Reklama

Reklama

Bella a Sebastián 2

  • Česko Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je september 1945 a všetci obyvatelia horskej dedinky v srdci úchvatných savojských Álp oslavujú koniec vojny. Sebastián vyrástol a stal sa z neho desaťročný chlapec. Spoločne s divokou psou kamarátkou Bellou netrpezlivo čaká na návrat Angeliny, ktorá preňho vždy bola ako jeho druhá matka. Lenže namiesto nej dorazí do Saint Martin strašná správa: lietadlo, ktorým cestovala, sa zrútilo a Angelina sa stratila v hlbokom lese. Celá dedina smúti. Lepšie povedané celá dedina okrem Césara... Sebastiánov skúsený starý otec totiž vie o niekom, kto by jemu a Sebastiánovi mohol pomocť Angelinu nájsť. Chlapec a jeho veľký horský pes budú musieť prekonať celý rad prekážok a niekoľko ťažkých skúšok a čeliť tajomstvu, ktoré navždy zmení Sebastiánov život. Veľké dobrodružstvo Belly a Sebastiána pokračuje. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (34)

panvasik 

všetky recenzie používateľa

Neříkám, že se kouzlo prvního dílu vytratilo, ale rozhodně si to zachovalo důstojné pokračování, které je na takové filmy, přepálené a příliš veliké. Hraje to na vážnější a dospělejší notě, než jednička a film přestává být podívanou pro celou rodinu. Ale kouzlo přírody a hor to určitě neztrácí a platí stejné pravidlo, jako u jedničky, že mě to opět vtáhlo do těch Alp. 6/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Kvalitatívne to ide o niekoľko tried nižšie oproti prvému filmu. Kým tam sme mali veľmi jednoduchý príbeh s dobrými postavami a putom medi Bellou a Sebastiánom, ktorý ho ťahal, tu máme relatívne komplikovaný príbeh s postavami, ktoré veľmi zaujímavé nie sú. Pretože sa točíme v množstve klišé, ktoré sme videli veľakrát a filmu podľa mňa moc nepridávajú. Postavy sme videli miliónkrát, vieme čím si prejdú, vieme ako to nakoniec dopadne, plus miestami film nepôsobí ani veľmi uveriteľne. Nebudem zachádzať do spoilerov, no rozhodne mám pocit, že v reálnom živote, by niektoré scénky vyzerali úplne inak. Ale nakoľko tu máme rodinný film, touto cestou určite nepôjdeme. Mňa to mrzí, lebo prvý film je podľa mňa príjemný, silný a má výborné momentky. Kým tento film pôsobí veľmi mdlo a nezaujímavo. A neustále mám pocit, že sú to veci, ktoré sme videli. Napríklad vzťah Pierra a Sebastiana nie je zaujímavý. Vzťah Sebastiana a Gabriely tiež nie je zaujímavý. Pierrov príbeh o Sebastianovej matke nie je veľmi zaujímavý. To sú všetko veci, ktoré sú staré a už nemajú čo ponúknuť. A ak to chcete mať v príbehu Bella a Sebastian, tak si tento film užijete. Pre mňa okrem peknej prírody, Belly a pár vtipných momentov tento film moc neponúka. Hodnotenie: C- ()

Reklama

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film - původně jsem ani nechtěl nic psát, ale když vidím ty nízká hodnocení, tak mi to nedá. Copak byl snad zcela katastrofální Mad Max přes svých 100 oscarů lepší? Nebo před týdnem viděný průměrný Kapitán Amerika (sice vidělá miliardu raz dva, ale je to poosmé totéž. Tento film je naopak takřka dokonalýá, má děj, nápad, dobrodružství, smutek i radost, snad jen Bella si nezahrála tolik ,co v prvním díle...viděno v kině...98% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sivý odlesk jednotky, ktorá sama osebe už jemne za hranou dobrodružného príbehu tiahla k vykonštruovanej selanke. Tu, napriek zdanlivejšej väčšej akčnosti a dobrodružnému presúvaniu sa lesmi za obeťami leteckého nešťastia ohrozenými požiarom, sa vankúšikmi obrastená plyšová príhoda prehupla do nasilu načančaného gýča. Škoda, lebo príroda tam je pekná. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Za mě určitě pěti hvězdičková záležitost. Není to sice tak perfektní jako první díl, avšak stále má toto pokračování co nabídnout a to jak po vizuální stránce, tak i obsahové. Nechybí tu jistá dávka napětí, byť happy end se očekává, poodhalení Sebastiánova původu, nějaká ta vylomenina a zběsilá akcička, úžasná příroda, fajn hudba... Skvělý odpočinkový snímek. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (3)

  • Bellu si zahráli hned čtyři psi. (ČSFD)
  • Letadlo, ve kterém ve filmu havaruje Sebastien (Félix Bossuet) a Pierre (Thierry Neuvic), je poválečný letoun Max Holste MH.1521 Broussard, upravený do podoby dobového. (bullhead)
  • Traktor, jenž vytahuje zapadlé letadlo, je „AGRIP ARD 40“. (bullhead)

Reklama

Reklama