamské depky, kejdy a drámy dostanete. Bitva o cesty a kopce se rozjíždí zvolna, postavy mají čas se představit a pronést několik svých úderných hlášek (víš kdo to je? ..a jak bych ho asi tak měl identifikovat, když mu chybí hlava? Říkal sem ti, že si mají dávat známky do obou bot!) Ještě než se začnete se stoprvní škrábat do kopce, pokropí vás slušné dávky střeliva, rozprskne se nějaký ten napalm a zahyne pár chasníků, na které padne černý Petr. Finální bitva na kopci probíhá dostatečně dramaticky a za chvíli budete mít pocit, že by ti kluci z divize měli větší šanci vydrápat se desetkrát za sebou na boso ve vietnamkách na K2, než se prostřílet skrz ty malé, houževnaté zmrdy z tržnic. Kopec posypaný mrtvolama nakonec dobyt a vy si v návaznosti na závěrečný doslov můžete položit otázku, jestli už lidstvo dospělo do stadia, kdy všechny války bude považovat za šílenství. Pokud ve vás ten film alespoň na chvíli vzbudí pocit, že žehnáte chvíli, kdy se můžete smát, milovat, nebo jen prostě žít, na rozdíl od těch kluků, co na tom kopci a všude jinde ve válkách zůstali, pak splnil svůj účel. ()

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Docela zapomenutý válečný film řekl bych. Nikde se o něm nemluví, v televizi ho nedávají. A po shlédnutí už vím proč. Moc se v něm mluví a málo bojuje. Nemá dost realistickou atmosféru. Hlavní postavy jsou prudce nevýrazné a člověk se s nimi nedokáže "sžít". Oceňuji však finále, to bylo hodně drsné a kruté. Příště ale sáhnu raději po Četě. 60% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Scéna na konci filmu, v ktorej kráča vojak s obviazanou hlavou ku svojim ponáhľajúcim sa spolubojovníkom, je sfilmovaná na základe reálnej fotky odfotenej počas bitky o Hamburger Hill. (Smok)
  • Scenárista James Carabatsos bojoval vo vojne vo Vietname. Jedným z dôvodov, prečo bola prizvaná producentka Marcia Nasatir, je aj to, že jej syn tiež bojoval vo Vietname. (Smok)

Reklama

Reklama