Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible tímu, vyšetrujúceho zločiny v nórskej metropole. Na jednej strane je to výnimočne dobrý detektív, ktorého netradičné metódy skoro vždy vedú k úspechu, na strane druhej sa však jedná o nezodpovedného alkoholika ktorého prehrešky nechcú už ďalej prehliadať nielen jeho nadriadení, ale ani jeho priateľka Rachel (Charlotte Gainsbourg), s ktorou sa práve rozišiel. Jediné, čo stojí medzi ním a pitím, je prípad, ktorý by ho priviedol k iným myšlienkam. A vyzerá to tak, že sa dočkal. Uprostred noci zmizne zo svojho domu žena a o pár dní neskôr ju nájdu brutálne zavraždenú. Postavený snehuliak, ktorý na mieste činu zostal ako jediné vodítko naznačuje, že tento páchateľ sa chce hrať a že sa možno už párkrát takto hral aj v minulosti. A zjavne ho to baví čím ďalej tým viac a neplánuje s tým prestať. Hoci Harrymu v pátraní pomáha mladá brilantná vyšetrovateľka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), neprestávajú policajti ťahať za kratší koniec. Záplava domnelých i pravých stôp a hneď niekoľko podozrivých vytvárajú páchateľovi dokonalú clonu, za ktorou môže nerušene stavať snehuliakov, vraždiť a zahrávať sa z Harry Holom. Lenže skvelému policajtovi stačí aj vrahova nepatrná chyba na to, aby sa chytil stopy a už ju nepustil. (CinemArt SK)

(viac)

Galéria (59)

Súvisiace novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (viac)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (viac)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (viac)

Reklama

Reklama