Reklama

Reklama

Modrá lagúna

  • Česko Modrá laguna (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nádhernom exotickom prostredí opusteného tropického ostrova stroskotá loď. Prežijú dve malé deti – chlapček Richard (Glenn Kohan) a dievčatko Emmeline (Elva Josephson) - a jeden člen posádky, ktorý im spočiatku pomáha prežiť. Po jeho smrti si však deti musia poradiť samé... Ich nevinná detská náklonnosť sa postupne, ako plynú roky, mení na lásku. Aj v tomto tropickom raji, odrezanom od civilizovaného sveta, však láska dospievajúcich Emmeline (Brooke Shields) a Richarda (Christopher Atkins) naráža na množstvo prekážok... (TV Doma)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (241)

vydumnica

všetky recenzie používateľa

Na Modrú lagúnu som skoro zabudla, až teraz som si všimla, že som tento film ešte nehodnotila! A vlastne, ani si ho hodnotiť netrúfam, keďže som ho už celé roky nevidela!!! Ale kedysi som ho pozerala často, mali sme ho doma na videokazete :-) a rada som ho pozerala, videla som ho možno aj 10x!!! Páčil sa mi ten krásny ostrov, ak sa nemýlim, nakrúcali to na Fidži :-). Obdivovala som Brooke Shields, vtedy patrila medzi moje najobľúbenejšie herečky, videla sa mi veľmi krásna :-). Možno raz keď už budem na dôchodku a budem mať viac času na filmy, popozerám si ho ešte raz a následne aj ohodnotím. A ešte si pamätám, že ten druhý diel s M. Jovovich sa mi nepáčil. ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa

ked som tento film pozeral pred neviemkolkymi rokmi este ako pubertiak, utkvela mi z neho v pamati obzvlast ista scena, na ktorej som sa aj najlepsie nasmial: vyslovne plochu brooke shields vystriedala vo vode pri natacani v evinom ruchu stedro obdarena dablerka. pokial mi hlava spravne sluzi, podobnych prehmatov bolo vo filme viac :) ()

Reklama

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Nádherné křivky mladičké Brooke Shields, opravdu nádherná a nedotčená příroda tichomořských ostrovů, kterou zde a svým uměním dodal kameraman Nestor Almendros kouzelnou, téměř idylickou atmosféru, romantiku nádherných obrazů podtrhuje i hudba Basila Poledourise, decentní erotičnost, smrt kuchaře Paddyho, ale také tak trochu alá Robinsonáda, a máte příběh jako hrom, i když ne originální (myšlenka však dobrá) ale přesto krásný, který si své příznivce vždy najde. Jako žena se mě však víc líbila exotičtější Brooke, ale to je věc názoru, samozřejmě potom v nahotě ji stoprocentně překonala začínající Mila Jovovich která zas byla zajímavější celkově. Z nostalgie za 2,5/5* (a to nejsem romantik) jako dítě jsem však měl nejeden a to nemalý erotický zážitek-:)). Jinak souhlas s Radyem. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Záhadný film môjho detstva, z ktorého som si pamätal najmä podivnú sochu, podivné zvuky a podivné bobule. Ako plynul čas zvláštne pocity v spomienkach naň pretrvávali, až kým som sa k Modrej lagúne nedostal znovu. Musím priznať, že šlo o príjemné prekvapenie, každým záberom bolo cítiť exotiku aká s pomaly plynúcim dejom viedla ústrednú dvojicu životnými skúškami v panensky krásnom prostredí. Pekný romantický film akému nízke hodnotenie nesluší. ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

“Throwback Thursday #18” - Musím říct, že do Modré laguny se mi opravdu nechtělo, 20 let se mi dařilo se filmu úspěšně vyhýbat, ale bohužel to přibylo na Netflixu, tak jsem si řekl fuck it, let’s watch it. O filmu jsem věděl několik faktů, jedním z nich je, že ho točil režisér Pomády a Bílého tesáka, Randal Kleiser. Druhým z faktů je, že byl film ve své době kontroverzní ohledně nahoty, sexuality a incestu. Dalším z faktů je, že jak Christopher Atkins tak Brooke Shields byli za své herecké výkony vysmíváni a druhá jmenovaná získala za svůj výkon svoji první Malinu. Film jako takový postrádá jakoukoliv logiku a hlavní postavy předvádí strašlivé herecké výkony. Nejlepší postavou ze tří trosečníků je Paddy, toho si však divák moc neužije. Jak pak začnou ty cajdáky mezi ústředním párem, čeká divák na konec jako na zázrak. Říkal jsem si, že třeba konec bude zajímavý, ale ten byl asi nejdebilnější moment celého filmu. Ty bobule věčného spánku bych si zobnul jako snack, kdybych tenhle film musel ještě někdy sledovat. Jedna hvězda za záběry na tamní floru a faunu, druhá za Paddyho. ()

Galéria (100)

Zaujímavosti (20)

  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)
  • Film byl dvanáctým největším kasovním trhákem roku 1980 v Severní Americe, když s rozpočtem 4,5 milionu amerických dolarů vydělal ve Spojených státech a Kanadě 58 853 106 dolarů. (PT_PCE)

Reklama

Reklama