Reklama

Reklama

Most

(seriál)
  • Česko Most (viac)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, (2011–2018), 36 h 53 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Lars Simonsen, Gabriel Flores Jair, Henrik Lundström (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Na moste, medzi Dánskom a Švédskom, nájdu telo mŕtvej ženy, ktoré leží presne na hraničnej čiare. Tento kuriózny prípad spojí vyšetrovateľov dvoch krajín, empatického dobráka Martina Rohdeho za Dánsku stranu a strohú a odmeranú Sagu Norénovú za stranu Švédsku. Most je nielen dejiskom prvej vraždy sériového vraha, ale aj symbolom spojenia dvoch krajín a najmä úzkej spolupráce dvoch protikladných vyšetrovateľov, ktorí budú prípad riešiť... Na moste medzi Kodaňou a Malmo nájdu napoly prepolenú mŕtvolu muža z mestského úradu v Malmo. Prípad dostane na starosti detektívka Saga Norenová. Pri  pátraní zistí, že spodná polovica tela patrí neznámej Dánke a tak sa musí spojiť s kolegom z dánskej polície Martinom Rohdem a viesť vyšetrovanie spolu s ním. V rovnakom čase privezú do nemocnice v Kodani Gorana Soringera, ktorému majú transplantovať nové srdce. Lekári však skonštatujú, že je na operáciu veľmi slabý a srdce poskytnú inému pacientovi. Goranova manželka Charlotte ponúkne nemocnici nové cétečko , ak manželovi nájdu včas nové srdce.  Veronika trpí vo vzťahu s násilným, drogovo závislým manželom Sorenom. Sociálny pracovník Stefan Lindberg jej ponúkne  možnosť začať nový život, ak Sorena opustí. Medzičasom Saga a Martin identifikujú auto, ktorým boli telá privezené na most. Patrí novinárovi Danielovi Ferbému. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Vera2613 k tomuto seriálu (4)

Most (2011) 

K seriálu na pritiahol skvelý Kim Bodnia, no zostala som kvôli Sofii Helin, ktorá hraje svojskú Sagu bravúrne. Seriál celkovo je perfektný o čom niet pochýb. Prostredie, napätie a dej je totálne pohlcujúci. A aj keď som to nečakala funguje tu aj taký jemný humor o ktorý sa postarala neobvyklá povaha workoholickej policajtky. Niet čo dodať. Právom to tu má tak vysoké hodnotenie. ()

Season 2 (2013) (S02) 

Znova vynikajúca séria. Možno ešte lepšia ako tá prvá, ale len o kúsok. Možno to bude tým, že postavy už poznám a ich životné príbehy ma zaujímali čoraz viac. Dej bol veľmi zaujímavý a dosť zložitý. Musím povedať, že ten koniec som nečakala. Priznám sa, že mi takmer vyšla slza. Za mňa jasných 5* ()

Season 3 (2015) (S03) 

Tretia séria bola z môjho pohľadu asi najlepšia resp. bavila ma najviac. Zo začiatku mi Martin chýbal no jeho náhradník Henrik veľmi dobre zapadol a tiež sa vďaka nemu dostalo seriálu/Sage trocha svojskej romantiky, ktorá dej okorenila. Dej ako celok bol znova veľmi pútavý a zhltla som ho za dva dni. Saga ostáva stále fantastická. ()

Season 4 (2018) (S04) 

Séria ako celok bola znova úžasná. Bron mi bude veľmi chýbať. Postavy, zvrátení vrahovia a severská atmosféra. Neviem či sa niekomu niekedy podarí natočiť lepší krimi seriál ako Bron. Záver bol vskutku dojemný. Rozlúčka so Sagou, no nebudem klamať trochu sa mi zapotili oči ;) No ako sa vraví v najlepšom treba skončiť a ja som rada, že to najlepšie som mala možnosť vidieť. Nakoniec len Saga Noren :) ()

Súvisiace novinky

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Reklama

Reklama