Reklama

Reklama

Skutočný príbeh! Brutálna vražda troch malých chlapcov v roku 1993 v Arkansase vyústila do kontroverzného súdneho procesu, v ktorom troch tínedžerov nespravodlivo odsúdili na doživotie alebo trest smrti za trojnásobnú vraždu vykonanú počas satanistického obradu. Dodnes živý príbeh sfilmoval kanadský režisér arménskeho pôvodu Atom Egoyan podľa bestselleru Mary Leverittovej.
5. mája 1993 vo West Memphise v Arkansase zmizne za záhadných okolností trojica malých chlapcov. Na druhý deň v miestnom močiari objavia ich zviazané a rituálne zavraždené telá. Policajti aj miestna náboženská komunita si myslia, že zločin je dielom satanistov. Vyšetrovatelia ohavného činu, ktorý otriasol celou Amerikou i svetom, konajú pod tlakom hnevu miestnych obyvateľov aj verejnej mienky, ktorá žiada okamžité odhalenie vinníkov a ich exemplárne potrestanie. Po mesiaci zatknú trojicu tínedžerov. 18-ročný Damien Echols, 16-ročný Jason Baldwin a 17-ročný Jessie Misskelley sú obvinení len na základe svedectva jedného z nich, mentálne zaostalého Misskelleyho, ktorý sa po štvorhodinovom policajnom vypočúvaní takmer pomiatol a ku všetkého sa priznal. Je to ale dostatočný dôkaz na to, aby súd uznal mladých uctievačov Satana vinných zo spáchania trojnásobnej rituálnej vraždy troch detí? Aj napriek nedostatku dôkazov, ktoré by mladíkov jednoznačne spojili so zločinom, trojicu odsúdili - Baldwin a Misskelley dostali doživotie a Echols trest smrti. Všetci traja neustále deklarovali svoju nevinu a ich rodiny si najali súkromných forenzných vedcov a vyšetrovateľov, aby znova preverili dôkazy. Aj vďaka ich úsiliu a dôslednosti nastal v roku 2011 zvrat, keď najvyšší súd štátu Arkansas znova otvoril pojednávanie k šokujúcemu prípadu West Memphis Three a vyriekol nový ortieľ... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

..Lucas.. 

všetky recenzie používateľa

I přes několik nefungujících momentů snímek dokázal navodit mrazivou atmosféru a zaujali mne i herci, kteří v tomto filmu byli zase trochu jiní, než v jiných filmech. Reese a její přízvuk, Mireille jsem téměř nepoznal, to samé Kevina Duranda. Colin hraje svoji klasiku a potěší i Dane DeHaan v menší roli. Za mě spokojenost. ()

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Devil's Knot není příjemný film. Ani se nenadějete a už se tahaj zohavená dětská těla z řeky. Záhadný příběh o vraždě tří kamaradů přináší víc otázek, než na konci dostanete odpovědí. Tím hůř, že je to v podstatě filmová rekonstrukce skutečného příběhu, který není ani po letech vyřešen. Zpětně vlastně ani nedokážu objektivně říct, jestli je film víc děsivý svým krutým obsahem nebo laxností policie při vyšetřování, zaujatým soudem a porotou či společností prahnoucí po pomstě. Ale největší perličkou je beztak Reese jako vypasená mamina :D. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mnohých rozvláčné, pomalé, ja som sa ale nenudil ani sekundu. Zaujímavý prípad, ktorý má svoj filmový koniec, aký má. Iný v roku 2013 ani nemohol mať a nie je to vina filmu. Indície z konca filmu sú ale správne a kto, čo urobil, je už podľa svedectiev asi vyriešené. V každom prípade je film silným mementom o tom, že keď sa polícii zachce, tak vyšetriť možno všelijako a rôzne životy to môže zničiť. Nehovoriac už o súdoch. Proste ľudská spravodlivosť nikdy nebude spravodlivosťou. ()

Babous 

všetky recenzie používateľa

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Velice silný skutečný příběh. Od začátku až do konce si to drží své tempo a nesnaží se to hrát na nějaký strhující thriller, což je dobře. Vše je potom velmi dobře uvěřitelné. Herecké výkony jsou velmi kvalitní a hudba je parádní. Hltáte každou novou informaci v případu a čekáte, jak se to vyvrbí, a když vám na konci řeknou, jak vše "dopadlo", tak zůstanete sedět s lehce pootevřenou pusou. Skvělý kousek, že kterého jde strach. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (16)

  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama