Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvorcovia:

Frank Darabont

Predloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrajú:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Recenzie používateľa Topco k tomuto seriálu (6)

Mob City (2013) 

Retro-noirová mini-séria nás zavedie do Los Angeles, 1947. Pilot má síce pomalší rozjazd, MacGuffinom je úplné klišé (usvedčujúce fotky), femme fatale je bývalá žena a nájdu sa tiež viaceré nepravdepodobné dejové uľahčenia. Avšak, poďme k tým lepším aspektom: ambivalentný antihrdina je presne obsadený Jonom „pitbulom“ Bernthalom, dobové lokácie LA (Union Station, LAPD, kluby) sú luxusné a výborne sa tu pracuje s noirovými fetišmi: znervózňujúco blikajúci neón za oknom, neónový odraz v mláke, tiene popravcov, výrazné podhľady, vyfukovanie cigaretového dymu či džez! ()

A Guy Walks Into a Bar (2013) (E01) 

Pilot má pomalší rozjazd. Hlavný antihrdina je však presne obsadený Jonom „pitbulom“ Bernthalom a dobové lokácie LA (Union Station, LAPD, kluby) sú luxusné, vrátane záverečného ropného vrtu.  3,5* ()

Reason to Kill a Man (2013) (E02) 

Tempo sa rozbieha! Pribudli zvraty a informácie, ktoré diváka vtiahnu. A začína sa tu pracovať so znervózňujúco blikajúcim neónom za oknom, čo je slasť pre každého noiristu. ()

Red Light (2013) (E03) 

Vyvrcholenie tejto časti dá zaspomínať na finále Cudzincov vo vlaku (1951). Z noirových fetišov musím spomenúť: neónový odraz v mláke, tiene popravcov či výrazné podhľady... Spokojnosť! ()

Oxpecker (2013) (E05) 

Epizóda, ktorej kraľuje štylizovaná a spomalená scéna strieľačky. Nepotešia však nepravdepodobné dejové uľahčenia (keď sa deje niečo nekalé alebo pikantné + kamera sa do toho oddiaľuje, je takmer isté, že situáciu niekto za oknom či stromom sleduje) a skratky (konkurenčným postavám napadne tá istá vec úplne paralelne).  3,5* ()

Stay Down (2013) (E06) 

Pôsobivé finále, ktoré navnadí na 2.sezónu, ktorá však žiaľ ani po 10 rokoch nepríde... ()

Súvisiace novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (viac)

Reklama

Reklama