Reklama

Reklama

Severný ľadový oceán je miestom, kde sa studená vojna medzi západom a Ruskom nikdy neskončila. Mimo dosahu ľudských očí tú prebiehajú nebezpečné hry, provokácie a dokazovanie sily. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku, ktoré by mal za následok rovnako strašnú odvetu. Hry sa však skončili! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varovania svojho soka na dno. Nad hladinou potom zmizne ruský prezident a velenia nad armádou aj nukleárnym arzenálom sa ujíma nebezpečný admirál s túžbou svoju mocnú armádu konečne použiť. Vojna už nie je len hrozba, vojna sa pomaly začína. Kým na súši uprostred nepriateľského územia má americké komando za úlohu nájsť a zachrániť ruského prezidenta, pod vodou je povolaná do akcie špeciálna útočná ponorka na čele s kapitánom Joeom Glassom (Gerard Butler). Ten musí využiť svoje dlhoročné skúsenosti z podmorských hier na mačku a myš a dostať sa až do tyla nepriateľských vôd. A v prípade nutnosti zaútočiť. Pri svojej misii v hlbinách nájde nečakaných protivníkov aj spojencov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (277)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vdaka trailerom s prestrelenou akciou som ocakaval film, ktory sa nebude brat vôbec vazne. Pritom zapletka je na urovni Ryanoviek mixnuta s nejakou tou Bondovkou. Nejaky parchant sa proste snazi vyvolat konflikt medzi amikmi a rusmi a tak sa musi najst niekto, kto bude mat dost rozumu, aby nejednal zbrklo a bez predsudkov. No a ten niekto tentoraz nie je kancelarska krysa analyzujuca v bezpeci situaciu, ale chrabry velitel amickej ponorky v podani super duper frajera Gerarda Butlera. Namet je super, ale prevedenie filmu nie je uplne dokonale. Prvym nedostatkom je zaporak, ktory je taky tuctovy chudacik. Nastastie nema vela priestoru. Skoda, ze si ho nezahral Gary Oldman, ktory v devätdesiatkach stvarnil jedneho famozneho zaporaka za druhym. Namiesto toho tu hra uplne zbytocnu postavu. Najväcsim nedostatkom filmu su otrasne triky, ktore vyzeraju jak docasny previz, ktory sa neskôr nahradi vymazlenym CGI. Ale na to asi neostali prachy. To uplne nici vsetky akcne sceny, ktorych je dostatok od subojov ponoriek po rôzne prestrelky a vybuchy. Lenze vsetko to pôsobi komicky. Dvakrat ma nenadchli ani akcne sceny s ponorkami, ktore sa neustale vyhybaju rôznym predmetom doslova o milimetri. Az som mal pocit, ze sledujem tie sialenejsie diely Rychlo a zbesilo s ponorkou. Rusi medzi sebou by tiez nemuseli hovorit anglicky. Tych par titulkov by amici prezili. Takze zapletka ako celok sa berie vazne a celkom funguje, ale jednotlive akcne kusky su dost od veci a v mizernom prevedeni. Proste prijemna jednohubka. 6/10. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(75%) Původně jsem na to chtěl jít do kina, nakonec jsem nešel. V podstatě je to jedno, ale zážitek by to asi i byl v kině, nevím. Film se mi líbil víc, než jsem očekával. Opravdu to nemůžu výrazně kritizovat. Bavilo mě to od začátku do konce. Někteří si stěžují, že bylo málo akce, ale to si nemyslím. Byla rozložena po celém filmu, bylo jí tak akorát, zas to mělo slušný příběh, solidní atmosféru v ponorce a skvělého Butlera, který od dvojici filmů Pád bílého domů a Pád Londýna natočil konečně slušný film. I se mi líbila příjemná sestava postav, jen mi neskutečně vadil herec G.Oldman – jeho postava mi byla neskutečně protivná. Akce a efekty – to prý bylo mizerné ? Toho jsem si moc nevšiml. Jen to možná trochu zaostávalo s ohledem na dnešní dobu, bylo to víc do stylu 80.a 90.let. No, co k tomu víc dodávat ? Určitě by se toho dalo vylepšovat spoustu, ale já se bavil a ani na minutu jsem se nenudil. Tohle si ještě někdy pustím. ()

Reklama

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

To věřím, že by se Amíkům líbilo, kdyby se Rusáci pobíjeli navzájem. Jestli se tenhle film dostane do Putinovy říše, přiletí jim zpátky hodnocení na jaderný hlavici. Kolotoč je proti scénáři k tomuhle filmu nejnápaditější vynález na světě. Jinak ale zpracování se povedlo parádně, stručně řečeno je to taková luxusně natočená sračka. (Vancouver, Kanada) ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se zase jednou utvrdila v tom, že současné akční filmy, ve kterých hraje hlavní roli Gerard Butler, neoplývají zrovna valnou kvalitou. Nemám nic proti vizuální stránce tohoto snímku, ale stupidnější scénář jsem už dlouho neviděla. A aby toho nebylo málo, na závěr si všichni pěkně zatleskali. (45%) ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (13)

  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • Úvodní scéna ukazuje ledové kry, které mají většinu svého objemu nad vodou. Ve skutečnosti jsou kry ze sedmi osmin pod vodou. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama