Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o emotivně nestabilní Ashley. Když zjistí informace o místním mýtu o sériovém vrahovi, kterého je možné vyvolat přes internet, začíná mít podezření, že je jeho další obětí. Je to ale opravdu tak? Nebo je to vše její chorá představivost? (LIVINGDEAD)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (46)

pornogrind odpad!

všetky recenzie používateľa

Na film Smiley jsem se poměrně těšil. Nejen díky povedené masce killera. Jenže to jsem neznal Michaela J. Gallagher(a) a jeho filmografii, která skýtá jednu krátkometrážní komedii, komedii, thriller a " horor ". Možná jdou Gallagher(ovi) komedie líp, ale co se týče hororu, tak je to ubohost. Smiley se snaží být slasherem, kterej do děje zapojí chatovací místnost a vytvoří tak internetovýho killera. Smiley má naprosto debilní pointu, otřesný herce a není tu ani náznak atmosféry či napětí. Kdo čeká spoustu krve, Gore a originální vraždy bude na výsost zklamán. Takhle trapnou hororovou story už jsem dlouho neviděl. Finální rozuzlení a vyložení karet je tou poslední kopačkou do prdele, která rozhodla, že si tenhle shit nezasloží nic jinýho než odpad. Jediná pozitivní věcí na filmu tak zůstává pouze maska killera, ale to nestačí ani na jednu ubohou hvězdu. Za mě byl tenhle snímek naprostou ztrátou času. Tohle bych nedoporučil ani svýmu nejhoršímu nepříteli. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa naprosto priemerný slasher. Tento hororový subžáner sa v súčasnosti rodí už len zriedka, keďže ho nahradil brutálny exploitation a som od šťastia celý bez seba, že je tomu tak. Vraždy totiž za veľa nestoja, zápletka je obohraná ako stará platňa a postavy mi boli nesympatické a otravné všetky do jedného, vrátane hlavnej hrdinky. Našlo sa tu ale aj pár plusov, ktoré to na ten priemer vyťahujú. Ja som sa totiž obával, že to bude len nudná blbosť, v ktorej zabijak naháňa svoju obeť, o chvíľu ju doženie a zamorduje. V tomto prípade sa ale tvorcovia koncentrovali najmä na ľakačky, takže zabijak sa zjaví znenazdajky za obeťou či v zrkadle, a diváka pekne trhne, dokonca aj v prípade, že tú ľakačku každú chvíľu čakal (aspoň v mojom prípade to tak bolo). Vrážd je však dosť málo a scénky ako "už už ma zabije" a odrazu "ups, bol to len sen" ma chvíľami pekne vytáčali, aj keď aj v nich sa občas prekvapivo dalo zľaknúť. Záver celkom vydarený. Vlastne stačilo popracovať na stiesnenejšej atmosfére, hudbe a predovšetkým GORE (ako to povedzme bolo v "F", ktorý aj napriek debilnému koncu považujem za najlepšieho zástupcu žánru v posledných rokoch) a bol by som omnoho spokojnejší. ()

Reklama

majo0007 odpad!

všetky recenzie používateľa

Názov filmu by som skôr zmenil na "Lol". Film, ktorý sa v traileri tvári ako nervydrásajúci slasher totižto stojí za prd a pre budúcich filmárov, ktorí by chceli natočiť niečo v tomto žánri by mal slúžiť ako výstraha, že sa treba otočiť o 180 stupňov. Keď k tomuto mixu z Candymana a Death Note pridám totálne nesympatický casting a prakticky žiaden mord, nevidím dôvod prečo by som mu mal dať nejakú *. ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Všimol si vôbec niekto, kam to celé speje? Už neexist film , kde by sa všetky tie technické vymoženosti nevyskytovali. Sračkoidné kamery , net, mobil , foťáky , infra bludy a hlavne tá USA drzosť predávať plevel skrz obal, interview, hyping jumping, hodnotenie na Needham ( IMDb) báze od tvorcov a spolutvorcov...celé je to na dlhú diskusiu. Tento SH*T ale ee ! Stáva sa mi to málokedy, ale tento x hodnotím len obal. Som znechutená a otrávená celým tým mechanizmom. Preškrípala som úplne celý film a ani po záverečných tituloch som nedoškrípala. Nablblo snímané, teen / beer /party / blah-blah. No a ten piskot nad umelohmotnou mŕtvolou - des. Castingom prešiel každý, kto bol na práškoch. Pousmiatia (nev)hodná "filmárčina". Slešoidná mokrá handra, hodená do tváre. Galagher si to mal nechať , ako domáce video a umučiť svoje okolie - nie však Mňa. ()

dr.horrible odpad!

všetky recenzie používateľa

Ťažký prúser. Pomerne dosť som sa tešil, aj cez skrz naskrz nepriaznivé ohlasy zo všetkých strán, no mááárne. Smiley je jeden z najblbších slasherov, čo som kedy videl, takmer zrovnateľný s filmami Tomáša Kučeru. Jeho problém je predovšetkým v tom, že nefunguje v žiadnom smere, a ak máte nízke nároky a dokážete prekusnúť iritujúce neherectvo všetkých zúčastnených a všetky logické faily a klišé; nakoniec vás sklame proste tým, že ako slasher je skrátka na smiech. Kde sú vraždy? Kde je krv? Ak sa chcú tvorcovia hrať s divákom hru na realitu/nerealitu, musia tomu odpovedať aj ich schopnosti. Minimálne teda aspoň dve základné a to vedieť film napísať a natočiť. Scenár, na to nemám silu ani chuť sa ho vôbec snažiť rozoberať, tak iba napíšem, že všetci sa chovajú dementne a vôbec to nedáva zmysel. Hlavná hrdinka - jak nevie hrať - tak je s tým všetkým svojim cerením celkom roztomilá, len keby jej správanie nebolo také divné. V jeden moment je v hisákoch na pokraji nervového zrútenia a scénu nato už zase afektuje a balí EMO chlapca od vedľa. A tie prednášky (vysokoškolské!) sú na úrovni diskusie žiakov nižších tried druhého stupňa ktorejkoľvek špeciálnej školy. A záverečný twist... To už bolo moc. Nielen, že musí byť každému jasný od začiatku, je ešte k tomu strašne - ale tak strašne - nemožne natočený, že keď zhruba tretíkrát (v rámci chápavosti obecenstva) vysvetľujú to isté, spokojní môžu byť iba ľudia, čo nechápu a nechcú chápať filmové remeslo ako také. Toto nie je o vkuse, ale o zdravom rozume, a výhovorky na štýl "Pre hororových fanúšikov postačujúce,” tak totálne strácajú význam, pretože Smiley je dielo diletantské filmársky, ale hororovo predovšetkým, a jediný bod, ktorý sa mu ako tak darí plniť sú lakačky. Falošné lakačky. Keď znova a znova niekto stojí za hlavnou hrdinkou a zrazu sa v rýchlosti priblíži... Veď to je najnižšia forma strašenia! A presne na nej si pán Gallagher zakladá (už v úvodnej scéne sú dve falošné a jedna normálna). Vážne nechápem komu sa toto môže páčiť. Možno ak sledujete film v pôvodnom znení bez znalostí jazyka, pôsobí to menej dementne, inak si to ale vysvetliť nedokážem. 10% za tú super masku, inak úplná strata času. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (3)

  • Smiley prodal pouze 30 000 kopií. (Polgedney)
  • Smiley je založený na mýtu o „Bloody Mary“. (Polgedney)

Reklama

Reklama