Reklama

Reklama

Veľký čínsky múr

  • Česko Velká čínská zeď (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Jeho tvorcovia museli mať dobrý dôvod na to, aby z nej urobili najväčšiu stavbu sveta. Veľký čínsky múr je opradený mnohými mýtmi. Jedného z nich sa chopil legendárny režisér Čang Yimou, ktorý s pomocou Matta Damona natočil veľkolepé dobrodružné fantasy, v ktorom nepôjde o nič menšie, než o záchranu ľudskej civilizácie. Hollywoodska superstar hrá vo Veľkom čínskom múre súbojmi zoceleného žoldniera Williama Garina, ktorý prišiel na Ďaleký východ získať tajomstvo strelného prachu. Mimoriadne nebezpečná misia v exotickom prostredí nemohla dopadnúť dobre, a ani tak výnimočný lukostrelec, akým je Garin, sa nedokázal ubrániť obrovskej presile bojovníkov tajného zoskupenia. Ich prvotnou úlohou je ochrana masívneho a zdanlivo nekonečného múru, pri pohľade na ktorý by Garinovi a jeho priateľovi Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla sánka, keby im nehrozila poprava. K nej však nedôjde, na múr zaútočí armáda monštier a pomoc skvelých vojakov sa ich väzniteľom hodí. Ťažko ale povedať, či si zoči-voči valiacim sa nemilosrdným monštrám nemali radšej vybrať tú popravu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 3

Recenzie (582)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Amíci s tou Čínou strašně tlačí na pilu. To, že jim Čína leje do Hollywoodu peníze je sice fajn, ale Velká čínská zeď je jednoznačně digitální úlet na druhou. Příběh je vlastně jeden velký útok nějakých (bůhví jakých) příšer na onu Velkou čínskou zeď, které byste poctivě museli hledat v čínské mytologii, aby jste zjistili, oč se vlastně jedná. Ono to v tom hnusném digitálu totiž pořádně nejde ani poznat. Hollywood nicméně dodal párek hereckých es - Damon, Pascal, Dafoe, Čína dodala zbytek. Výsledek stál tolik peněz (nejdražší čínský film do roku 2019), že to není vidět ani skrz růžové brýle. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Samotný snímok bol spočiatku prezentovaný ako historický film, čo značne zmiatlo očakávanie diváka. A tak ma vôbec neprekvapuje hodnotenie na úrovni 60%, lebo toto rozhodne nie je Trója, ani Gladiátor, v čo zrejme mnohí dúfali. Čínsky múr bol v podstate iba využitý ako zásterka pre fantasy príbeh s monštrami, čo mi z pohľadu veľkej histórie veľkého národa, príde ako značne nevyužitý potenciál i akási forma, použijem veľmi silné slová s nadsázkou - prejavu neúcty. Nečudujem sa teda, že sú mnohí viac menej sklamaní, pričom by ma naozaj zaujímalo, ako by tento mdlý príbeh bez nápadu, dopadol bez Matt-a. U mňa je to tak pol napol. Bolo sa načo pozerať, nenudil som sa, no na riť som rozhodne nepadol. Tretia na hrane ... ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Mocná Čína znovu ukázala, že o lidský materiál nemá nouzi, takže komparz byl tradičně obrovský, ale celý film byl postavený jen na efekt, diváka zahltí epická hudba a přemíra barev, ale příběh je zoufale chabý. Matt Damon je ve své roli stejně přesvědčivý jako Bill Clinton, když tvrdil, že si Monica pokapala šaty jogurtem a aby toho nebylo málo, zlo reprezentují emzáci ve formě jakýchsi přerostlých chameleonů. Bída. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Jason Bourne s pricem Oberynem pátrají po střelném prachu a náhodou se připletou do epické bitvy číňanů s bájnými bestiemi. Na papíře to zřejmě vypadalo lépe než to ve skutečnosti dopadlo. Velký rozpočet je cítit z každého záběru, ale po obsahové stránce jde o nekonzistentní mix prázdných dialogů, nelogičností a plochých postav, o kterých se kromě jmen v podstatě nic nedozvíte. Damona mám rád, ale tahle role mu nesedla. Zároveň ale pohybuji, že by kdokoliv jiný ze současného hollywoodu zvládl tuto roli lépe, protože tam vlastně není moc co hrát. Jako delší intro k počítačové hře by to nejspíš fungovalo, jako samostatný film se stopáží pouhých 90 minut to v silné konkurenci amerických blockbusterů bohužel neobstálo. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že rozpočet byl opravdu veliký, protože ty akční scény a efekty jsou opravdu dobré. Líbili se mi Matt Damon a Andy Lau. A také krásná Tian Jing. Příběhově to však bylo horší, ty stvůry se tam objevili zničehonic a vlastně jsme nedostali ani pořádné vysvětlení, sice řekli, jak se tam dostali, ale čekal bych, že tomu věnují více času. Také jsem očekával románek mezi Williamam a generálkou. Ale jako fantasy oddechovka je to fajn film. Dávám 3,5*. P.S. Díky mému hodnocení se celkové hodnocení filmu zvýšilo z 56% na 57%. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení začalo 30. března 2015. Většina filmu se natáčela v Číně, zbylé scény na Novém Zélandě. (cihlenka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 2016 v Pekingu. (Varan)

Súvisiace novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (viac)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (viac)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (viac)

Reklama

Reklama