Reklama

Reklama

Sedemročný Arťom žijúci s matkou v Moskve ťažko znášal rozvod svojich rodičov Xénie a Zaura, Osetínca, ktorý slúži ako dôstojník v mierovej misii v Južnom Osetsku. Príchod nového muža, bankového úradníka Jegora, do matkinho života sa stretol s nepriateľskou reakciou jej syna. Chlapec žije vo svete vlastných fantázií a ilúzií, reálny svet okolo seba vníma len ako jeden z imaginárnych svetov počítačovej hry alebo sci-fi trháku. Keď Xénia vidí nepriateľský vzťah medzi Jegorom a Arťomom, rozhodne sa prijať Zaurovu ponuku a poslať chlapca k rodičom jej bývalého manžela do dediny blízko juhoosetsko-gruzínskych hraníc, aby sa nadýchal horského vzduchu. Čoskoro Xénia na internete zistí, že v oblasti vypukli boje, a žiada, aby sa Arťom vrátil domov. Zaur to však odmieta. Xenia sa preto rozhodne vycestovať za synom sama. Je pripravená prejsť najhorším vojnovým peklom, aby zachránila toho, koho miluje celým svojím srdcom. Zúfalá matka nemá iné východisko ani iný cieľ. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Ukrajinská premiéra filmu, ktorá bola naplánovaná na 1. marca 2012, bola nakoniec presunutá na 15. marca 2012, pretože ukrajinské ministerstvo kultúry nevydalo včas osvedčenie o filme. (Marek1991)
  • Prvý celovečerný film štúdia Glavkino. (Marek1991)
  • Väčšina zo scén, ktoré sa odohrávajú v Južnom Osetsku, bola natáčaná v Abcházsku. Väčšia časť komparzistov boli Abcházci, no postavy, ktoré rozprávajú osetsky, boli severoosetskí herci. (Marek1991)
  • Film bol natočený v období od marca do augusta 2011. (Marek1991)
  • Aby vojenské akcie pôsobili realistickejšie, bolo pri nakrúcaní použitých viac ako 30 kusov reálnej bojovej techniky. (Slunkoo)
  • Ve filmu byly použity bitevníky SU-25, vrtulník MI-24 a MI-8. Ve filmu je možné vidět vozidla BTR-80, BMP-1, tank T-72B, GAZ Tiger, UAZ 469, MTLB a různá dělostřelecké systémy včetně raketometů Grad. Ruční zbraně používané ruskou stranou byly AKM, AK-74, kulomet PKM, odstřelovací puška SVD a granátomet RPG-7 a RPG-26. Zbraně používané gruzínskou stranou byly odstřelovací puška SVD, granátomet RPG-7, útočné pušky M-4 a Kalašnikov různých modifikací. (K98)
  • Po filmu Turecký Gambit (2005) se jedná již o druhou spolupráci režiséra Dzhanika Fayzieva a Jegora Berojeva. (vimanzen)

Reklama

Reklama