Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 1

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (725)

petero 

všetky recenzie používateľa

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi solídne sci-fi, ktorému by sa dalo mnoho vytknúť, ale príbeh ma neuveriteľne bavil. Hlavná myšlienka s preľudnenou planétou bola výborná, dá sa povedať, že i pomerne aktuálna a výkon N. Rapace v "7- úlohe" je skvelý. Možno by bolo lepšie, keby tých postáv bolo menej, boli prehľadnejšie, ale hádam nebudem spoilerovať, ale skôr navnadím ak prezradím, že nie všetky sestry prežijú a odchod každej z nich je pomerne silný. Akčné scény sú výborné a pomerne krvavé, čo ma trocha prekvapilo. W. Dafoe mohol dostať pár minút naviac a privítal by som i pár scén z preľudnenej planéty, bežný život sestier, začlenenie sa do spoločnosti...Celkovo ma film bavil, malo to obrovský potenciál, doslova nábeh na kult. Dávam 4+, ale zároveň myslím na to, ako nezabudnuteľný film to mohol byť keby, keby...80%. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jedno z těch dystopických sci-fi, kterým by se mohlo vyčíst mnoho. Jenže za nápad a za způsob, jak je kvalitně natočen, mu všechno odpustíte a budete si užívat přelidněný svět, který se jedna diktátorka snaží regulovat. Noomi Rapace tady předvádí nadpozemský výkon. Asi tak podobný, jako když James McAvoy byl loni rozpolcený. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že by mi jedna herečka dokázala vytvořit rozdílné emoce ke každé ze sedmi postav, které v tomto filmu hraje. Je prostě znát, že tohle sci-fi je totálně její. A jelikož je radost na ní koukat, je radost koukat i na celý film. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dost zajímavé evropské sci-fi. Je to dost poznat i na samotné kompozici, že se nejedná o hollywoodský snímek. Od Tommyho Wirkoly je to pro mě už druhý film. ze známých herců tu můžeme vidět pouze Noomi Rapace a Willema Dafoe. To ale snímku vůbec neubírá. Noomi tuto sedmiroli rozhodně nezávidím, poradila si s ní skvěle. Děj se odehrává v roce 2073, kdy je díky silnému přelidnění planety zavedena politika jednoho dítěte. To ale neplatí pro rodinu Settmanových, kde žije hned sedm identických sester. Naučily se žít jako jedna osoba, a tak aspon každá mít kousek svého života. Vše se ale zkomplikuje a tato rodina projde tvrdou životní zkouškou. "Nikdy nesmíte společně jít ven!" ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)
  • Natáčelo se v Rumunsku s rozpočtem pouhých 20 milionů amerických dolarů. Natáčelo se od 23. července do 14. listopadu 2015 a bylo při něm k dispozici sedm dublérek Noomi Rapace. Všechny dublérky byly z Evropy. (Martrix)

Reklama

Reklama