Reklama

Reklama

Most

(seriál)
  • Česko Most (viac)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózny
Švédsko / Dánsko / Nemecko, (2011–2018), 36 h 53 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvorcovia:

Hans Rosenfeldt

Hrajú:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt, Rafael Pettersson, Sarah Boberg, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Lars Simonsen, Gabriel Flores Jair, Henrik Lundström (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(38)

Na moste, medzi Dánskom a Švédskom, nájdu telo mŕtvej ženy, ktoré leží presne na hraničnej čiare. Tento kuriózny prípad spojí vyšetrovateľov dvoch krajín, empatického dobráka Martina Rohdeho za Dánsku stranu a strohú a odmeranú Sagu Norénovú za stranu Švédsku. Most je nielen dejiskom prvej vraždy sériového vraha, ale aj symbolom spojenia dvoch krajín a najmä úzkej spolupráce dvoch protikladných vyšetrovateľov, ktorí budú prípad riešiť... Na moste medzi Kodaňou a Malmo nájdu napoly prepolenú mŕtvolu muža z mestského úradu v Malmo. Prípad dostane na starosti detektívka Saga Norenová. Pri  pátraní zistí, že spodná polovica tela patrí neznámej Dánke a tak sa musí spojiť s kolegom z dánskej polície Martinom Rohdem a viesť vyšetrovanie spolu s ním. V rovnakom čase privezú do nemocnice v Kodani Gorana Soringera, ktorému majú transplantovať nové srdce. Lekári však skonštatujú, že je na operáciu veľmi slabý a srdce poskytnú inému pacientovi. Goranova manželka Charlotte ponúkne nemocnici nové cétečko , ak manželovi nájdu včas nové srdce.  Veronika trpí vo vzťahu s násilným, drogovo závislým manželom Sorenom. Sociálny pracovník Stefan Lindberg jej ponúkne  možnosť začať nový život, ak Sorena opustí. Medzičasom Saga a Martin identifikujú auto, ktorým boli telá privezené na most. Patrí novinárovi Danielovi Ferbému. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa ER k tomuto seriálu (2)

Most (2011) 

I.série.....Most nám servíruje civilnější pojetí policejního vyšetřování kriminálního zločinu,ale pořád dost atraktivně zpracované. Co je ovšem hůře vstřebatelné,jsou herci. Sofia Helin v roli Sagy je skvělá,její prostoduchá logika je okouzlující,ale ten zbytek....uf. Když to srovnám třeba s americkou verzi The Killing,tak tady mám problém si na ty pupkaté detektivy a seveřansky kamenné tváře zvyknout. A taky mi ne zcela sedí motivace hlavního padoucha upozorňujícího na neduhy společnosti,hlavně ta část,kdy motivuje lidi zapálit obchodní společnosti (jakoby to z oka vypadlo pojetí z Nolanova Batmana a scény lidí vs trestanci na lodi). I tady se tvůrci nevyhnuli k vůli dramatické lince porušit některá logická pravidla,což se však již děje běžně a ani se tomu nejde divit,protože pak by mohla být řada dílů nudná a na co bysme se pak dívali? II.série.....víceméně kopírka první série,ale vzhledem k zaměření se na soukromý život Sagy (tím pádem více zábavy) a psychologického konfliktu mezi Martinem a Jensenem o chloupek lepší. III.série...U mně nejlepší,pupkatý strejda je nahrazený charismatičtějším týpkem (kterému pro větší zajímavost přihodili vidiny po tragické události) a série vražd s liniemi, jenž na první pohled nemají nic společného je etalonem krimi žánru. ()

Season 4 (2018) (S04) 

Snaha udělat sérii jinak je znát, bohužel mírně k horšímu. Propletenec osobních vztahů, vyšetřování zmizelých dcer se prolíná s vyšetřováním případu a hodně postav tentokrát snižuje zaměření na hlavní vyšetřování a zhorší orientaci v ději. I tak jde o podívanou, která nezklame a hlavní pointa (vrahem je zahradník) funguje. ()

Súvisiace novinky

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Reklama

Reklama