Reklama

Reklama

Jurský svet

  • Česko Jurský svět (viac)
Trailer 2

Pred dvadsiatimi dvoma rokmi tragicky skončil sen excentrického milionára Johna Hammonda, ktorý chcel na odľahlom ostrove z dinosaurej DNA vytvoriť Jurský park so živými exponátmi. Od tej doby sa toho veľa zmenilo, park ide na plné obrátky, ročne ním prejdú milióny nadšených návštevníkov, ktorí s sledujú v akcii desiatky,, vyhynutých" živočíchov. Lenže vedenie parku neustále hľadá nové spôsoby, ako túto jedinečnú atrakciu ešte viac zatraktívniť. A v tej chvíľu prídu komplikácie. Vedecké experimenty s novými druhmi veľmi podporuje manažérka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), ktorá v zvieratách vidí predovšetkým čísla. Na rozdiel od nich biológ Owen Grady (Chris Pratt zo Strážcov Galaxie) vidí hlavne nebezpečie, zvlášť vo tvoroch, ktoré nestvorila príroda, ale laboratórium. Udalosti mu dajú za pravdu, keď sa jeden z takýchto maznáčikov doslova utrhne z reťaze a začne si pochutnávať na zamestnancoch a aj na návštevníkov parku medzi ktorými sú aj synovci Claire, ktorí za tetou prišli na prázdniny. Teraz už nejde o vyššie tržby ani o udržanie prestíže. Cieľom je prežiť. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (32)

Trailer 2

Recenzie (1 848)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Snaživá a učenlivá Beta Spielbergovy Alfy. Jurský svět se už od úvodu profiluje jako blockbuster „nové generace“, který uvědoměle čerpá ze svých vzorů a zároveň se snaží pojmenovat základní pravidla, zákonitosti i limity svého univerza. Takže se ocitáme ve světě, kde staré dobré atrakce už nebyly dost „zubaté a velké“, a tak bylo třeba vyvinout nové, uměle naboostované, a tím i spolehlivě smrtící. Jurský svět je pak vlastně bojem okouzlené filmové nostalgie s triumfem megalomanství v podobě geneticky zfušovaného praještěra. Film má kupodivu jednoznačně na mušce milovníky skvělé jedničky, které naprosto podřizuje svou mytologii, logiku i režijní styl talentovaného Colina Trevorrowa. Jurský svět ale nikdy nedosáhne brilance a hladkosti atrakcí Jurského parku, k tomu mu vždycky kousek schází. Má nicméně dost výživných míst k tomu, aby udržel pozornost. Zároveň má jednu velkou kliku – a tou je sílící ironické charisma zpoceného dobrodruha Chrise Pratta. Že by se rodil nový Harrison Ford? ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Od spracovania prvého príbehu ubehlo viac ako 20 rokov, niet sa teda čo čudovať, že po vizuálne stránka je "Jurský Svet" o niekoľko tried lepší. Čo sa však týka príbehu, nie všetko mi sadlo ako riť na šerbeľ. Obzvlášť scény gradujúce napätie, ktoré boli miestami doslovne zavraždené odľahčeným pohľadom na situáciu (opätky a pod.). Taktiež mozog umelo vyklonovaného tvora, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Christopher Hirata, mi neprišiel veľmi po chuti. Ale tak, keď si odmyslím určité nudné pasáže v úvodnej hodinke, musím priznať že som sa bavil. Spomínané negatíva sa prepáčiť dajú, veď ide predsa o sci fi, kde sa fantázii samotnému tvorcovi medze nekladú. Keď má navyše dostatočný rozpočet na realizáciu svojich myšlienok, dostaneme namiesto poloprázdneho reklamami, absolútnou čerstvosťou vďaka obalu dosiahnutého - nutella croissantu, výbornú lupačku plnú marmeládového džemu. Napriek tomu, že sa jedná o polovičný "remake", tvorcovia sa snažia ísť svojou vlastnou cestou, čo je veľkým plusom. Koniec koncov, tento "Blockbuster" s nálepkou Spielberga, nemá šancu, ani predpoklady - neuspieť. Ľudia proste milujú fantasy v "realite", a ja sa im ani nečudujem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Jurský Svět mi udělal obdobnou radost asi jako dítě, které si otevírá vánoční dáreček. Jurský Svět je skvěle vymyšleným blockbusterem ( překrásné atrakce), přál bych obdobný park navštívit. Dinosauři až hmatatelně a živě zpracováni a inteligentní Indominus Rex snad největší Bad ass creautura ve filmu vůbec, především jeho inteligenci bylo úchvatné sledovat ( kamufláž, oblafnutí senzorů, odstranění GPS). Chris Pratt opravdu nový Harrison Ford, správný a férový hrdina a role Indiána Jonese mu bude velmi slušet. Chválím i velmi solidní tempo, perfektní finále, které bere dech, na PG 13 poměrně drsné úmrtí a skvěle šlapající napětí s fungujícím empatizmem. Kdo si film nevychutná, nemá srdce, neumí se bavit a filmů by se měl nadobro vzdát. 100% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Školák Gray so svojim starším bratom Zachom počas vianočných sviatkov odlietajú na exotický ostrov Isla Nublar. Ich teta Claire tam pracuje ako top manažerka veľkého, moderného, prehistorického, zábavného parku - "Jurassic World". Je to jedinečný komlex s úžastným atrakciami. Vidieť živých dinosaurov je neopísateľný zážitok. Parádne dobrodružstvo. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď zo zabezpečeného výbehu unikne obrovský, nebezpečný predátor. Genetický kríženec In Dominus Rex. Je to monštrum. Stroj na zabíjanie. Vraždiaci netvor. **** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Zajtrajšie sľuby majú menšiu hodnotu, ako dnešná snaha." Príliš umelé na môj vkus. Neoslovilo ma to až tak, ako som chcel (resp. túžil, jednotka je jedným z mojich najmilovanejších filmov). Tony priemerných CGI (v dnešnej dobe si už svet z pár dinosaurov na zadok nesadne), samotný ostrov resp. jednotlivé atrakcie fajn, ale radšej by som si pozrel fiktívny dokument o jednotlivých atrakciách, obchodoch a hoteloch. Herci sa snažia, ale nikto nehrá extra dobrú postavu a tak možno najlepšou paradoxne zostáva (absolútne okrajový, hoci v súvislosti s nasledujúcimi pokračovaniami možno kľúčový) B.D. Wong z prvej časti. Vyložene baviť ma bavili len scény s raptormi, inak nuda, ktorá mi nepripadala vtipná, vzrušujúca, napínavá a ani nápaditá a miestami sa to s trikmi predsa len preháňalo. A chýbali mi cameá. Nie predmetov (okuliare na nočné videnie). V štvorke sa vraciame na začiatok a to nielen myšlienkovo a atmosférou (očakávané a megaambiciózne otvorenie parku, veľké oči, nadšenie, optimizmus, obrovské obchodné plány), ale i dejovo a to na ostrov Isla Nublar, na ktorom sa odohrávala už jednotka (nezabúdajme prosím, že dvojka s trojkou boli umiestnené na Isla Sorna). Kino Považan NMnV 2015 ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (75)

  • Keď sa hlavný hrdina poleje brzdovou kvapalinou, aby zamaskoval pach pred Indominom Rexom, je mokrý, no v nasledujúcom zábere, keď príde do budovy, je už celý suchý. (Johnny_SVK)
  • Vědeckým poradcem na dinosaury byl znovu Jack Horner, který spolupracoval na předchozích třech dílech. (chaometic)
  • Filmovanie snímky trvalo len 78 dní, čo bolo o 2 dni menej ako sa plánovalo. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (viac)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (viac)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (viac)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (viac)

Reklama

Reklama