Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(viac)

Recenzie (282)

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Film stojí mimo veškerý rámec a lze ho jen těžko nějak rozumně uchopit. Z pohledu žánru by mělo jít o kombinaci hororu a thrilleru. Jenže film nevyvolává strach (divák se nemá šanci ani na okamžik čehokoli děsit), ba ani napětí, což je z hlediska toho, že se téměř celý film odehrává v jediné místnosti, dost zásadní věc. Jak to dopadne se všemi postavami může být divákovi úplně jedno, protože o nich v podstatě nic neví, jsou nezajímavé a pasivní. 1* za Sashu Grey, která to tam jako jediná trochu rozproudila. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Poslední večeře očima bezvěrců. Akorát že bych teda mnohem radši seděl na té v zahradě Getsemanské, než v tomhle pekle Jidášově. Chvilku jsem si myslel, že už jsem tenhle film několikrát viděl, ale když se Sasha Grey ne a ne svlíknout a když místo kleknutí zasedla ke stolu, bylo jasné, že jsem tentokrát na jiném serveru. Dala by se tady sice trénovat skladba otázek snad ve všech světových jazycích, ale proč taky furt po všem chtít logiku, že jo. Hra našich hokejistů ji taky kolikrát nemá a stejně po náměstí jezdí skoro všechna auta s vlajkou na střeše. P.S: Kdo si hraje, nezlobí? ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Docela milý snímeček, který nemá s hororem nic společného. Dle mého odborného názoru se jedná o psychologický thriller. Mimochodem, docela vydařený. Hlavní hrdinka je človíček docela sympatický a potěší i účinkování otce Érlových dětí - Krabáka, kterého nečeká úplně idylický konec. Do všeho nám hraje velmi pěkná hudba. Zástupce zla je dostatečný psychouš a já filmu uděluji krásné 3*, protože si je jistě zaslouží. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Päť hviezdičiek - hodnotenie značne prestrelené, ale tak ja si zakladám hlavne na tom, hodnotiť VŠETKO v rámci žánru a subžánru, pridávať body za guilty pleasure a následne ich obhajovať. Takže: Má to rýchly rozbeh. Pár minút sa režisér venuje postavám a tajomnému doktorovi, okolnosti ktorého existencie (resp. existencie nadácie a hry ako takej) nám zostávajú skryté. Tajomného doktora hrá geniálny Mr. Jeffrey ReAnimatór Combs, ktorý sa týmto filmom (v mojich očiach) dostal zhruba na rovnaký stupeň zábavného béčkarstva ako Bruce Campbell, s tým rozdielom, že Bruce nevie hrať. Mr. Combs nielen že hrať vie, rolu si natoľko užíva, že ho ani neberiete ako výrazného zloducha - bavíte sa s ním. Celkovo je film béčkovo odľahčený - nie vtipom, úlohy účastníkov hry sú viac než nepríjemné, ale spôsobom akým sa Combs raduje a vyžíva z každej a v každej bolesti, nervákoch a utrpení svojich "obetí" - ono je to tak zúfalo morbídne, až to pekné neni. S Prvá obeť (bohužiaľ) John Heard - nikdy som toho herca nemal rád, ani mi nevadil - proste nezáujem o jeho osobu a to čo tu predvedie za tých možno desať minút čo vydrží na plátne, sa na poli nízkorozpočtových žánroviek často nevidí. Vynikajúci výkon, za ktorým samozrejme ostatní zaostávajú, avšak je to jeho umom, nie ich neschopnosťou, pretože - a teraz to príde - Would You Rather je horor, v ktorom neprehráva ani Sasha Grey. Teda nie moc. Veľmi pozorne budem odteraz sledovať kariéru pána Levyho, pretože dokázal takmer nemožné. Zrežíroval kopu slabých hercov k uveriteľným výkonom; Natočil nepríjemný film o nepríjemných veciach, ktorý možno sledovať s úsmevom na tvári; Natočil béčko, ktoré priamo aj nepriamo kritizuje konzumnú spoločnosť, až by z toho jeden dostal depku; A hlavne, natočil ultrazábavný malý horor, ktorý strčí do vačku Saw aj väčšinu jeho nudných klonov, na rozdiel od ktorých BAVÍ, namiesto toho aby len servíroval jednu nechutnosť zadruhou (nechutnosti tu nevidieť, aj keď sa dejú, pretože o ne nejde). Objektívne by som tomu dal tak 70 percent, ale pri modernom béčku už som sa tak dobre nebavil dlhší čas a tak guilty pleasure a šup tam plnú. A tiež nechcem, aby mi Verbal nasral do pošty :) ()

lillien 

všetky recenzie používateľa

Mám velkou slabost pro thrillery s námětem vnucené hry, ve které se hraje o všechno. Zde se více vsadilo na psychologii hry na úkor gore efektů, které se držely v mezích, při nichž se ještě nemusí zcela odvracet zrak. A i tak jsem vydržela být napjatá a natěšená na další dění po celou stopáž. Na konci se mi chtělo zakňourat "ještěěěěěěěěěěě!"..Určitě by se pár momentů dalo rozvést, např. situace, kdy měla skupina možnost uniknout, ale co furt hledat nějaké jebáky, bylo to kurevsky dobré a jestli jsem si u předtím zhlédnutého Vile stěžovala, že partu obětí opět tvořila skupina náctiletých modelů, tak zde se o nějaké uniformitě nedalo mluvit. Dokonce i herci se tentokrát nepotáceli jak bába na spartakiádě, za zmínku stojí zejména charismatický kápo Lambrick. Byla jsem tudíž naprosto uspokojena! ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama