Reklama

Reklama

Zlo

  • angličtina Evil
Trailer

Obsahy(1)

Ak ste v ZLOm čase, na ZLOm mieste, stačí ZLOmok sekundy a dostane vás…  Videá o paranormálnych javoch sa partii chalanov vymknú spod kontroly, keď prijmú ponuku neznámeho muža, nakrúcať v jeho dome. Udalosti naberú rýchly spád a dom začína odkrývať stále hrôzostrašnejšie tajomstvá. Všetko, čo sa v dome deje im najprv pripadá ako zlý vtip, ale veľmi rýchlo pochopia, že zlo existuje a je stále bližšie a silnejšie. Pohltení reportážou a vlastným strachom začínajú svoj boj o život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Absenciu napätia Zlu rozhodne vyčítať nemôžem. Lenže keď necháte bežať ručnú kameru, pripravíte diváka na to, že v nej možno uvidí niečo strašidelné, tak sa bude báť automaticky. Ale dobre. Som rád, že Bebjak a spol. pripravili zopár CGI, že ukázali divákovi aj to ZLO a že teda nemá na konci pocit, že ostal o niečo ochudobnený. Lokácia je fajn, herci sú zlí, čo dodáva filmu nechcene na autenticite no a teraz ku kameńu úrazu. Tým je samozrejme scenár. Zlo neponúka absolútne nič originálne, iba stokrát prevarené klišé, ktoré vídame so železnou pravidelnosťou od 60tych rokov v dielach amerických, talianskych a španielskych. Mytológia je neprepracovaná, doslova smiešna, ak by som vedel, že za strelcom v DNV, ktorého som počul na vlastné uši strielať, stojí ono ZLO, tak sa dávno odsťahujem:). Chovanie postáv v duchu dôležitejší je film, ako vlastné životy sa vo svojej stupidite ukáže v najdebilnejšej scéne filmu, a to jeho závere. SPOILER: Čo tak zlo radšej vypustiť von a pripraviť si aspoň pôdu pre pokračovanie? Alebo som to zle pochopil? Chcelo to ešte mesiac popracovať na scenári a nemuseli tu padať jednohviezdičkové hodnotenia, ktoré plne chápem. Ja sa snažím byť objektívnejší a zároveň aj vlastenec, takže kompromis v podobe troch (za tú peknú mrazivú levitáciu) mi pripadá v poriadku. Ako španielsky alebo americký flák by som to odpísal. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet EUR100,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $35,875▐ Paranormal Slovak Activity, veru vieme konkurovať americkým PARA-blbynám. Najprv Vás prvých 20 minúť takmer unudí k smrti svojou prvoplánovosťou bezprostredného amaterizmu aby potom prišla aj iskierka nádeje v podobe ultimátne strašidelného pekla na posranie dobrého? Masky, triky dobré ale ten koncept plný navnosti ustrelený od boku. /20%/ ()

Reklama

psy.cho 

všetky recenzie používateľa

Zmes amerických Found Footage hororov v jednom. Čo ale mne vôbec nevadilo! Napínavá atmosféra hlavne v druhej časti filmu. V takýchto filmoch býva po väčšine prvá časť zbytočne naťahovaná a nudná, ale tu som sa bavil. Herecké výkony mi vôbec neprišli amatérske a do tohto typu filmu mi pasovali. Dokonca som sa aj na nejakých scénach dosť nasmial. Ani som nečakal, že so slovenským hororom, pri ktorom nemusím dávať úvodzovky budem tak spokojný. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Prvý slovenský horor, a hneď mockdokumetary á la Blair Witch, REC, či Paranormal Activity, natočený ručnou digitálnou kamerou. Ako významné pozitívum vnímam, že ju nedrží epileptik. Takže žiadne trasľavé záchvaty kamery, ktoré by zakrývali úbohosť filmu. Zlo sa môže pochváliť pekne nasnímaným domácim prostredím (Bernolákovo), vcelku pôsobivými maskami aj špeciálnymi efektami (je ich síce málo, ale stoja za to), ktoré nevyzerajú lacne. Určite lepšie ako mnohé americké samoúčelné found footage. Na začiatok je to slušné. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,LIDI TO SLEDUJOU. DĚLÁTE ZÁSLUŽNOU PRÁCI“..... /// Traja chalani s kamerou vyrážej pátrat domů k týpkovi, co prej bydlí se zlem. (udělej mi nějaký záběry cestou, trošku flexibility kurva…) ,,A PROČ SE NEODSTĚHUJETE?“ (to by mě taky zajímalo…). Po cca 26ti minutách, kdy se vyrovnávám s pičovinama a svým odporem k vibrující kameře, mě chlapci začínaj bavit. A řek bych, že je to baví taky. Mix vykrádáček horůrků, kterej překvapivě funguje a (nerad) přiznávám, že je to moje soukromý (hororový) překvápko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, komu zavolat na Slovensku kvůli bubákům. 2.) Po svatbě se mi změnila žena (nechcu ti do toho kecat, ale navrhuju – do pivnice s ní!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o první slovenský horor určený do kinodistribuce. (Sufferer)
  • Při rozpočtu pouhých 100 000 eur vznikal snímek během 11 prosinových dnů roku 2011. (Sufferer)
  • Film bol natáčaný iba jednou kamerou. (Moni65)

Reklama

Reklama