Reklama

Reklama

State of Emergency

Obsahy(1)

Děj filmu se soustředí na havárii v městské chemičce a následné zamoření celého okolí. Lidé, kteří přijdou do styku s neznámou chemikálií začnou vykazovat podivné syndromy a mutace. V konečném stádiu je to mění na nebezpečné zombie, které zaútočí na vše ve svém okolí. Vláda na celou oblast uvrhne karanténu, tak aby se nikdo nemohl dostat ven ani dovnitř. Jenže ne všichni se přeměnili, ve městě zůstala hrstka přeživších. Ta bude muset svést nelítostný souboj na život a na smrt. (topr harley)

(viac)

Recenzie (21)

Alouette 

všetky recenzie používateľa

Protože jsem velikým fandou zombie hororů, rád bych vám doporučil tento film. Není to sice nic, co by vás naprosto rozsekalo a chtěli byste ho vidět znova a znova a to nejlépe na "blůrej," ale musím říct, že se mi líbil moc. Hlavně se mi líbil fakt, že tento film přinesl do zombie subžánru zase nový faktor a to... vám nenapíšu, protože byste z toho nebyli překvapeni a spokojeni jako já. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Pre zombie subžáner mám odjakživa slabosť, State of Emergency si však u mňa tie štyri hviezdy objektívne zaslúžil. Páčil sa mi totiž prístup jeho tvorcov, ktorý s nevysokým rozpočtom samozrejme nemohli zrealizovať nejakú rozsiahlu zombie apokalypsu a vizuálne orgie, takže rozumne vsadili najmä na hororové elementy a atmosféru filmu, čo bol dobrý ťah. Zombíkov, alebo teda lepšie povedané nakazených sa tu teda objaví len zopár, ale keď už, tak dokážu narobiť poriadne problémy a je to celkom mazec, aj čo sa ich vzhľadu, rýchlosti či sily týka. Pasáže, v ktorých nejaký infikovanec prenikne do úkrytu hlavných hrdinov sú fakt správne hororovo mrazivé a práve na nich v postate stojí tento vydarený americký kúsok. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Na nízkorozpočtové komorní postapo hodně slušná práce. Začátek sice trochu nezáživný a pozvolný, ale vydržel jsem a pak mě to začalo bavit. Samozřejmě se jako u všech podobných nekomerčních nízkorozpočťáků nehraje na bombastické triky a efekty, ale spíš na vytvoření věrohodné atmosféry a na vykreslení vztahů mezi lidmi. Ale divák si užije i několik slušných akčních a napínavých momentů. Mně osobně se třeba hodně líbila zlověstná scéna se starší ženou, která chtěla pustit dovnitř... K tomu všemu hraje zajímavá hudba a ani herci nejsou špatní. Silné tři. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Tento den sice začíná jako každý jiný, ale končí - alespoň pro ty přeživšé - tou nejhorší noční můrou, kterou si mohou představit. Výbuch v továrně s chemikáliemi způsobí zamoření města i jeho okolí, měníce obyvatele v krvežíznivé zombie. Jen několika málo jedincům se podaří přežít, když najdou útočiště v opuštěném skladu. Ale ani zde nejsou stoprocentně v bezpečí... Zombie filmy mám rád, a takové které mají alespoň trochu zajímavý nápad, myšlenku, tak ty dvojnásob. State of Emergency takovým je - nehoní se za vizuálními efekty a nebo nějakou velkolepou akcí, ale spíš se soustředí na ty co přežili, a jejich chování v takové situaci. Líbilo se mi, že jednotlivé postavy se chovají (alespoň trochu) logicky, tak jak by se možná člověk choval taky - tedy žádné to obvyklé jak se z uťápnutého stane akční hrdina. Sice je na filmu znát trochu nižší rozpočet (asi 4 herci, zombie zabírány povětšinou z dálky, vrtulníky silně digitální), ale jak píšu, u tohoto filmu to není vůbec na škodu - ba naopak. Jen bych možná uvítal "více" vysvětlení (co, proč a jak) a nebo alespoň zajímavější konec, pak bych dal klidně ještě o hvězdičku víc... ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Síce len 2*, ale tentokrát celkom poctivé a zaslúžené. Režisér mal síce k dispozícii minimálny rozpočet, ale až taký amatér to zase nie je. Problémom skôr je, že z State of Emergency vznikol celovečerný film, namiesto údernejšieho kraťasu, pretože rozpočet evidentne stačil len na 30 minút filmu a zvyšok je len naťahovaná vata. Úvod pritom vôbec nepôsobí zle – znepokojivá atmosféra dýcha na diváka, pri prvom útoku zombie je badať fungujúce napätie, má to slušný spád, dokonca aj masky sa vydarili, lenže .... po 20 minútach evidentne nebolo peňazí na rozpútanie niečoho ďalšieho, a tak sa dej nešťastne uzavrie v jednej budove so štyroma postavami. Ich debaty nevedú nikam, pre dej sú zbytočné, ich správanie začne byť v určitých situáciach značne hlúpe, herectvo príliš ťažkopádne a divák sa nudí, čoraz viac. Záverečná 10 minútovka sa síce znova trocha nakopne, ale nedokáže zatieniť ten pocit zbytočnosti z predchádzajúcich minút. Tentokrát sa snaha naozaj cení, ale nabúduce radšej zohnať väčší rozpočet a rozpútať ten pravý zombie horor a nie len jeho slabý odvar. CELKOVO: 2* ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama