Reklama

Reklama

Nadějné vyhlídky

(seriál)
  • Veľká Británia Great Expectations
Ukážka z filmu 1

Epizódy(3)

Nákladná adaptace klasického románu Charlese Dickense, v níž se ze sirotka Pipa s pomocí záhadného mecenáše stává džentlmen. Jednoho chladného zimního dne narazí 11letý sirotek Pip na uprchlého trestance Magwitche. Magwitch vyděšenému hochovi přikáže, aby ukradl ze strýcovy kovárny pilník na odstranění okovů. Když se Pip vrátí, kromě pilníku přinese i jídlo - nevinné gesto dobroty, které má pro oba nevídané důsledky. Tento působivý příběh s prvky mysteriózního thrilleru vypráví o posedlosti, korupci, odplatě, vykoupení a odpuštění. Na pozadí všeho totiž stojí šibenice. Ukazuje, co uděláme, co budeme riskovat a jak daleko zajdeme kvůli lásce. (Viasat)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (3)

Nadějné vyhlídky (2011) 

Miniséria, ktorá má svoje typické dickensovské črty prejavujúce sa najmä v nedbalej starostlivosti o deti, ktorá voľne prechádza až do tyranie. Romantická linka tu bola taká priemernejšia a to aj kvôli slabšiemu výberu hlavnej predstaviteľky, ktorá svojou domnelou atraktivitou svojmu partnerovi nestíha ani z ďaleka. Príbehovo ale veľmi zaujímavé, prichádzajú tajomstvá, ich odhalenia, ktoré sú niekedy ozaj prekvapujúce. Záver sa mi zdal slabší, no napriek tomu bol dojem nadpriemerný. ()

Epizoda 1 (2011) (E01) 

"Nesiem novinky, skvelé novinky, drahá pani." "Kto zomrel?" Typický Dickensovský dialóg, ktorým začína ďalší príbeh, v ktorom sa k deťom opäť nikto milo nespráva. V tomto prípade je prvá časť na začiatku tak trošku priemernejšia, aby to v závere zaujímavo vygradovala. Len Estellu mohli dať krajšiu, veď vyzerá trikrát horšie než vybledlá Gillian Anderson. ()

Epizoda 2 (2011) (E02) 

Prostredie Londýna je niečo iné ako dedinská kovárna. A keď žijete nad svoje pomery, čo je typická vlastnosť Slovákov, rýchlo spadnete do dlhov. Podobne aj Pip. Ako zarytý heterák však žiaľ musím konštatovať, že hlavný predstaviteľ atraktivitou výrazne prevyšuje svoju vysnenú dámu. Našťastie pozornosť je stále pútaná príbehovými tajomstvami. ()

Reklama

Reklama