Reklama

Reklama

Z for Zachariah

Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh je zasadený do sveta po nukleárnej vojne. Mladá Ann (Margot Robbie) má strach, že môže byť tou príslovečnou "poslednou ženou na Zemi". Táto obava sa však rozplynie, keď jedného dňa uvidí niečo neuveriteľné: ďalšiu ľudskú bytosť. Je to Loomis (Chiwetel Ejiofor), vedec, ktorý vplyvom radiácie a neúspešného hľadania iných ľudí takmer prišiel o rozum. Medzi týmto párom, aj vďaka okolnostiam, pomaly vzniká romantický vzťah. Keď však do ich údolia zavíta ďalší neznámy, Caleb (Chris Pine), ich krehké puto sa začína rúcať. (xzajox)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (117)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi, že se v tomhle případě katastrofický film pojal jako velmi dramatická romance, která vede ke konci, jež prostě nemůže být pěkný, ale zároveň je snímek pojat jako celkem originální a jsou zde nápady, které překvapí. No jo, temné romance já mám docela rád a zrovna tahle temná romance není až tak špatná. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

nebudem sa tym tajit, ale opat sa mi potvrdilo, ze treba kaslat na hodnotenia od inych uzivatelov. a dobre som urobila, ze som si film pozrela aj napriek tomu. traja herci, jedna farma, minimalisticka hudba. uzasne, vyborne postapo. ak mate radi male, pomale filmy, tomuto musite dat sancu. prekvapi vas a mozno aj prevalcuje. tak dobry je to film. a ako dovetok len tolko, ze aj tu sa ukazuje, co vsetko je clovek ochotny urobit preto, aby prezil. a v tomto pripade aj pre lasku. posledny muz na Zemi rozhodne stoji za vasu pozornost. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

S tým, že je Z for Zachariah pravdepodobne najneakčnejší a relatívne najidilickejší postapokalyptický film, s akým som sa zatiaľ stretol nemám žiadny problém, toto mi bolo jasné už predtým. Problém je skôr to, že dejovo to už jednoduchšie a priamočiarejšie snáď ani byť nemohlo, čo ma dosť mrzí, ale inak si ani nemám moc na čo sťažovať. Hlavne sa mi veľmi páčila atmosféra podporená veľmi peknou hudbou, vďaka čomu z toho často vyžaruje také príjemné čaro a nájde sa tu plno optimistických, ale aj takých sympatických melancholických momentov, vďaka ktorým sa mi to miestami mimoriadne páčilo. Samotný trojuholník postáv tiež nie je zlý, tvoria ho dostatočne kvalitní herci predstavujúci aj celkom zaujímavé postavy, pričom chémia medzi nimi funguje veľmi dobre, to napätie z toho cítiť, ale každá má aj pár slabších chvíľ, kvôli ktorým sa moje sympatie k nim trochu znížili a navyše v ich správaní ani nemá čo prekvapiť. A tak po tej príbehovej stránke je to vlastne len čakanie na prvý sex alebo vraždu, keďže nič iné tu už dej posunúť nemôže. A navyše ani s týmito bodmi film nepracuje jednoznačne a tak nepochybujem o tom, že záver mnohých sklame, ale mne sa práve záverečná sekvencia vďaka hudbe a melanchólii páčila z celého filmu najviac. Takže tento film určite nemôžem doporučiť fanúšikom žánru a ani sám ho kvôli tomu príbehu nemôžem hodnotiť lepšie, ale kvôli tej atmosfére a hudbe si to určite ešte pozriem. 68% ()

SICK_BREED 

všetky recenzie používateľa

Popravdě nechápu to vysoké hodnocení. Do jisté míry moje roztrpčení určitě vychází z toho, že jsem Z for Zachariah považoval za nějaký klasický post-apo film. Čekal jsem hlad, násilí, strach a vše ostatní co k tomuto žánru patří. Místo toho jsem dostal nezajímavé citové porno o nesympatickém milostném trojúhelníku, které na mě nezafungovalo a to snad kromě jedné minuty stopáže ani na chvíli. Není to tak, že bych neměl rád dramata - mám, jenom tohle nepovažuju za kvalitní a dostatečně naléhavé. NEJLEPŠÍ je: Melodie kterou zahreje Margot na konci filmu, jakož celá ta scéna. NEJHORŠÍ JE: Nezajímavé a nudně zpracovaný téma. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

A pointa? A proč se to jmenuje Z for Zachariah? Uniklo mi něco nebo snad k tomu musí někdo podávat vysvětlující informace? A nebylo to taky třeba trochu málo post-apokalyptické? A taky vám tam tolik různých věcí nedávalo smysl? A nezdá se vám, že Chiwetel Ejiofor se ve všech filmech tváří stejně tragicky a ublíženě? Dám tomu jen jednu hvězdičku, protože se mi to prostě moc nelíbilo? A není tento komentář vytvořený jen ze samých otázek? ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (8)

  • V roce 2009 se scénář k filmu objevil na 26. pozici nejlepších nerealizovaný filmových scénářů, na tzv. Blacklistu. (Spidey3)
  • Když John Loomis (Chiwetel Ejiofor) prochází knížky v knihovně, vezme do ruky jednu s názvem „A For Adam“, což v předloze odkazuje i k jejímu titulu, jelikož A je první písmeno a Z poslední a jako poslední ženu sebe vidí i Ann. (TaNya_)

Súvisiace novinky

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (viac)

Reklama

Reklama