Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej je zasadený do bizarnej podoby druhej svetovej vojny šesťdesiatych rokov. Tím Danger 5 je zostavený z medzinárodných špiónov, ktorí sa snažia prekaziť najneuveriteľnejšie plány Osi Zla na ovládnutie planéty a, samozrejme, zabiť Hitlera. Našich hrdinov čaká boj nielen s nepriestrelnými nepriateľmi, ale dokonca aj s nacistickými dinosaurami. (muti)

(viac)

Recenzie (21)

JFL 

všetky recenzie používateľa

"Danger 5" si zaslouží pozornost především coby doklad pomalého, ale nevyhnutelného pronikání online fenoménů a from-fan-for-fans videí do tradičních a zkostnatělých médií. Po "Iron Sky", jímž vrcholí cesta jeho tvůrců od nadšeneckých cosplay kraťasů do kinodistribuce a na přední světové festivaly, se v australské sérii dostává hypertextová zábava pro zasvěcené i do televize. Máme zde tedy pastiš popkulturních prvků minulých desetiletí, odkazů a asociací typický pro desítky webových sérií, které v souladu s eskapismem internetu volí jako hlavní styl absurditu, nadsázku a velkohubou prostořekost v mezích dobrého vkusu. Konkrétně lze v "Danger 5" vystopovat naivitu superhrdinských/dobrodružných televizních seriálů 50. a 60. let, frivolnost i stylovost šedesátkových tajných agentů i něco z modílkové papundeklovosti starých japonských kaidžú a tokusacu blockbusterů. To vše je pospojované stylem anything goes a "čím absurdnější tím lepší". Na druhou stranu v televizi toto možná může působit jako zjevení, ale v celkovém kontextu všemožných webových projektů i bizarních britských televizních sériíá ala "The Might Boosh" či "Garth Merengi's Dark Place" se rozhodně nejedná o nic výjimečného a v zásadě ani osobitého. ()

LukyVanco 

všetky recenzie používateľa

Wow! Tak to bola pecka. Netušil som o čom to bude, nakoľko mi to bolo pustené. Toľko nápadov, toľko nevyberaného humoru, skvelé postavy a úžasný záporák. Obsahuje to všetko čo divák v 50-60 od seriálov očakával a ešte viac. Cca v polovici 1. série som si uvedomil, že to nie je absurdná komédia z 50tok, ale zlatý grál z roku 2011. Totálne ma rozsekali. 5* ()

Reklama

MartinBFFan 

všetky recenzie používateľa

Skvelý Australský absurdný a nádherne surrealistický komediálny seriál a paródia na dobrodružné filmy zo 60. rokov (prvá séria) a seriály z 80. rokov (druhá séria). Naschval naivne vyzerajúce špeciálne efekty a hudba tomu dodávajú tú správnu atmosféru a ak k tomu ešte pričítame absolútne bizardné príbehy epizód, kreatívny humor a surreálny štýl, ktorý je ešte silnejší v druhej sérií, tak dostaneme veľmi originálny a vtipný seriál, ktorý odporúčam. ()

Tristaver 

všetky recenzie používateľa

Vrchol absurdního humoru. Nemám rád vyjádření typu "tak blbý, až je to dobrý", ale na Danger 5 to sedí dokonale. Pierrovy koktejly a Jacksonovo pohrdání vším možným jsou perfektní. Vtipný je i koncept jazyků, kdy všichni mluví jiným, přesto si rozumí. Jen škoda druhé série, ta už je moc meta, navíc bez Claire a s jiným Pierrem. Jde o úplně jiný seriál, přičemž tu zásadní změnu jsem vůbec nepochopil. ()

muti 

všetky recenzie používateľa

serial plny extremov az clovek zasne ze prichadza z Australie. myslel som si ze som videl mnoho, ale pri tomto serialy zistujem, ze som sa mylil. vrazda cez telefon, utok mincami z charity, corrupt police dog stories, manekineko chess checkmate, nazi vzducholode unasaju Eiffelovku, 8. nazi-div sveta, Patriotischer Hund, Nazi dinosaur, German plug, Japan relocation a mnohe ine. film sa snazi vyzerat ako zo 60. rokov, velmi potesia aj minimakety aut a domov, ktore vybuchuju, naco stracat peniaze na klasicke efekty. team Danger 5 je fakt klasa, sklada sa z predstavitelov spojencov, ktory postupne dostavaju tajne misije toho najsialenejsieho razu a samozrejme zabit Hitlera. v serialy uvidime napr aj pekne prevednie Ostrov doktora Moroea, kde budu mat hlavne slovo nazi dinosauri :D 25.2.2015 - druha serial drzi krok s jednickou a prinasa opat neuveritelnu akciu plnu zvratov, superhrdnov, nebezpecnych akcii a strasnych nepriatelov. must see. edit: serial je podobny kao rusky film Gitler Kaput! avsak kratsie serie su nabitejsie nazi gagmi ako dlhsi film, kde je viac hluchych miest a nie vsetky su vydarene. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Colonel má na sobě stejné sako, které nosí obyvatelé vesnice ze seriálu The Prisoner (od r. 1967). (PanCitron)

Reklama

Reklama