Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaný seriál LokalTV sa snaží vtipnou a aktuálnou formou parodovať každodenný život Slovákov, ale zároveň aj problémy, ktoré trápia celý svet. Partička stredoškolákov, ktorá svojpomocne rieši tieto situácie a formou videoreportáži ich zdiela pre celé Slovensko. Krátke spoty pripomínajúce televízne spravodajstvo vysiela na internete.
Pomáha im pri tom svojrázny Pišta Lakatoš, známy svojími nekončiacimi vedomosťami a schopnosťou vybaviť čokoľvek na svete (ale vždy tak trošku za peniaze).
Každá z postáv je výnimočná svojimi črtmi a témami, ktorým sa venujú. Len čas však ukáže, kam sa im to podarí dotiahnúť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (125)

milhouse86 

všetky recenzie používateľa

Po pozretí prvého dielu som nechápal nízkemu hodnoteniu na ČSFD. Určite v mnohom zaostával za animovanými sitkomami ako sú Simpsonovci, Futurama, Family Guy či South Park, ale celkovo bol tento diel viac vtipný ako trápny. (napr. geniálne sparodovanie Modrého z neba - aký ma handicap?, alebo mafián Krtek či developéri Mat&Pat) Bohužiaľ v tomto diely mladý Kroner asi vyžmýkal všetky svoje nápady a v tých ďalších nám vtipné scénky ponúkal naozaj len sporadicky. Ďalšie 3 diely boli naozaj viac trápne ako vtipné a moje vysoké hodnotenie je len s prihliadnutím k prvému dielu, ktorému by som dal s kľudom aj 4*, ďalším trom max. 2*. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Hodnocení po prvním díle: Škoda, že to muselo být tak vulgární (snad půlka seriálu je propípaná), ale jinak skvěle. Původní (české i slovenské -?) animované seriály pro odrostlejší diváky jsou většinou brak, který se nedá sledovat. Lokal TV nabízí i jakousi kritiku současné popkultury, šoubysnysu a televizního vysílání(ta parodie na markízu v prvním díle byla supr), ale hlavně se snaží stavit na tom, co všichni dobře znají (Ferda Mravenec vs. Krteček v prvním díle), protože jedině tak může být karikatura úspěšná. Sisa je cool :) Zatím dobré, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. PS: Co ten Pišta? Proč tam je? PSS: Po dalších dvou dílech musím svoje hodnocení snížit na (prozatimní) dvě hvězdičky. Vulgarismy a podivný pseudovtípky nedělaj dobrej seriál. ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Približne tri až štyri časti sa mi páčili, potom sa mi začínalo zdať, že celková úroveň sitcomu začala rapídne klesať, nápady dochádzali, až som nakoniec tie zvyšné diely vynechal úplne. Každopádne oceňujem snahu vytvoriť prvý slovenský animovaný sitcom, podobne ako originalitu ústredných tém v jednotlivých častiach. Som rád, že si zbytočne nebrali servítku a vtipne si vzali na mušku aj také veci ako napríklad upadajúca ("chátrajúca") slovenská verejnoprávna televízia. Občas som sa naozaj celkom dobre zasmial, hoci to samozrejme malo nejaké tie mušky. A občas mi naopak dosť liezlo na nervy, akým štýlom a možno aj kým boli animované postavičky nadabované. Mladému Kronerovi však určite budem fandiť aj naďalej a som zvedavý na jeho ďalšie projekty, párkrát ma už jeho tvorba vcelku príjemne prekvapila. 2/5 ()

frolish 

všetky recenzie používateľa

Skoda nevyrovnanosti a nezaujimavosti hlavnej trojice, ktora jednoducho nedokazala utiahnut tych 20 minut tak, aby to bola po celu dobu naozaj dobra zabava. Originalitu a vobec skutocnost prist s niecim takymto velmi cenim, ale zaroven povazujem rozhodnutie stiahnut Lokal TV z televiznych obrazoviek za logicke a aj rozumne. Ma to silu v jednotlivych scenkach, nekompromisnych hlaskach a vystiznych parodiach, ale zvysok dielu posobil iba ako nasilu dosadena a nedotiahnuta vata. Fungovanie prostrednictvom kratkych tematickych skecov na internete je ovela udernejsie a pre Lokal TV charakteristickejsie. Ale raz, ak nevyprcha inspiracia a pribudnu nejake tie scenaristicke skusenosti a vylepsovaky, by som si rad pozrel vec podobneho formatu opat v televizii. Aspon kvoli niecomu by sa ju oplatilo zapnut. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

Pomerne zábavný seriál, ktorý pekne zobrazuje ten náš "showbiznis". Nechýba tomu nadhľad, a spracovanie je viac než obstojné, rovnako ako dabing. LokalTV sa nemôže rovnať niektorým zahraničným formátom, ale to vôbec nevadí a konečne sa našla relácia ktorá má ambície, nemá strach, a podáva adekvátne dávka humoru so všetkým čo k tomu patrí. Doposiaľ som spokojný a jediné čoho sa bojím je kvalitatívny úpadok, pretože táto vec je u slovenských seriálov bežná ba až pravidelná ... ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Spevák Tomi Popovič podal na tvorcov seriálu žalobu, z dôvodu dehonestácie jeho osoby. Fiktívna postava Tomi Kokotovič je mu totiž údajne až nebezpečne podobná. Jakub Kroner sa nedal a kontroval parodickým fiktívnym spravodajstvom, ktoré uvádza práve jeden z hlavných hrdinov, René. (BlackTom)
  • Po pár častiach odvysielaných na TV Joj sa seriál presunul na internet, kde mal popularitu najmä u mladých ľudí. Okrem seriálových častí sa na stránke nachádza aj Lokál kanál, kde je plno minivideí, najmä s Pištom Lakatošom, Rytmausom a Reném. (RomanBond007)

Reklama

Reklama