Reklama

Reklama

Most - Série 1

(séria)
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenzie (86)

Hanys_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Návyková severská krimi (škoda že se tenhle tým asi nikdy nechytne knih od Jo Nesba), která boduje hodně silnou detektivní linkou a nakonec i tou šáhlou dvojkou detektivů (ikdyž Saga mi dobrou polovinu série spíš pila krev). Dost zvratů, silný závěr (ikdyž ne úplně originální). Jo takhle nějak má vypadat špička evropské seriálové tvorby. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Žádnému milovníku drsných severských krimi by neměl uniknout tenhle neprávem polozapomenutý televizní klenot a já se klaním samotnému Bohu, že se podařilo stvořit takhle geniální televizní podívanou. Od obyčejných kriminálek jsem se odklonil na tak dlouhou dobu, aby mě tato vtáhla do svého sevřetí už po pár úvodních sekvencích a nepustila až do extrémně poutavého finále. Kombinace osobních motivů daného "big bad" celé série s poukázáním na mravní neduhy společnosti podzvedla standardní kriminální případ na excelentní. [viděno na Voyo] ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, vzhľadom na ten pozitívny ohlas, čo sa okolo tohto seriálu strhol, som čakal niečo viac. Uznávam, atmosféra tak typická pre severské filmy bola fantastická, hudba o nič menej, no obsah občas upadal do priemerného krimi, hlavne na záver, keď identita vraha bola odhalená. To sa potom zmenilo už len na hru mačky s myšou, ktorá ešte chvíľu dokázala baviť, no zakrátko už len nudila. Seriál skrátka ku koncu stratil dych a pomyselná latka položená tak vysoko v úvode prudko spadla smerom dole. Ale aj tak nadpriemer, najmä vďaka atmosfére a hercom. Možno dám šancu aj ďalším sériám.75/100 ()

easaque 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

5* po zkouknutí třetí a zatím poslední série můžu bez pochyb ohodnotit 5 hvězdičkami tento severský kriminální seriál. Výběr hlavních i vedlejších postav je výborný a jejich charaktery jsou důkladně vystiženy. Napětí se dá krájet a nedočkavě jsem se vždy těšil na další díl. K tomu všemu děj osvěžuje správná dávka "humoru", který vyplývá především z chování asociální Sagy. První série byla nečekané překvapení a další pokračování na ni navazuje velmi slušně. I když jsem měl párkrát námitky k logice chování postav v ději, tak si všechny série zaslouží plný počet hvězd. Doufám, že se ve 4. sérii už konečně objeví Martin ;-) ... a neobjevil, ale i tak to bylo napínavé do posledního konce. Pokud 4. sérii můžu brát podle všech indicií za konečnou, tak můžu ji označit za hezkou tečku za parádní kriminální sérií. Jediné co snad ji můžu vytknout je snad trošku přehnaná míra náhod, ale to jí rád odpustím a dávám za 5*[ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kvalitne napísaný desaťdielny detektívny príbeh, premyslený ako dokonale do seba zapadajúce puzzle. Od "věcí veřejných" po tie najosobnejšie, ale asi sa takýto vývoj dal od istého momentu čakať. Určité sympatie navodzuje aj samotný páchateľ, čo bolo nesporne aj zámerom tvorcov, samozrejme ale vždy budeme na strane nesutále v súkromnom živote chybujúcich vyšetrovateľov a civilistov. Je fajn, že asociálnosť Sagy sa skvele hodila do finále, ale tu taktiež asi nikto nepochyboval, že šlo len o nejaký rozmar scenáristu-vtipálka. Občas zamrzí drhnúca logika chovania postáv, nikdy to ale neprekročí únosnú mieru. Niekoho môže takisto sklamať, akými chodníčkami začne príbeh v posledných troch dieloch kráčať, ale uspokojiť nie je možné každého. Každopádne idem mrknúť na nejakú zlacnenú letenku do Malmo alebo Kodane... ()

Galéria (99)

Reklama

Reklama