Reklama

Reklama

7 sestier

  • Česko 7 životů (viac)
Trailer 2

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický triler o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom. Dokiaľ jedna z nich nezmizne. Preľudnený svet v roku 2073 sa riadi drastickým zákonom jedného dieťaťa na rodinu. Keď úrady zistia priestupok, mladší súrodenec je automaticky odobraný. V jednom byte sa ale už 30 rokov skrýva a žije sedem sestier. Vyzerajú rovnako, no predsa je každá z nich iná. Pre pohyb a fungovanie vo vonkajšom svete využívajú všetky jednu identitu, kde vystupujú ako jedna osoba a žijú jeden spoločný oficiálny život. Chodia do školy, do práce, s kolegami do baru, vzťahy majú iba na jednu noc. Každá zo sestier chodí von iba jeden deň v týždni. V pondelok vychádza Pondelok, Utorok v utorok, a tak ďalej. Ich systém funguje skvele počas mnohých rokov až do toho dňa, kedy sa Pondelok nevráti domov. Šesť zvyšných sestier musí opustiť svoj úkryt a zistiť, čo sa stalo. Akákoľvek chyba ich ale môže prezradiť a ich život sa z pevného pokojného poriadku mení v napínavú futuristickú akciu plnú adrenalínu a nečakaných momentov. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (725)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Několik identit si vyzkoušel McAvoy a teďka šla do podobné výzvy i Noomi Rapace. Obstála přijatelně, ale mým prioritním úkolem nebylo ani tak hodnotit zda a nakolik se jí tuto hereckou výzvu povedlo splnit. Film rozvíjí zajímavý svět, dokonce se občas inspiruje i u takového lidumila jako byl Hitler. Glenn Close musela sebrat hodně odvahy, aby ztělesnila takovou zrůdu. Bohužel je zde málo Hagena. Celé je to přes občas solidní akci, které je ovšem málo a nápady, kterých je taky málo, takové obyčejné a průměrné. Wirkola je nejlépe využitý v Dead Snow. 60% ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|93%| Tak tohle jsem teda nečekal. Že to bude taková naprostá pecka, paráda! Spoustu lidí tu vytýká tu onu stejnou věc a to nelogičnost postav. Hm, já si toho téměř ani nevšiml. Aha, počkat, myslíte ony sestry? Proboha, dyt žili 30 let v jednom stejném bytě, těžko se adaptovali ve společnosti a o to hůř se bránili tomu nekompromisnímu násilí. Našel jsem tu dvě nelogické scény, ale nijak zvlášt mi zážitek ze skvělého počinu nepokazily. Začátek snímku se rozbíhá perfektně, seznámíme se tu s pravidly a prostředím blízké budoucnosti. Poté to začne být zběsilá a napínavá, akční jízda. Po akční stránce je to natočeno celkem dobře, hlavní je, že je krvavá, krutá a nekompromisní. Zíral jsem s otevřenou pusou, jak jedna sestra podruhé začali umírat a to někdy hroznou a nečekaně rychlou smrtí. V akci je tu i pár skvělých nápadů, třeba uříznutí prstu protivníka, nasazení oné sestry na svůj chybějící, aby mohla střílet. Nuda zde rozhodně nehrozí, klidně bych přidal dalších cca 30 min stopáže. Finále je skvělé, má ve finální pointě pár zvratů – všechny dávají rozumnou logiku. I hudba byla vcelku vydařená. Noomi Rapace svojí sedmiroli zvládla výborně – dokazuje mi, že má skvělé charisma a hrát umí. Takže v kostce, jedná se o netypický, nekompromisně Rkový sci-fi film, který brutalitou nešetří, i nějakou tu myšlenku má. Líbila se mi i ta sesterská oddanost, pomáhali jedné druhé, ale moc jich ke konci nezbylo. Během dvou dnů jsem viděl film 2x a mé velké hodnocení se nemění. 100% bych dal, kdyby byl film ještě delší, toť vše. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Podobny druh filmu ako In Time, Circle alebo Paralelne svety. Uzasny namet a ohromny potencial prepaleny v az prilis B-ckovom spracovani. Je to svizne, relativne zabavne, chrumkavo krvave ale aj tupe a obcas uplne WTF (najma eroticka scena je peklo) . A nad vodou to drzi hlavne velmi slusna Noomi Rapace a ten namet. Slabsich 6/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. Príliš zaujímavé, originálne a osviežujúce v drobnostiach (sekanie prstov, kontajner, prilepený prst) na to, aby som dal len 3*. Ale uznávam, že pár vecí nesedí. Vlastne viac, než len pár. Willem Dafoe bez vysvetlenia mizne z deja. Náhody sú alarmujúce („sekuriťák“ prichádzajúci na rande v najnevhodnejšom okamihu). Logika si často brala dovolenku (viem, kde sestry žijú, ale pošlem tam dva a pol chlapa, aby sa to neprevalilo a následne radšej komplikovane sestry naháňam a lovím po celom meste so stovkami svedkov). Zvrat s deťmi je síce mrazivý, ale zároveň podľa mňa dosť predvídateľný. A teraz k plusom. Skvelá atmosféra nevábnej budúcnosti, v ktorej je lepšie nežiť (pomáha ju presvedčivo a detailne dotvoriť ošarpaná post-komunisticko-apokalyptická výprava), Noomi Rapace má nielen slušnú kondičku, ale aj talent (áno, jednotlivé sestry sú dosť afektované, aby sa od seba čo najviac odlišovali, ale aspoň je sranda). Dafoe sympatický, škoda, že ho nebolo viac. Odvážna erotická scéna. Pozitívne ma zaskočilo, že 7 sestier j v skutočnosti brutálna vyvražďovačka (neviem prečo som si myslel, že zomrie max. jedna sestra). Akčných scén pomerne veľa, zručne nakrútených a drsných. Otázkou je, ako sa postaviť k záveru, kedy hrdinky dosiahli svoje, ale ide o Pyrrhovo víťazstvo. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Fajnový akčňák z nevábné totalitní budoucnosti. Má to cool momenty a bavily mě matrixovský honičky, kdy uprchlice vybírá cestu podle pokynů operátorky. Noomi Rapace je na tuhle roli skvěle vybraná. Tý prostě věříte, že tam s rozbitou držkou střílí agenty a skáče z třetího patra do popelnice. Pointa není překvapující a ke konci jsem se už trochu nudil. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)
  • Jméno Settman (Willem Dafoe) zní téměř stejně jako „Settimana“, což v italštině znamená „týden“. (veronikajel)
  • Ve čase 1:42:00 si lze všimnout zabezpečovacích systémů, pomocí kterých strážní otevírají dveře. Jako rekvizity byly použity neupravené herní klávesnice Logitech G13. Přidána k nim byla pouze kamera. (Rejfa)

Reklama

Reklama