Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (43)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Spomeniem si na tento film a musím sa uchechtnúť. Neviem či dať 2* alebo 3*, lebo je to síce perla absurdnosti výrazne poznačená severským pôvodom, ale zároveň to ani vo svojom žánri nie je zase až taký žiarivý maják úžasnosti... Parodické prvky o niečo lepšie než iracionálny humor a prvoplánové gagy. Jednoducho to má niečo do seba, osobité čaro aj punc škandinávskej životnej filozofie, obrátenej samozrejme na srandu, predsa však citeľnej. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie, pri náhodnom prepínaní TV staníc som narazil na tento film. Škandinávska filmová škola patrí medzi moje oblúbená tak som túto výzvu prijal s nadšením. Zo začiatku som nevedel kam film zaradiť. Je to dráma, komédia...??? No presne je to také niečo medzi. Občasnými scénami ma dokázala rozveseliť, ale úprimne čakal som viac. Dokonca som sa pricitol pri myšlienke, že to prepnem. No dokukal som a je to taký dobrý priemer, osobne som čakal viac, ale človeka to nesklame... ()

Reklama

siloalampa 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého vtip je ukrytý v jeho hlúposti. A on teda je naozaj hlúpy a tak strašne málo vtipný a to až tak, že vôbec nie je hlúpy, ale je viac vtipný ako hlúpy, i keď sa tvári viac hlúpo ako vtipne - teda takmer rovnako ako môj hlúpy komentár, ktorý vôbec nie je vtipný, ale je až tak hlúpy, že je viac vtipný ako hlúpy, i keď je vo svojej podstate hlúpy a vôbec nie vtipný a preto je vtipný, že je hlúpy... Pochopili? P.S. Ten posledný hod stál skutočne za to! ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Slušná komédia, ktorá ťaží hlavne z absurdných postavičiek v spojitosti so snáď najnudnejším športom na svete - curlingom. Niektoré situácie a scénky veľmi dobre pobavili, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že na plné vychutnanie tohto špecifického humoru treba vedieť aj čo to z reálií, zvyklostí a sociálnych pomerov nórskej spoločnosti. 65/100 ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Norská komedie si schválně vybrala naprosto minoritní sport a ještě z toho těží (např. ušetřila za statisty při inscenování mistrovství Norska). Jenže dělat si srandu z něčeho jako je curling by bylo pod skandinávskou důstojnost, takže si tvůrci vzali opět na paškál mnohem vtipnější věci: duševní zdraví, smrtelné choroby, manželství atd. A na závěr využije i známé klišé sportovních filmů a předvede finálový zápas s velkým F. :-) ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama