Reklama

Reklama

VOD (1)

Šampióni sa rodia všade. Veľký talent a silná vôľa dokážu zdolať nepriazeň osudu aj všetky zdanlivo neprekonateľné prekážky. Učiteľ a futbalový tréner Jim White príde o svoju prácu a musí sa s celou svojou rodinou presťahovať do nového pôsobiska, malého mestečka McFarland v Kalifornii, jedného z najchudobnejších miest USA, kde žijú len prisťahovalci z Južnej Ameriky, ktorí tvrdo pracujú na svojich farmách a denne zápasia o živobytie aj vlastné prežitie. Jeho noví žiaci pochádzajú z najchudobnejších hispánskych rodín a nemajú žiadnu budúcnosť. Učiteľ telesnej výchovy však čoskoro odhalí športový potenciál siedmich hispánskych tínedžerov, ich neuveriteľnú fyzickú výdrž, vytrvalosť, výnimočné bežecké schopnosti a vlohy pre cezpoľný beh. Aj napriek silnému odporu a materiálnemu nedostatku, bez potrebného vybavenia, zázemia či bežeckej obuvi sa mu podarí postaviť školský bežecký tím, ktorý po niekoľkých neúspechoch a sklamaniach začína oslavovať prvé výrazné úspechy. Z chudobných hispánskych outsiderov zo zapadákova sa postupne rodia šampióni. Školský bežecký tím McFarland je napokon schopný konkurencie v celoštátnom meradle a stane sa šampiónom Kalifornie v roku 1980. (TV JOJ)

(viac)

Videá (48)

Trailer 1

Recenzie (165)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mám rád snímky so športovou tématikou a obzvlášť keď sú natočené podľa skutočnosti. Doposiaľ to však bol samý americký futbal, možno hokej, kraso, dokonca boby, sem tam sa objaví nejaký príbeh o klasických futbalistoch, a teraz z nenazdajky cez poľný beh. No a možno práve z tohto dôvodu ma tento snímok nezasiahol tak, ako sa to podarilo iným. Pre mňa sú z tohto pohľadu jednoznačne TOP filmami: "Remember The Titans" či formuliarski "Rivali". ()

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Nejen sportovní film, ale hlavně sociální drama, což mě bavilo nejvíc. Jak mohou takto živořit lidé v úrodné oblasti, kde neustále něco dozrává, kde se stále něco sklízí? Tady není nedostatek práce, ale je tak podhodnocená - vždyť imigranti z Mexika jsou rádi i za to. Škoda jen, že zajímavý příběh se drží osvědčených pravidel a snaží se jen a jen o to, jak diváka dojmout. A tak zamáčknu slzu a přiznám, že mě na chvilku taky dostali. Project 52 Films by Woman. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Když běží, patří jim celý svět, čte se slzami v očích učitelka, která kolegovi tělocvikáři zrovna dvakrát nevěřila. Ten začne poznávat svérázné sousedy i rodiny členů svého týmu a postupně svým svěřencům ukazuje cestu, kterak Mexičané můžou i, světe, div se, na vysokou školu („Na poli knihu nepotřebuješ,“ opětuje otec jednoho z nich). Mezi učitelem a outsidery se stírají sociální rozdíly, jenže ten zároveň zapomene na narozeniny patnáctileté dcery. Holt, máme tu všechno. Hlavně pak látku, která by si scenáristicky zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. A to samozřejmě nezapomínám, že snímek je natočený zručně, Novozélanďanka Niki Caro ale byla v dramatických vodách v předchozích zastávkách (třeba Její případ) mnohem zajímavější. Tohle je tak jen další konzervativní kus ze sportovního prostředí, předvídatelný, přímočarý, snadno zapomenutelný. Zklamání, shrnul bych. ()

farfalla 

všetky recenzie používateľa

Film z produkcie štúdia Walta Disneyho nebol taký sladký, ako som očakávala. Výberom scén je pomerne triezvy, skoro až dokumentárny. Je jednak o vzniku týmov cezpoľného behu na amerických univerzitách v 80-tych rokoch, ako aj o živote v hispánskych mestečkách v Kalifornii v tej dobe. Kevin Kostner ako tréner White je dobrý, ale nie je to zase mimoriadna úloha. Je skôr zaujímavé sledovať život jeho rodiny v novom prostredí. Záver filmu „podľa skutočných udalostí“ nebol až taký stopercentný happyend, a preto bol zaujímavý až do konca. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Já se přiznám, že jsem měla obavy, když jsem viděla, jak se pomalu, ale jistě ujímá Kevin tréningu a začíná to brát vážně. Říkala jsem si, ajajaj to bude zase patosu a klišátek.......a bylo, ano v určité míře bylo. Ale mně ti kluci přirostli k tomu místečku, kde to v těle tluče a je to moc důležitý orgán mimo jiné i na disciplínu, kterou je běh. A když jsem na konci četla jak kdo dopadnul a viděla ty kluky v reálu, tak to bylo jasný jak facka, že půjdu o level nahoru. Kluci z McFarlandu byli jste prima parta, zdolávali jste nemožné, jen když namátkou vzpomenu na to ranní vstávání a pomoc rodičům, pak klusem škola a šup na tréning. To se nerozepisuji o ostatních nepříznivých okolnostech, v kterých byli a žili. A Kevin je stále stejně starý, nevím jak to dělá, kluk jeden? ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené