Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva žije so svojou starou tetou Pa, ktorá je na jej hlúposti zvyknutá a tak ju bláznivé chovanie netere nijako nevzrušuje. Na narodeniny tety prichádza i Evin brat Michal, ktorý sa cestou stretáva s krásnym dievčaťom, schovávajúcim sa pred prísnou matkou. Skôr ako sa stihnú bližšie zoznámiť, dievča zmizne. Eva má tetu veľmi rada a chcela by jej na narodeniny darovať originálny darček. Teta má rada ruže a potešil by ju recept na pestovanie Záhorského ruže. To je odroda, ktorú pestujú jej noví susedia, ale zdá sa, že zrealizovať tento nápad bude takmer nemožné. Eva si však vymyslí diabolský plán. Vydá sa do vily Záhorských a predstiera, že sa uchádza o miesto sekretárky. (RTVS)

(viac)

Recenzie (324)

Billie777 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mých nejmilejších prvorepublikových komedií vůbec. Skvělá Nataša Gollová - jedna z nejlepších českých hereček vůbec a klenot provorepublikového filmu. Navíc jí to tu děsně sluší. Jako holce se mi vždycky strašně líbila její nádherná bílá róba. :) A Oldřich Nový samozřejmě taky skvělý, jako vždy. Moc mě v tomhle filmu bavil Josef Gruss alias Zdeněk. Jeho hvízd je nesmrtelný. :) ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Nevím, proč jsem prvorepublikové Fričoviny nikdy nebral zvlášť vážně. Nějak ve mně nebudí důvěru a zájem. Teď jsem si řekl, že si jich několik oživím. A vykročil jsem levou nohou. V Evě je hodně jednotlivostí, které mě bavily, ale celek mi přišel až moc... "pamětnický". Se všemi negativními konotacemi k tomu výrazu. Takový dojem u zahraniční dobové produkce nemám. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Československá reakcia na vtedajšie americky hyperúspešné crazykomédie ala Grant/hepburnovky už zo súčasného hľadiska nemôže pôsobiť bohvieako úžasne. Trochu sme ako diváci predsalen zostarli. Takže tu by som rozhodne nevyzdvihoval nejakú nadčasovosť. Ale Oldřichova klasická (a vždy spoľahlivo baviaca) poloha do celého toho bizáru vnáša kus tradície starých českých komédií. A toto ozvláštnenie mi veľmi príjemne sadlo. A na tropiacu Evu mi nie je za potreby hľadať iné prívlastky ako je Roztomilosť. :-) ()

Mackin 

všetky recenzie používateľa

Eva Norová (Nataša Gollová) se stává sekretářkou Evou Norbertovou, její bratr Michal (Oldřich Nový) zase anglickým hrabětem a začíná nestárnoucí crazy komedie Martina Friče, plná úžasně vtipných dialogů a situací, které vyplývají ze snahy získat návod na pěstování Záhorské růže. Ve vedlejší, ale za to výrazné komické roli Zdeňka se objevuje herec a režisér filmu Hostinec „U kamenného stolu“ Josef Gruss. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Nataša Gollová byla za prvorepublikové éry českého filmu jedna z mála hereček, která nepřehrávala, byla naprosto přirozená a přitom velmi sexy a zábavná. Dokladem je i tato podařená veselohra, ve stylu hollywoodských crazy komedií, plná brilantních hlášek (Nového milostné tokání - "Také máte ráda vlahé večery?" - "Ano, zajisté. Proč se ptáte?" - "Ale jen tak, kvůli houbám." :o)).....Velká škoda, že Nataša Golová po komunistickém převratu nedostávala více hereckých příležitostí. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (17)

  • Film byl natočen za velmi krátkou dobu, snad jen 14 dní. (Kulmon)
  • Jde o jednu z prvních českých „crazy“ komedií. Dalším příkladem podobného typu komedie je například o rok starší Milování zakázáno (1938). (NinadeL)
  • Od roku 2008 hrálo Městské divadlo Zlín hrálo svou vlastní verzi Evy, která kombinovala původní románek Fan Vavřincové a "retro-muzikál podle oblíbeného prvorepublikového filmu". V hlavní roli se představila Kateřina Liďáková. (NinadeL)

Reklama

Reklama